Rosetti

Fast dagen knappt har börjat har jag hunnit med en långdusch med sockerskrubb & en 40 minuters promenad i eftermiddagssolen. Men framför allt har jag slängt ihop sockersöta hårspännen. Det tog kanske 30 sekunder. Titta bara:


Allt man behöver är ett tunt band, en hårnål och en (tyg)sax.


Och de bästa sakerna man kan knåpa ihop är självklart gratis. Jag klippte av mitt svarta sidenband från min pyjamas. Såna sidenband finns på de flesta kläder - och är oftast bara ivägen mer än till hjälp.


Sen är det bara att trä bandet igenom hårnålen. Knyta en knut, eventuellt limma lite,
 och så sno ihop en lagom stor rosett.


Voilá!

Look a like


Tänkvärt


I love fake




Naket, svartvitt, ciggaretter, finbyxor.

Sommarstuga

När jag blir stor ska jag ha en vitmålad sommarstuga med syrenberså, körsbärsträd och täta björkar att hänga upp hängmattor i. Huset skulle ligga på någon liten svensk ort som ingen riktigt känner till. Där skulle jag tillbringa alla sommrar, vila upp mig med bra böcker och baka när den svenska sommaren briljerade. Såhär skulle det se ut:


Jag skulle inte stuva in porslin eller loppisfynd i ett skåp, utan ha den fint uppradade på en hylla. Där skulle de få trängas tillsammans. Både romantiska porslinstallrikar, polkagrisrandiga burkar fyllda med nymalt kaffe & gamla skylltar som jag fyndat för bara någon enstaka riksdaler på en marknad längst med vattnet.


I ett lite skevt hörn i huset skulle jag samla allt ögongodis jag samlat på mig genom åren. Snirkliga ramar i guld, antika plåtburkar i alla dess färger, svartvita bilder på allt mellan himmel och jord och brickor som är för fina för att serveras på. På spetsdukar och nyplockade blommor skulle de få stå.


Bland gamla krokar skulle jag hänga upp mina finaste plagg. Skira klänningar i ljusa färger eller kanske med fina detaljer som är lite speciellt sevärda. Brokiga stygn och väl utvalda knappar.

Bilder: cottonblue

Julhelgen









I helgen har jag ätit sillsallad och fikat lite för mycket hos mormor & morfar (jag trodde nästan att det skulle rinna saffranskaka ur öronen på mig), spelat sällskapsspel och disskuterat själen. Sedan begav jag mig till världens härligaste flickor - där planerna inte blev som planerat. Det slutade i tafatt kurragömma, pommes frites, dåliga charader och Mamma Mia.

Miniatyr kopp

Ett sånthär halsband vill jag ha mer än någonting annat. Jag är dock ingen halsbandsmänniska, men jag mår minst lika bra av att ha vackra ting av olika slag liggandes här i mitt rum. Saker gör sig lika fina på min hylla som på min hals! Låter bilderna tala för sig själva.




Förresten. Idag har jag minsann handlat den vackraste klänning jag någonsin haft i min garderob. Den är färgglad, 50-talsinspirerad och helt fantastisk tjusig. Det stor Ema på den när jag gick in i affären. Jag kanske borde gifta mig i den till och med! Ni kanske får se tjusigheten någon dag.

Bilder:
aenigma

Lily Allen


Som socker för ögonen. Jag är förtrollad

An American Romantic

Titta vad jag gick i julklapp! En signerad diktsamling ifrån 1989. Jag har redan läst varenda dikt 2 gånger, jag har legat och sugit på dem och försökt komma in djupare mellan raderna för att verkligen förstå budskapet. Det är lite mystiskt på något sätt, att jag säkert uppfattar dikten på ett helt annat sätt än författaren gjorde.



Vissa dikter var handskrivna och hade en tillhörande illustration. Det fanns illustrationer på klockur, gamla promenerande par, smycken, lönnlöv, fjädrar, fotografier. Allt. Tänk, att både kunna skriva & rita.


Och inte nog med att han var talangfylld. Han ser även ut som en fiskare, med välordnad mustach. Han luktar säkert fiskrens, på ett såntdär gott sätt som bara vissa fiskare klarar av att dofta.

Julafton

Julafton var magiskt. Jag åt fikonsallad, för mycket chokladpraliner, delade ut julklappar, hade julölsprovsmakning och tog mig tid att bara ligga ihopkrupen i soffan med en fruktansvärt bra bok.

Dock träffade en viss sak mig mitt under all julstämning. Det är som om man från och med första december, går och blåser upp en ballong, mer och mer, det blir svårare att blåsa ju närmare jul man kommer för luften börjar ta slut. Sen på julafton sticker man hål på ballongen och plötsligt - är allting över. För visst är det så? Att man går och stressar, har sockerdricksbubbel i magen och bara längtar i flera veckor. Sen är det över innan man hinner blinka.




Mat, julpynt och gåvor.

Dan före dan


Bild: okänd

Vad alla bör göra under julen


Läsa den där boken eller diktsamlingen man försökt ta sig tid att läsa så länge
Äta massvis med choklad och lax!
Laga en genomtänkt & omsorgsfull middag till hela familjen & ät tillsammans
Anordna julklappsbyten för nästan inga pengar alls. Kanske 20 riksdaler
Slå in paket, noggrant. Jag tror på sån där
japansk filosofi, eller vad vi ska kalla det för
Klä upp sig. Julen och nyårsafton är fantastiska anledningar till att vara tjusigt klädd varje dag
Klä ned sig. Men ibland måste man också få ligga i sängen, läsa gamla tidningar & titta på dåliga filmer

God jul!

Two days


(Min prins önskar er god jul)

Fjärde advent





Igår gick jag en lång och solig promenad hem till Lilja och bakade lussebullar, knäck, marsipanhjärtan, vit chokladtryffel och en mutant marsipangris. Såna dagar är lite finare än alla andra dagar. 


Cherrypie



Bilder:
krisatomic

Four days



De första dagarna på jullovet har jag varit upptagen med att äta tunnbröd med rökt sik, druckit kallt kaffe, somnat i soffan, tittat på dålig animerad film, tjuvätit lakritsknäck, bakat vörtbröd, klätt granen och pysslat med julklappar. Det är rena rama julstudion här minsann. Bara 4 dagar kvar och jag har pirr i magen fast det inte ligger någon nyfallen kristallklar snö utanför. Imorgon, fjärde advent, väntar storbak med världens bästa vän.

Bild:
~yuma~

Nöjd?

Jag har tittat på en debatt om ordet nöjd ikväll. Helt plötsligt vidgades mitt tankesätt och jag började tänka på helt andra omloppsbanor. Att ordet nöjd kan ha så många olika betydelser för olika personer, och att det är väldigt få som tycker att nöjd är innebörden av någonting bra.


En kvinna i programmet berättar att man aldrig ska bli nöjd, för att det går hand i hand med besvikelse. Hon använde en sommarstuga i Österlen som exempel. Klyschigt och enkelt att dra parareller till. När man sitter en grå januarikväll och bestämmer med sin familj att det ska bli en sommar på Österlen, då känner man sig nöjd. För att sedan anlända en varm junikväll, när det är vindstilla och havet ljummet, och upptäcka råttor i hela torpet. Då har man levt i en förväntansfull atmosfär, för att sedan bli besvikna, och hamna i en svacka. Visste ni att det är väldigt många som bestämmer sig för att separera just på semestern? Råttor i ett sommarhus kanske är en av anledningarna till att någonting triggas igång.

En annan, rätt så ung kille, i långt hår och väl omvårdat skägg, tycker motsattsen. Att det är viktigt att hoppas, och att inte leva i nuet över huvudtaget. Han använder ett konkret exempel där han berättar att i princip alla människor är som lyckligast innan de gifter sig, när de kan få frossa i lycka, kärlek och trygghet. Giftemålet blir oftast inte det pampiga, färgsprakande och sagolika som man förväntat sig. Därför är det viktigare att hålla den lyckliga lågan på förväntningar. Att drömma om saker, måla upp tjusiga bilder om hur man skulle vilja ha det. För att på så sätt brodera små mål för sig själv.

Vad tycker ni? Ska man leva i nuet eller ska man helt enkelt vara en drömmare?

Six days left


(Fjärde gången på startsidan idag. Det ska firas med riskakor. Sleep tight.)

Bild:
*yuma*

From the bottom of my heart

För alla nya läsare, flickor som pojkar, här kommer de lite personligare delarna ur mitt arkiv, som gör att ni kanske lär känna mig en aning bättre.


Mina texter är självklart alltid baserade på mina egna tankar och fantasinät, och den
här texten tycker jag presenterar mig väl, ord för ord. Den här är kanske lite sådär slarvigt, charmigt ihopslängd, men ändå läsvärd, självklart också om mig. Sen finns det ett arkiv som består av vävda meningar, noga uttänkta fraser och upprörda åsikter, som till exempel om hur mycket jag älskar analysera människor av olika slag. Eller hur jag ständigt går omkring och drömmer om saker och ting, för att göra gråa dagar lite mer färgglada!

Här kan man läsa en mils lång, välskriven och kärleksfull förklaring till Min Prins.
.. och självklart ska ni få våran 3 årstext i repris. För den tycker jag är lite extra speciell.

Min mamma & min syster är de viktigaste i mitt liv. De är båda två fantastiska människor, som gjort mig till jag. Min mamma, hon är klok som en bok och jag ser upp till henne för att hon är stark som en klippa. Jag är en riktig familjeprioriterare, och jag värderar min kvalitétstid med mormor & morfar högre än allt annat. Även min farmor hade en stor plats i min lilla atmosfär och jag är säker på att hon vakar över mig.

Gravida män


Jag sitter och tittar på dokumenären Pregnant man sådär lite över axeln. Som man hör på namnet - handlar om en man som är väntar barn. Min pojkvän ligger i soffan och slänger ur sig saker som "äckligt" och "helt sjukt". Varför? Tänk att födas till en flicka och bara gå omkring och känna att man hamnat fel. Att man är en pojke i en flickas kropp, eller tvärt om. Det skulle betyda att man aldrig skulle kunna leva ut ordentligt och man skulle skapa en personlighet som bara skulle bli ihågkommen som ledsen och fundersam.

En upprörd, frustrerad och väldigt argsint man har uttalat sig med "Män föder inte barn. Kvinnor föder barn & män uppfostrar dem" i ett videoklipp som han laddat upp på nätet i samband med att paret som väntar barnet var med i en amerikans TV show. Hur kan man ens uttala sig på ett sådant sätt? Det kanske är naturligt att kvinnor föder barn, men allt som finns i naturen behöver inte vara naturligt, eller hur?

Varför är så många blinda för saker som anses som 'fel', när det kanske bara är en dörr för nya vägar?

Bild: patrickawilson

En vecka


Bild:
ianton

Ginger

Eftersom ingefärste är det bästa jag vet, så tycker jag att ni ska få ta del utav ett par recept. Det är både enkelt, smakar himmelskt & så lindrar det både onda halsar och ledsna magar.


Ingredienser - 1 kopp

Ingefära
citron
1½ tsk honung
Gurkmeja (kan uteslutas)
3 dl vatten

Gör såhär
Koka upp vatten & ingefära i vatten i cirka 10 minuter. Sila av vattnet i en kopp & tillsätt honung, citron och gurkmeja.
Om du vill använda te till det här receptet, rekomenderas svart te.




Ingredienser - 4 koppar
12 dl vatten
2 st blodapelsiner eller vanliga apelsiner
1 bit färsk ingefära
2 msk honung
Rooibosté

Gör såhär
Skala apelsinerna. Hacka ingefäran och skär apelsinerna i skivor. Hetta upp vatten, ingefära & apelsin i en kastrull. Precis innan det börjar koka tillsätter du rooibosteét. Låt dra under lock i cirka 10 minuter. Sila av och häll upp. Smaka av med honung.

Nätdroger

Jag måste skriva av mig angående en viss sak. Nämligen dessa himlans nätdroger.

Kvällspressarna kallar henne för en kvinna. Hon var bara 18 år, inte en kvinna i mina ögon, utan en tonåring. Att en nätdrog tog en 18 årings liv i helgen har nog inte många missat. Jag får en bild av henne som en vilsen ung flicka som antagligen gått åt höger när hon egentligen skulle tagit av till vänster.

Och vet ni vad det värsta är? Att idag förklarades drogen som hälsofarlig. Är det inte bissarrt att någon ska behöva dö förens de människor som pular med lagar ens tar sig tid att förklara en drog hälsofarlig. Helt plötsligt, när någon dött, är det inte längre så viktigt att bilindustrin går käpprätt åt skogen. Hör ni hur det låter? Jag blir så frustrerad, för jag känner mig helt maktlös. Nästan varenda dag pryds tidningsomslagen med finanskriser eller kanske att SL har fått oerhört många klagomål på sista tiden. Det är stora problem tydligen, som måste åtgärdas fort och massor med pengar och resurser läggs ned på detta.

På nästa sida läser man om mord, våldtäckter och hur unga både tar till alkohol och droger allt oftare. Men vad gör man mer än läser om det? Jag ska inte säga aldrig, men det är i alla fall sällan - som någonting görs.

I dagens samhälle ska alltså någon behöva mista sitt liv för att det ska bli ändring på saker.

Nine days



Nu ska jag läsa & dricka hemmagjort ingefärsté. Sitta ihopkurad i sängen med en dålig bok och sockor som behöver tvättas. Det här har jag väntat på länge. Sleep tight.

Bild:
tiger lily and tiny teeth

50 things


Kjolar, liljor, överraskningar, te, avdammade gamla böcker, poesi, kyssar, vattenflaska, sushi, överanalyseringar, Stockholm, Coldplay, levande ljus, ångest, spontan sång, små lappar, matlagning, kaniner, havregrynsgröt, Emil, äpplen, höst, kängor, drömmar, vintage, sex, fotografering, yoga, röda öron, stress, rosetter, gamla bilar, landet, fiska, honung, julkalendrar, promenader, bloggen, New York, That 70's show, körsbär, medmänniska, Elvis, fräknar, saffran, skolan, porslin, 20-talet, ingefära & kortspel.

.. Som beskriver mig!

Tio


Idag blir det ingen bild, utan en musik-duell!

Julmarknad






Idag har jag varit på julmarknad med världens finaste Lilja. Det låg en doft av brända mandlar över hela Skansen, det fanns nygräddade lussebullar överallt och vi köpte världens godaste lussebulleté minsann. Så det gjorde ingenting alls att mina tår var stelfrusna och mina händer utan känsel.
Det var fint ändå! 


Eleven days


Illustration:
Art and Ghosts

Breakfast

Jag är, vad jag skulle kalla det för, en obotlig frukost-älskare. Och då syftar jag på att jag älskar frukost och jag skulle kunna stå mitt i pannkaksos och grädda pannkakor mitt i natten. Jag älskar nybryggt kaffe som smyger sig på när man ligger och drar sig i sängen en söndagsmorgon, att göra en stor porslinsskål fylld med omsorgsfullt lagad havregrynsgröt, eller krypa upp i soffan en stressig vardagsmorgon med en tallrik grekisk yoghurt med ringlad honung. Jag vill äta frukost alla timmar på dygnet helt enkelt.


Bild:
bowhaus

Twelve


Bild:
Molly Fryxell

Jag är en upptagen person

Idag
Luciafirande
Falsksång
Baka kanelbullar
Idol final med mina flickor!

Imorgon
Julklappshandla
Baka lussebullar
Harry Potter-marathonsstart

I övermorgon
Anställningsintervju
Eventuellt julmarknad på Skansen

Thirteen


Bild:
lucy

Trygg sömn


Inatt när jag låg brevid min Prins och bara vred & vände på mig av sömnlöshet kom jag att tänka på en sak. Våra sovrutiner är rätt så charmiga. Lite sådär att jag nästan ler åt oss när jag plockar fram det ur minnet.

Vi ligger alltid sked, Emils armar runt mig. Jag känner mig tryggast i världen när jag ligger så. Men eftersom Emil somnar mycket fortare så smygs mitt dåliga samvete på och jag håller om honom tills även jag somnar.

Det slutar med att det blir för varmt, lakan som klibbar fast mot naken hy & vi ligger rygg mot rygg på varsin ända av sängen. Om någon av oss vaknar och upptäcker detta fenomen så ligger vi snart nära varandra igen. Och såhär håller vi på. Varje natt sedan jag sov hos honom för första gången för flera år sedan.


Deborah Bowness

Hur tjusiga är inte de här tapeterna? Så söta och genomtänkta att jag vill springa barfota till första bästa ställe, köpa hundra rullar och bara tapetsera om hela världen. Ja, precis så fina är dem. Och kolla bara på alla andra tapeter som hon klurat fram. Jag smälter, bokstavligen! Och hur fränt efternamn har hon inte?


2 veckor


Bild:
cuteness

Fantasidyselexi

Något tjusigt en viss Rebecka skrivit om mig. Åh.

"Den här flickan har ett fantastiskt språk, ord som är som choklad en pmsvecka för mig, läser alla de böcker jag önskade att jag tog mig tid att läsa och verkar vara en genuint söt tjej! Im in fricking love"


Femton



Mina dagar präglas av slutspurten innan jul. Jag har plöjt igenom böcker, klarat mig igenom högar av prov och läst på olika saker tills mina ögon gjort ont. Det som får mig att ta mig igenom dagarna är mina vänner och min Prins. Att jag får baka med världens härligaste flickor, till hela klassen nästa vecka dessutom gör att allting känns mycket lättare! Rocky road fudge ska det bli minsann, alla kommer kyssa mina fotspår efter jullovet med andra ord.

Bild:
manda

Sixteen days



Bild:
krisatomic

Point of view

Jag har precis läst ut en bok. Dead poets society. Jag var väldigt skeptisk till en början, men man ska verkligen inte dömma en bok efter omslaget, och definitivt inte på de första tjugo sidorna heller. Den var helt fantastisk. I varje kapitel var det små poetiska tankar invävda och man kom på sig själv med att sitta och drömma sig bort - inte för att boken var dålig på något sätt. Utan för att orden var så väl beskrivna, karraktärerna så tjusigt uppmålade att jag nästan blev en av dem.


Man måste ständigt se saker ur andra vinklar. Som på någon gulblekt sida i mitten utav boken, står alla på borden bara för att se ned på rummet ur ett annat perspektiv. Plötsligt träffade det mig hur viktigt det är att ständigt trigga igång sig själv. Att våga sparka sin vän i ryggen och låta någon putta ut en för stupet. Man måste vända allting emot sig för att kunna göra en uppgift så bra som möjligt.

Om man skriver någonting som endast baseras på egna åsikter, kommer den som läser bara förstå. Inte mer än så. Framförhållning, kommunikation och allting blir cirkus. Vad spelar saker för roll, när allting kommer omkring, om man bara ser saker med sina egna ögon?

Det jag vill komma till är att ständigt vara kritisk. Oavsett om det gäller jobbiga skolarbeten med överanalyseringar och svåra ord, eller relationer som fastnat i snåret och tycks rinna ut i sanden. Bli den andre. Bli läsaren, bli partnern. Jag tror att alla kan leva mycket längre på det.

Seventeen



Bild: tiger lily and tiny teeth

Julmarknad

Idag har jag varit på julmarknad minsann. Det kanske inte är världens julstämmning, inte här i Stockholm i alla fall. Men hade man inte julkänsla innan man klev innanför Gröna Lunds porten - så fick man det på en gång kan jag lova. Man möttes av träd dekorerade i tusentals lampor som lyste upp träden likt i en sagovärld, doften av brända mandlar som låg som ett tjockt, sött moln över nöjesparken och alla karuseller som vaknat till liv efter hösten. Allt var på sätt och vis lite overkligt, men helt fantastiskt mysigt!

Det blev knäck, brända mandlar, karamelliserade äpplen & spårvagn i huvudstaden. Fin dag helt enkelt.

Arton dagar


Det blir förmodligen tomt här i helgen. Så länge kan alla med trasiga hjärtan roa sig med
det här till exempel. Eller rota efter något annat i arkivet. Som att hitta en gammal tröja eller ett par skor man aldrig använt.

Bild: Dean Forbes

Nitton



Idag är det bara 19 dagar kvar tills det är julafton. Det pirrar lite i hela kroppen, fast ändå inte. Julkänslan har nästan försvunnit. Är det så mycket begärt med kristallklar snö hela december? Solig morgon när allting känns friskt, orört och nytt. När ingen har gått i snön före dig. Det är så fint.

Ikväll ska jag mysa mig igenom fredagen med världens bästa tjejer & just nu ligger min Prins i min säng (som förresten gick sönder imorse, hur det än låter) och sover djupt. Jag är nog lyckligast i världen.

Bild:
tiger lily and tiny teeth

Lyckligare vardag

Jag brukar inte ta mig ann utmaningar. Men den här var lite extra fin, så den får en chans. Det går ut på att skriva 6 stycken saker, som kanske inte är alltför betydelsefulla, men som gör en lite lyckligare i vardagen.


1. Gå in i en liten tebutik på en bakgata och strosa runt länge, lukta på teér & smaka på kaffebönor.
2. Skriva ett fint brev till sig själv, där man påminner om hur vacker man är, för att sedan gömma det. Då kan man springa omkring och städa och vips så hittar man ett fint handskrivet brev.
3. Köpa en bukett blommor eller en ny växt som sprider färg & doft i flera dagar.
Det värmer upp ett helt rum i flera dagar & man får en varm inbjudande känsla.
4. Hitta fina
dolda saker i vardagen, som lyser upp allting för en stund.
5. Köpa färska örter, kokosmjölk & citrongräs för sedan laga ihop en oslagbar middag - till mig själv.
6. Tycka att man sjunger vackrast i hela universum när man står och skräller i duschen. För att sedan stänga av och upptäcka att man låter som Markoolio eller något annat charmigt.

Sen finns det viktiga saker, som att kyssa sin pojke mellan skulderbladen eller att  ringa upp mamma på jobbet, mitt på den gråaste måndagen på länge & säga att hon är helt fantastisk. Det är sånt som gör livet värt att leva många gånger.

Bild: cate

20 dagar kvar



Bild:
Paul J Whaley
(Det får bli lite juligare bilder i fortsättningen tror jag, det behövs nu när snön är borta)

Er önskan är min lag

Eftersom jag har så många nya läsare så tycker jag nog att jag borde presentera mig själv lite närmare.


Ema heter jag och jag har funnits i världen i sisådär 16 år. Jag är född på hösten, i oktober, och det kanske är därför jag älskar hösten mer än allt annat. Jag har alltid varit som lyckligast när både träden och marken skiftar i brandgult och jag kan gå och sparka höstlöv med mina kängor.

Som person är jag nog väldigt speciell. Jag är nog lite konstig av mig och folk som inte känner mig har oftast svårt för mig. Men jag har aldrig sett det som ett hinder, utan har alltid låtit mig själv vara konstig - eftersom det passar mig bäst. Jag pratar för mycket & för fort, jag skrattar högst i klassen och kan börja fnittra helt hysteriskt åt någonting som ingen annan förstår sig på. Vissa dagar orkar jag inte med någon annan än mig själv, och då pillar jag freniskt på saker, nynnar på sånger som inte finns och säger fel saker vid fel tillfällen.

Jag har ett stort matintresse. Jag är väldigt kräsen och stoppar inte gärna i mig halvfabrikat. Jag älskar att laga mat och jag gör nog det godaste potatismoset i hela världen. Till frukost äter jag havregrynsgröt med hackad mandel, banan & honung. Det är det bästa som finns. Om jag var en maträtt skulle jag nog vara tortillini fylld med kronärtskocka.

Det är de fina små sakerna som tar mig igenom vardagen. Jag blir varm i hela kroppen när mamma står och steker dinkelpannkakor när jag kliver innanför dörren, när min kanin Billie Holiday kurar ihop sig brevid mig i fotöljen, att dricka te i ensamhet på ett café som ingen hört talas om, läsa en fin insändare i en gratistidning eller att skriva lappar till min pojkvän och gömma dem i hela huset.

Jag ser upp till starka kvinnor som av olika anledningar visat sin plats i samhället, eller kanske sagt något så klokt att jag önskar att de där orden, de skulle ha kommit från mig. Jag är lite förälskad i Marilyn Monroe, på något sätt har hon förfört mig med sina röda läppar, sina blonda lockar, sin kvinnlighet och naturliga skönhet. Jag tror att hon luktade tobak, champagne och lite svagt utav nyponros hela dagarna.

Musik är en stor del av mitt liv och jag ser ingen musik som dålig musik. Jag älskar jazziga sånger, som tar mig tillbaka i tiden då alla pojkar hade hängselbyxor, vattenkammat hår och finskor. När man gick på pub, drack klassiska drinkar eller kanske fatöl, medans man lyssnade på hes, livemusik framförd av en mörk kvinna i paljettskrud. Sen älskar jag sånger där man kan ana flinka pianofingrar och när vilsna flickor med honungslen röst sjunger om trasig kärlek.

Det var jag det!

21 dagar kvar


Bild:
samavatian

Morgonregn

Idag kom jag på vad det absolut bästa med regn är - bortsett från att vakna när det smattrar sådär tungt emot rutan.
Att gå under ett paraply i ösregn. Det smattar nästan finare mot paraplyet än mot fönsterbläcket, och att gå under ett paraply gör att det nästan känns som om man sluts in i en egen liten värld.


Bild:
Astrid


22 dagar kvar


Bild: bulle de rien

Pumpkin

Amanda skrev en så himlans fin sak om mig idag. Titta bara:

Ema. Goa glada vän, man får inte nog av dig. Hör jag ditt tjutande skratt eka genom korridorerna så får jag automatiskt ett flin på läpparna. Oftast har jag ingen aning om vad du skrattar åt, det är bara så smittande. Du är lyckopiller och överskottsenergi på hög nivå, och när du inte är i skolan är det tyst. Tråkigt tyst. Jag älskar dina fina, inspirerande kläder och din poesifyllda blogg. Att få försvinna in i din värld kan vara det enda som behövs för att få igång min mysfaktor. Det är romantiskt och skärt och spetsfyllt, kryddat med mystik, matos och fantasi. Jag älskar det. Jag älskar dig.



Det är så att ögonen fylls med tårar. För det är så fint när man känner sig uppskattad och att man betyder någonting för någon som man kramar om varje dag. Amanda är så speciell, hon har världens vackraste ögon. Dom är sådär djupt gröna, en såndär färg som nästan ingen har. Hon har långt, tjockt och silkeslent hår. Appropå silke, ni ska se hennes hy. Hon ser ut som en porslinsdocka. Det är på något sätt skönt att vila ögonen på henne. Men hon är inte bara vacker utseendemässigt. Hon har världens största hjärta och är väldigt klok, ibland är hon till och med klok åt andra. Hennes humör är lite av det roligaste jag vet. Man ser på en gång på morgonen när man går igenom korridoren om det är en bra eller dålig dag. Dålig dag innebär att hon går med hängande huvud och tittar ned i marken bara för att. Ingen förstår riktigt varför. En bra dag pratar hon högt och tydligt om allt och alla och gestikulerar med händerna så man nästan måste ta skydd. Jag kan nog beskriva henne i en evighet, hon är fantastisk.


3 år

Idag var det 3 år sedan Min Prins låg brevid mig i min säng, osäker, rädd, pirrig och frågade mig om jag ville vara hans. Det var alltså 3 år sedan jag kysste honom som min pojkvän för första gången.


Emil är egentligen allt jag inte önskade mig. För innan jag träffat honom hade jag nog på frågan om hur min drömpojke skulle vara, svarat att han skulle vara självsäker, kreativ och en riktigt glädjespridare. Sen hände det någonting. Emil dök upp, och han gjorde mig pirrig bara han tittade åt mitt håll. Ni vet när man sitter i klassrummet, kanske 2 stolar ifrån varandra och man känner hur jorden viker undan, slukar en innan man ens hunnit blinka. Så var det.

Emil var inte självsäker och log inte mer än han behövde för att ta sig igenom dagarna. Han gjorde det mesta för att smälta in, räckte inte upp handen mer än nödvändigt och tittade inte upp när man sprang på varandra vid pendeltåget. Ibland när jag pratade med honom var han så blyg att hans ben nästan vek sig. Han hade ingenting som man skulle fastna för riktigt. Inget som riktigt sken, och det var nog därför jag blev så kär.

För jag såg någonting bakom fasaden. Jag satt ibland på avstånd och hörde hur kloka och finurliga saker han kunde slänga ur sig utan att han ens han tänka på det. När han fick någon att skratta lös hela hans existens upp.

Nu, såhär flera år senare, har allting under fasaden bubblat över likt kolsyrad sockerdricka. Det hör till att Emil är den roligaste, knäppaste, klokaste, vackraste och gladaste människan jag någonsin fått hålla om. Han är allt det jag inte är, och när vi disskuterar saker kan vi komma fram till så galna saker att det slutar med skrattgråt och att jag ligger och tjuter av skratt på golvet. Vi tar ut varandra så bra, vi kompletterar det den andra inte tänker på, vi är perfekta för varandra.

Och fråga mig inte hur jag vet. För jag vet bara att jag vill vara med Emil för alltid. Jag kanske inte har så himla mycket att jämnföra med, men vad spelar det för roll, när varenda gång han kysser mig i nacken, håller om mig under sömnlösa nätter, nynnar på sånger som nästan bara jag lyssnar på, gör kesosmörgåsar till mig på lördagsmorgon eller köper vindruvor på vägen hem till mig - så pirrar det i hela min kropp. Jag blir så lycklig av honom. Och det räcker för att jag ska vara säker, för att jag ska veta.
Att det är han, han som är den.

Twentythree

Första bilden i bild-julkalendern!

 Nu är det 23 dagar kvar till presenter, grandoft, griljerad skinka, pepparkakor med mögelost, gåvor, skratt, gemenskap, långbord, det bästa av Disney och allt det där. Det firar vi med en bild på en levande julgran tycker jag! Jag vet inte hur det är med er, men jag längtar så mycket att jag inte riktigt vet vart jag ska göra av mig själv.

                                                                                                          Bild:
~KIM~