Känslor i en låt


Jeff Buckley - Hallelujah

Orden är perfekta, budskapet är det finaste. Det gör ont i varenda känsla och vartenda minne när man lyssnar på den här låten. Och varje gång man lyssnar så hittar man någonting nytt, man lär sig något ju mer man lyssnar. Låtarnas låt. Kärlekens låt. Musikens låt.

Lilly Allen - Little things
Om kärlek. Såklart. Kanske om kärlek som gått fel, fast som borde gått rätt. Om drömmar, om att ligga i sängen, titta på film & dricka te. Drömmar igen. Om att undra om sin partner, om att ha för mycket frågor.

Lars Winnerbäck - Timglas
Den här låten är fin på alla sätt. Det är som en dikt med en melodi. Den handlar om att inte vara tillräckligt. Av att hela tiden känna att tiden rinner iväg kanske snabbare än vad man önskar.

Nina Kinert - Heartbreak town
Om en stad. Om staden där hon fick sitt hjärta krossat. Hon tycker nog det är lite fint mitt i allt kaos. För att hon blir påmind om sin kärlek, och även om kärlek gör ont finns det alltid något fint att se tillbaka på.

Regina Spektor - On the radio
Bara väldigt fint. Om hur det är att leva, hur man måste leva, hur man ska lära sig och varför man lär sig. Hur man hoppas på att inte bli sårad, fast man vet att man kommer bli det. Svårt att förklara. Tror alla uppfattar den olika.

Coldplay - Yellow
Att stjärnora skiner för kärleken och alla fina saker man gör när man är kär, hur vackert allt blir med lite pirr i magen och hur mycket man verkligen kan älska någon. Inte så mycket text, men så mycket innebörd.

Belle and Sebastian - If she wants me
Handlar om att skriva ner sina känslor i ett brev, om att inte deppa ihop totalt för att allt inte funkar, utan göra det fina av stunden och bara vara lycklig för det man har. Att även om allt som man byggt på faller samman ska man fortsätta leva. Det här är en liten historia. Lyssna på texten noggrant.

Amanda Jenssen - Numb
Om att göra fel för att man är rädd. Att nyckeln i kärlek är rädsla.

David Grey - This years love
Om att försöka bygga upp något förlorat igen. Om att försöka vinna tillbaka förtroendet för sin kärlek när allt gått fel. Fast även om det går fel så fortsätter livet.

Natalie Imbruglia - Torn
Män. Att börja gilla en pojke som sedan visar sig vara något annat. Ni vet, man faller för någon och allt verkar perfekt, sedan öppnar sig personen och visar sig vara allt annat än vad man trott.

Kommentarer

Skriv här:

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback