M as in Macarons

Skrev ju förut idag att jag skulle lägga upp ett recept på marränger som jag alltid gör,
men jag tror att Macarons recept är roligare, so here I go.
image943
Du behöver:
♦ 4 dl florsocker
♦ 125 g skållad och mald sötmandel
♦ 1 1/4 dl äggvita, ca 3-4 äggvitor
♦ 1/2 dl strösocker
♦ ev 2 droppar karamellfärg röd färg

Smörkräm
♦ 100 g rumsvarmt smör
♦ 1 1/2 dl florsocker
♦ 1 tsk vaniljsocker
♦ 1 ägggula
♦ 2 msk hallonsylt
♦ ev några droppar röd karamellfär

Gör så här:

Sätt ugnen på 150˚C. Sikta ner florsocker och mandel i en bunke. I en annan bunke: Vispa äggvitan med en elvisp, först på låg hastighet, öka efter hand. Tillsätt strösockret, vispa till en fast marängsmet. Det tar ca 5 minuter. Häll i de torra ingredienserna i marängen och blanda varsamt. Spritsa, eller klicka ut med två teskedar, ca 50 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper. Låt kakorna vila ca 15 minuter på plåten, vilan gör att dom inte spricker i ugnen. Baka i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska vara lite mjuka i mitten. Dra av bakplåtspappret från plåten till köksbänken, direkt när kakorna kommit ur ugnen. Låt kakorna kallna.


Smörkrämen
Lägg smöret i en bunke och sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och hallonsylten. Färga eventuellt med lite röd karamellfärg. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåpet.

Från: Sofie

Kommentarer

Skriv här:

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback