amelie från montmartre


image342

Handling

"I denna charmiga och romantiska komedi av Jean-Pierre Jeunet får vi följa Amélie från det att hon är liten tills hon växer upp i Montmartre, Paris. Amélies barndom var mycket ovanlig, med ovanliga hjärtklappningar. Hennes far Raphael är läkare och undersöker sin dotter titt som tätt. Detta är den enda närkontakt Amélie har med sin pappa och det gör ju naturligtvis en liten flicka nervös och spänd, vilket får Amélies pappa att tro att Amélie har något hjärtfel. Därför får Amélie inte gå i skolan med andra barn, hon blir undervisad hemma och spenderar den större delen av tiden på sitt rum dör hon drömmer sig bort.

Efter några år har Amélie växt upp till en vacker ung kvinna som arbetar på café "De två kvarnarna". En morgon när Amélie står i badrummet för att göra sig i ordning hör hon plötsigt från Tv:n att prinsessan Diana omkommit i en bilolycka. Och där får Amélie en ny mening med livet, hon ska försöka ändra och förbättra andra människors liv."

ärligt talat, bästa filmen ever. den är sådär gör mysig och man har inte ens tid att klia sig i ögat för man vill inte missa någonting. den är så mysig, alla detaljer, och hur hon tänker på allting. herren min skapare, tack för denna underbara film. eller tack sofia som lät mig se den eller blabla.
(hehe blev lite grammis-tal)

Kommentarer
Postat av: Clara

Min favoritfilm sen långt tillbaka. Supermysig!

2007-07-21 @ 19:15:37

Skriv här:

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback