Grattis sessan!




Idag fyller min syster Vendela på andra sidan jorden hela 6 år. Hurra hurra hurra!
Saknar dig oerhört, önskar jag kunde vara hos dig jämt.

Lalalalove




Denna lördag ska gå i njutningens budskap.
Jag vaknade vid 10 efter att ha snoozat från soluppgången.
Låg och lyssnade på ljudet från vägen, en kanin som desperat vill ut ur sin bur.
Honungsmelon, vindruvor och rågbröd. Skulle kunna livnära mig på det.
Släpper allt sittandes i fönstret. Tappar tid och rum i sommarljuset.
Gör i ordning en kaffelatte. Kryper upp i skuggan på balkonen, lapandes latte & sol.
Läser högt för mig själv ur en pocketbok baserat på ingenting.
Kanske någon taskig kärlek. Eller kanske drogmissbruk.
Ska sätta på mig för stora skor.
Åka till Äppelviken för att bada ifrån klipporna med mamma.
Köpa körsbär i ett fruktstånd, kanske låta mamma betala dem.
Gå hem med skorna i handen och ett leende på läpparna.
Sommar.

Vitlökspasta



Tänkte bara innan jag går, ge er receptet på den godaste snabbmåltiden i universum. Mycket nyttigare än både nudlar, panpizza, rostade mackor och snabbmakaroner. Och dessutom godare:

Lagom mycket fullkornspasta
1 vitlöksklyfta
Flytande margarin
Oregano (torkad eller färsk kvittar)

Koka pastan enligt instruktionerna på paketet. Jag brukar koka upp pastan med olivolja för att den inte ska klibba. När pastan är klar rör du i salt, oreganon, margarinet och vitlöken. Sen kan man självklart ha i lite vad man vill om man inte bara vill äta pastan som den är. Men det är det bästa som finns, det kan jag lova.

Färdigt på tio minuter.

Lite fattigare än tidigare




Köpt världsfina skor idag. Som gjutna för mina brunbrända ben.
Blev dessutom en blommig klänning rikare. Tycker den mer eller mindre är fantastisk:



(Nu ska jag leta upp den varmaste koftan och massvis med värmeljus för jag ska nämnligen tälta! Först: middag med mig själv och Tusen bitar på balkongen.)

Tänkvärt


Världen är som en bok
Den som inte reser läser bara en sida



Livssånger

Ni beskriver era liv med allting ifrån The Kooks till blandning utav Kent och Crystal castles. Mitt liv är för intensivt för att kanske kunna understryka med en endaste låt. Men det finns favoriter som sliter tag lite extra i hjärtat, som kan få mig att gråta i de lyckligaste stunder, eller att skratta offentligt mitt på en buss. Här är de som ligger mig varmast:


Den här låten har sått ett frö i mig och den växer för varje gång jag hör den. För allt olyckligt som blivit lyckligt. Jag får gåshud och tårar i ögonen nästan varje gång jag lyssnar på den.

 
Den här sprider värme i hela mig. Kanske för att den påminner om alla fantastiska vår/-sommarkvällar som man försökt bevara in i det sista. Ni vet, såna där kvällar man önskade att de aldrig tog slut.



Och de här, de är de absolut bästa. För alla gånger jag lyssnat på dom och tagit tag i mig själv, all inspiration till både kreativitet i form av ord och bilder, saknat den som jag aldrig fått komma tätt inpå, fått en tankeställare och bara förstått hur vackert det kan vara med musik. För det kan väl inte finnas bättre sånger än de här två? (Finner inte tillräckligt med ord för de här låtarna egentligen).


Inget speciellt egentligen. Bara min favoritsång för tillfället.

Sedan så finns det oändligt med band och låtskrivare som har haft, eller har, en obeskrivligt stor plats i mitt liv. Coldplay är kanske någonting utav det vackraste jag vet. Nästan lite som en religion och jag har varit fast för vartenda ord sedan jag hörde dem för första gången. Dock har jag alltid lyssnat på dem, så drar inga parareller med speciella känslor eller händelser. Det är bara en stor trygghet.

Hemma!



Vi var är kära



Vi fikade i bakelsehimmelen




På kvällarna har vi gått halvmils långa promenader till vattnet


Så fin.

Jag har bara strosat omkring i morfar flecetröja, noppriga koftor, träskor och pyjamasbyxor. Haft håret i samma fläta, dag in och dag ut. Bara varit tillsammans med min finaste pojkvän, känns alldeles tomt att behöva sova helt ensam inatt. Jag biter ihop och inser hur sällskapssjuk jag faktiskt är.

Just nu är jag mitt i en flytt, mitt rum består till större del utav flyttkartonger än utav mänskligt liv. Mina dagar är uppbokade med fina vänner, cider, jobb, grillning, middagar hos betydelsefulla personer, kvalitétid med min mamma, strosa runt i sommarhuvudstaden och allt det där som hör sommaren till. Jag klarar bara inte av att lägga ned massvis med tid på min darlingblogg vid den här årstiden, och det tänker jag inte heller bortförklara.

Nu ska jag äta resterna utav min haloumi/-ruccolasallad och dricka té.

Borta 17-22/6



Nu åker jag iväg från storstaden. Kommer vara borta fram tills på måndag, och jag har sett fram emot det här så himlans länge. Att få komma bort, vakna upp i min knarrande säng på landet, äta frukost i solskenet ute på trappen, gå kvällspromenader längst den tysta vägen, ta nattdopp, bada ifrån båten, fika på alla pittoreska cafén, äta jordgubbar och mormors goda mat, spela kort, titta på urtjatade DVD-filmer och bara vara med de som betyder allra mest.

Så länge, vilken låt skulle ni beskriva era liv med?

Honom



Vara 3 milimeter ifrån dig
Känna din lukt
Dra med fingrarna längst din ryggrad
Min hand som passar så bra i din
Dina mörka, ruffsiga lockar
Honungsögonen
Spontansjungandet
Hur fräknarna blir fler & fler när det är sommar
Dina händer runt mina höfter
Mjuka läppar, varma kyssar
Prova mitt förnamn mot ditt efternamn
Ligga tätt och känna din kroppsvärme
Hur mina kuddar luktar som dig efter att du sovit i min säng
Dina blyga påståenden
Alla knäppa kommentarer
..Och att få vara din och veta att du är min

Syskonkärlek



Vi är så lika men ändå så olika, syster och jag. Hon sitter rakryggad med benen i kors, medans jag sitter på golvet, krumbuktad med armarna hårt virade i flera varv runt bröstkorgen. Så lika men ändå så olika, våra amorbågar på överläppen är identiska, ett födelsemärke på vardera kind men inte så mycket mer. Några släta penseldrag vid näsryggen kanske, kan hända.

- Jag ska operara näsan, säger syster. Typiskt henne att alltid vara så egen. Det kan du väl ändå inte mena påpekar jag och hon skrattar ärligt och säger att det menar hon visst det. Ensam drar jag med fingrarna längs näsans konturer och undrar vad som egentligen är felet med den.

När sommaren tränger sig på och nätterna blir allt längre, kan jag känna den dova doften utav ciggarettrök ifrån hennes jeansjacka medans jag smyger mig in i hallen om kvällarna. Fast den blandas upp utav söta inslag, kanske mjölk eller smultron. För hon är ju fortfarande så liten, men ändå så stor. På morgonen springer hon in och ut ur mitt rum och jag skriker att jag hatar dig försvinn ur mitt liv kom aldrig mer tillbaka. Men sen där i hallen, så älskar jag henne mer än någonsin.

Hon börjar ta mitt smink. Målar ögonen svarta. Svart kajal svart eyeliner svart mascara. Första gången hon provar röka ringer hon bekymrat till mig och åmar sig. Snälla, säg ingenting till mamma bönar hon och så berättar hon om ciggarettpaketet som hon grävde ned i sandlådan. Så som man gör när man är fjorton år och inte riktigt vet vem man är. Eller? För det känns som att hon känner sig själv så väl och att det är jag som velar, snavar och trasslar in mig i mina egna bekymmer fast jag är flera långa år äldre. Så lika, fast ändå så olika.

I födelsedagspresent får hon eget smink, svart. Och kondomer som jag hittade längst ned i en byrålåda gömd i ett par strumpor jag aldrig längre anväder. Mamma sneglar oroande på mig, men jag känner mig som den bästa systern någonsin. Jag vill ju bara skydda min lillasyster ifrån världen, förstår du inte det? Och sen jag hatar dig försvinn ur mitt liv kom aldrig mer tillbaka och allting blir som förut igen.

Syster ska alltid springa när vi ber henne att stå still, klättra högst upp i alla träd och skrika lite högre än alla andra. Hon struntar i att smörja sig efter en lång dusch och hon låter paraplyet stå kvar när det regnar. När vi bråkar kräks jag ut ord över hela henne. Måste du växa upp för fort måste du göra allting som du inte får göra förstår du inte att det är farligt? Men hon skrattar och säger att livet inte är till för att jämra sig över, syster.

Så lika, fast på så olika sätt.

Ett litet tips

Ikväll går en annan regi utav Wes Anderson på tv, nämligen The life aquatic with Steve Zissou. På Kanal 5! Jag tycker vi kryper upp i soffan, med en filt och te med regnet smattrande emot rutan och ser den tillsammans!



Sommarlov!

Ikväll blir det uppesittarkväll för hela slanten med mina finaste vänner! Filmmarathon, spel och antagligen absurda sätt att hålla sig vaken på. Jag mår illa och har en huvudvärk från en annan värld, men mina betyg var guld och avslutningen gjorde mig mer rörd än vad jag trodde. Så jag är lycklig och full med energi ändå minsann. Ut och lev med er nu, ni som precis som jag är ledig i mer än 2 månader!


Vaniljkyss



Häromdagen kilade jag in i Apoteket för jag var i akut behov av en ny bodylotion. Kom ut 60 kr fattigare och mycket lyckligare! Tänk att en hudkräm kan lukta så gott, göra de torraste vinterbenen lena som sammet och få mig att gå omkring och le utav euforiskt och freniskt luktande på mina nysmorda armar.

Spring och köp
Golden deliscious apple/vanilla på Apoteket ni med vettja, för det kan inte finnas någon där ute som inte vill dofta utav smält gräddglass och sommarfrukter?

Family isn't a word, it's a sentence

Idag när jag satt på alla fyra hemma hos Min Prins, med näsan bland alla undangömda filmer, hittade jag en film som jag så länge har velat se. Mitt hjärta slog ett litet extra slag tror jag minsann, och jag släppte allt för att bara slänga mig i sängen och kolla mig igenom den fortare än kvickt.











Den handla rom skeva familjerelationer, dalmatinmöss, falska diagnoser, tjuvrökning, pjäsmanus, tennisspelning, misslyckade målningar, falska brandlalarm, luftgevär, krockar, vardagsrums-tältning och en himlans massa mer. Att ingen gör filmer som Wes Anderson kan väl ingen ha missat. Den här är helt fantastisk, både roande och oroande på samma gång. Helt knäpp helt enkelt!

Ta mig till kärlek


Idag när jag vaknade möttes jag av världens vackraste sms.

Vill hålla om dig och viska att när jag håller om dig så kan ingenting ont hända dig. Jag skulle hålla om dig så hela natten och du skulle höra mina andetag som tas för dig, och mina hjärtslag som slår för dig. Ditt blonda hår skulle väcka mig när rummet fyllts med ljus och jag skulle känna dina blåa vackra ögon som tittar in i mina. Och jag skulle viska att du är min prinsessa.



Jag skulle verkligen ljuga om jag sa att jag inte tror på kärleken.

Saker jag tycker om extra mycket


¨


.. just nu
Uppesittarkväll på fredag
Göra saker som man inte får göra egentligen
Handskrivna brev
Kurviga kvinnor
Sitta uppe hela nätterna och inte bry sig om tid
Ändlöst fikande
Nybäddade sängar
Samlarobjekt
Vakna en morgon efter att det har regnat
Åka till landet
Brocher


Nationaldagen



Idag är det minsann ballongutsläpp på Skeppsbron i Stockholm! Har velat gå på det oräkneliga gånger, men har alltid glömt bort det. Jag i ett nötskal. Men hur som helst, har ni svängarna förbi så tycker jag definitivt att ni ska dit och kika!

De finaste






Världens vackraste människor som sätter guldkant på alla långa dagar!
(Alla bilder är min vän Sofias)

This diary will change your life

Det absolut viktigaste som finns i världen, i alla fall i mina ögon, är att hitta ett sätt att uttrycka sig själv på. Mitt sätt är definitivt att skriva och jag vet inte vem jag skulle vara utan mitt skrivande. Så jag tänkte tipsa alla om en sak som jag gått och funderat på en väldigt lång tid.



Skriv dagbok! För jag har upptäckt att de som skriver dagbok är oftast de som tycker om att skriva i övrigt. Det är ju så dumt egentligen, eftersom att en dagbok kan fyllas upp med så mycket annat. Kanske bilder istället för ord, fina tidningsutklipp, idéer om någon dröm man har, listor på saker man vill göra innan man dör och oändligt mycket mer. På mina dagbokssidor trängs det bilder på nedklottrade skor, citat, bilder på alldeles för dyra klänningar med tusentals lager som jag en dag vill äga, djupa texter om saker som gör mig frustrerad, dikter, saker jag ser fram emot och det viktigaste - skildringen utav vardagen.

Även om man inte har någon skrivartalang så tror jag att man genom att skriva/rita några rader varje dag - kan finna det som man själv är bra på. För oftast, om man bara kommer in i skrivandet och ger sig fan på att man ska uppdatera så ofta man bara kan, så kommer man på saker som man aldrig skulle komma på annars! Det gäller att få igång tankesystemet och bolla drömmar & förslag med sig själv helt enkelt!

Min dagbok har hjälpt mig igenom allt, så ni som ännu inte skriver - börja!