Sista inläggetJag dödar min darling. Vi har växt ifrån varandra, helt enkelt.
Nu hittar ni mig
här istället!

.. och glöm inte att börja prenumerera på den nya bloggen via BLOGLOVIN om ni vill fortsätta läsa.


En tanke

Vad är skillnaden på att vara falsk och på att faktiskt bara vara en människa? Vart drar man en gräns mellan misstag och ren uppgjord falskhet? Finns det någon som vet eller är det bara åsikter begrundade på mest ingenting?

För hur många har inte hamnat i disskutioner och stormvindar bara för att man kanske valt höger när man skulle ha valt vänster? Det är orättvist på sätt och vis, det som en människa anser som ett snesteg och någonting som man kan lära sig av i livet, ser någon annan som en falsk och ytlig handling.

Jag tror man missar oerhört många fina människor genom sitt liv genom att bara basera en uppfattning på inget mer än tomma ord. Glöm aldrig det, att alla är värda en chans.

Green eyesYoure the one that I wanted to find
And anyone who tried to deny you
Must be out of their mind

Because I came here with a load
And it feels so much lighter
Since I met you
And honey you should know
That I could never go on without you

Honey you are a rock
Upon which I stand

Lets just fuck everything upTänkte bara dela med mig utav fantastisk musik. Så mäktig och upplyftande, känns lika mycket varje gång.
Appropå ingenting, jag känner mig totalt frigjord och inspirerad till allting just nu. Jag känner mig stark, odödlig och sårbar på en och samma gång. Lycklig och på gränsen att spricka upp i tårar och skrika ut allting som finns på insidan. Även om jag inte riktigt själv vet vad det är. Kanske någonting fastetsat sedan deceniernas tid, eller någonting abstrakt och diffust. 

Kort sagt. Allting är mycket bra. Och mycket någonting annat. 

Blond by heart

Nu blir jag blond igen. Det här kändes ju helt fel. Blä.

Foxy

Kände att jag behövde en förändring, om så kort. Slängde i en blond koppartoning och vips så blev jag lite rödhårigare. Lite som Scarlett Johansson i Lost in translation (som förövrigt gjorde min kväll igår lite finare). Känns väldigt foxy om något, men jag är glad att det kommer tvättas ur inom en snar framtid. Jag är ju faktiskt blond, och ingenting annat. Jag var bara tvungen att prova, livet är för kort för att inte fullfölja sina spontana idér. Så oroa er inte, blondie är tillbaka ytterst snart!


Read meSenast köpta inbundna bok

Måste varit Inte som andra döttrar - Deborah Spungen, över ett år sedan. Jag läser helst pocketböcker, det är mycket mer behändigt.
Senast köpta pocketbok
Låt den rätte komma in - Johan Ajvide Lindqvist, i och för sig också ett tag sedan. För jag tycker mer om att låna böcker. Det är alltid lika spännande att bläddra längst bak för att se datumstämpeln, ibland är det en vecka innan, ibland flera år sedan någon lånade den sist. Och så luktar redan lästa böcker lite speciellt.
Favoritgenre
Kan nog inte ens svara på det. Jag tycker om krångliga böcker, gärna som är verklighetsbaserade och som sliter tag i hjärtat. Eller böcker som målar upp fantastiska karraktärer, det är det mest unika.
Ultimata längden på en bok
Jag tycker verkligen inte om för långa böcker. Även om man kan tro det om mig, men jag gillar laddade händelser, när saker inte är utdragna till max. Jag skulle säga runt 300-400 sidor. Inte mer.
Favoritbokhandel
Jag säger hellre biblioteket, eftersom jag kan gå dit och strosa omkring i flera timmar. Småläsa lite ur en bunt böcker, låna hur många som helst på en gång och gå ut mycket nöjd och inte en enda krona fattigare!
Favoritbibliotek
Jag tycker biblioteket i skolan är oförskämt bra, det är bra urval utav böcker och välsorterat. Kanske för att just allting är riktat till min målgrupp. Men annars måste jag väl säga Jakobsbergs bibliotek, kanske mest för att det finns ett enormt läsrum med fönster från golv till tak.
Favoritplats att läsa, i hemmet
I soffan med fötterna mot fönstret, fast nu har jag flyttat så får väl skaffa mig en ny plats. Balkonger och uteplatser är alltid ultimata platser att läsa på så länge det är behagligt väder eller sommarkvällar.
Favoritplats att läsa, utanför hemmet
Om jag ska åka långt så är det på bussar eller på tåg. Med människors sorl i bakgrunden, med omgivningen som rusar förbi utanför. Det är så himlans härligt. Hängmattan under björkarna på landet är också oslagbart.
Fem författare som du alltid köper i inbundet format
Det är så mycket enklare med pocket, den enda gång jag köper inbundna böcker är väl kanske om jag ska ge bort dom i present till någon, för att det ger en finare känsla. Dock har jag alla mina favoritböcker i inbundet format, kanske bara för att de inte ska bli så himlans utslita och falla isär.
Bästa lässnackset
Jag äter sällan när jag läser, dock är té en stark följeslagare när jag ska läsa. Helst mitt rooibos cheesecaketé, det höjer stämningen oerhört, speciellt under vinterhalvåret.
Bästa bakgrundsljudet vid läsning
Regn känns kanske lite klyschigt, även om det inte finns något mer avslappnat än smattrande regn mot fönsterbläcket. Fast fågelskri och ett behagligt radioprat känns också obligatoriskt. Jag har lite svårt att läsa till musik, så helst avstår jag ifrån det.
När på dygnet läser du helst
Det finns ingen tid som inte är tillräckligt bra. Vid frukostbordet på helgmorgnar, i rusningstraffiken på tåget, när sömnmonstrerna tränger sig på. Alla tider är bra tider för läsning.
Bästa bakfylleläsningen
Inredningstidningar eller någonting då man inte behöver anstränga sig vidare mycket
Bästa kollektivtraffikläsningen
Jag vill egentligen säga Metro, för jag läser oftast varenda sida på tåget om jag bara pendlar mellan jobbet eller skolan, för det tar inte så lång tid. Men diktsamlingar eller mina favoritböcker utav Gunnar Ardelius som har en tendens att bara ligga i väskan utan att jag minns att jag lagt dem där. Det som finns till hands helt enkelt.

Hittad hos Jennifer


Killing my darling


Ibland önskar jag att min blogg aldrig fanns. Att jag aldrig hade börjat med det här med att binda upp mig till massor med onödiga måsten. Det känns som om att jag måste vara någon kreativ varelse som spottar ut texter och idéer om vartannat för att förgylla era regniga sommarkvällar. Jag skulle vilja kunna sitta i eftermiddagssolen på balkongen och läsa en bra bok, ta kilometerslånga kvällspromenader med någon annans hand i min, lyssna på okänd musik i timmar och bara sitta och vara utan någon vidare anledning.

Och det gör jag också. Men jag kan inte låta bli att få lite smått ångest över att jag borde hålla min darling vid liv. Och det är just då det träffar mig, att jag kanske har kommit till stadiet när jag måste kill my darlingblogg. Men jag vet inte om det är riktigt rätt och jag vänder ut och in på mig själv i frågan. Men i sommar, då är det rätt. Då får det gapa tomt här bäst det vill eller inte.

Bilderna är länkade till musik jag tycker mycket om för tillfället.

(Angående länkning utav bilder: Jag länkar alltid bilderna, dock blev det ett undantag just denna gång då jag ville länka till musik. Har jag fotografens länk finns den alltid med. Om ni vet ursprunget till någon bild som ännu inte är länkad får ni jättegärna kommentera det!)