Centrum

Centrum här där jag bor är kanske det mest deprimerande jag känner till just nu. Det finns ingenting att titta på, alla människor springer förbi mig med snöslask upp till knäna, gråa, tomma, ingenting i blicken. Allting jag hör är en avlägsen ambulans, trötta kråkor någonstans festar på resterna i en överfylld soptunna. Några damer står utanför en mindre besökt tygbutik och disskuterar om vädret. Kallt svenskprat. Jag orkar inte lyssna mer än så. Det doftar inget annat än avgaser, urin i uppgången till kollektivtraffiken, pizzeria och bakisdagar.

Jag vill ha caféer där unga flickor sitter och slicker florsockret från läppen efter en stor & gräddig semla, unga pojkar med krokiga fingrar iklädda mystiska kappor som frågar mig efter tändare (kanske för åttonde gången den här veckan?). Det luktar nybakat bröd och nymalet kaffe i alla vrår, jag går in i tygbutiken och känner på tyger. Längtar tills den dagen jag orkar plocka fram masiknen, köpa mig ett vackert tyg och faktiskt sy något. Jag köper ingenting men känner mig varm och pirrig ändå. En äldre dam med omsorgsfullt piffat hår tittar på garner och berättar att hon ska sticka till sitt barnbarn som är på väg. På väg hem vilar jag ögonen på ett par som hånglar i en trång telefonautomat som inte ringt ut några samtal på ett tiotal år, några pojkar som spelar trummor på gamla kartonger nära min trappuppgång. Jag springer upp de tre trapporna i mina klackar, stänger dörren om mig och känner att den korta vägen hem var värd att gå. Lite såhär:

Men så är det inte. Inte. Ens. Lite. Till våren kanske, hoppas jag.

Kommentarer
Postat av: Therese

Åh. Du vet att din blogg är det finaste som finns att läsa när man ligger sjuk hemma i en stor säng med laptopen i knät och en stor kopp chaite bredvid sig? Så fint och underbart. Allt känns så mycket bättre efteråt. När man läst sådant som detta. Åh.

Postat av: olga

jag skulle kunna kommentera alla dina inlägg. för jag blir lika glad av allihop. de gör att jag skapar små fina bilder i mitt huvud. som gör en lite extra glad. som gör att man kan drömma om det lite senare på dagen/kvällen/natten.

2009-03-13 @ 21:19:44
URL: http://oceaner.blogg.se/
Postat av: Lisa

Emma gullet! Vad tycker du om vår nya design på dubbelbloggen? Puss!

2009-03-13 @ 22:02:36
URL: http://dubbelbloggen.blogg.se/
Postat av: Madeleine

Fint skrivet! :) Och supermånga vackra bilder du laddat upp idag :)

Ha en trevlig helg!

2009-03-13 @ 22:18:39
URL: http://www.magiskadagar.devote.se
Postat av: OONA

Du förmedlar verkligen en känsla med din underbara text och bilder <3

2009-03-13 @ 22:44:30
URL: http://oona.blogg.se/
Postat av: lisa

ÅHHHHHHH

Jag älskar dina inlägg

dom är så mysiga

så fina

så trevliga

åh.

du gör en alltid lika glad.mitt opera går inte att kommentera i av nån anledning, så jag fick gå in i mozilla, dryyyygt.hoppas du haft en fin dag

all kärlek!

2009-03-13 @ 23:05:57
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: emma

jag älskar den sista bilden.

2009-03-14 @ 12:45:44
URL: http://ohglory.blogg.se/
Postat av: Mari

Loooooove bildene !! :D

2009-03-15 @ 14:55:10
URL: http://www.mmaris.blogg.no

Skriv här:

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback