Våta spår

Våta spår


Katty Lundström, 43, stirrade ner på den nakne mannen i hennes badkar. Det fanns förstås en helt naturlig förklaring till att han låg där. Död. Skjuten. Men vilken? Vad skulle polisen tro? Och, inte minst, hennes egen känsliga tonårsdotter? Katty bestämmer sig för att göra sig av med kroppen och dumpar den i källaren. Strax efter gör hon ännu ett överraskande fynd, den här gången bland underkläderna i hennes byrålåda

Liv, 16, hatar allting. Sitt namn. Pojkvännen som bara tänker på sex. Pluggets monstruösa meningslöshet. Mest av allt hatar hon sin självupptagna, åldersfixerade, pinsamma mamma. Fast ändå En dag, när mamma blivit äldre och lugnat ner sig lite, kanske de kan sätta sig och prata ut. Men inte nu, för idag tänker Liv lämna sitt gamla liv. Sticka. Bli ännu ett fall av mystiskt försvunna personer.

Katty och Liv tar oss med på ett äventyr fyllt av såväl kärlek och systerskap som mord och kidnappning. Och som röd tråd slingrar sig den ömtåliga men trots allt kärleksfulla relationen mellan en mor och hennes dotter.

Jag köpte egentligen den här boken i bara farten för jag behövde en bok att läsa i skolan.
Men det visade sig att den var riktigt bra! Den är jättesvårläst, svåra ord som man inte förstår och komplicerade meningar. Det är ju visserligen en vuxenbok, så det kanske inte är så konstigt.
Det jobbigaste med boken är när allting ska handla om sex. Katty får sexdrömmar om lik och det är nästan lite överdrivet sexsnack ibland. Men den är bra, spännande handling och den är så trovärd eftersom den verkar vara verklighetsbaserad.

Kommentarer

Skriv här:

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback