My deep shade

image1075
Världens bästa bästis

Situationen är egentligen sinnessjuk, eller åtminstånde sinnesretande. Jag vet inte hur du & jag ska ta oss ur det här hela och välbehållna, men så länge man går hand i hand så löser allting sig. I alla dessa år, du har tagit andan ur mina lungor farligt många gånger, och jag har rest dig upp när du fallit. Min hand har alltid passat så bra i din och jag vet att jag finns i vartenda steg du tar, precis som du finns i mina.

Men självklart, det blir alltid fel någonstans på vägen, och vi tog helt enkelt inte hand om varandra så bra som vi borde ha gjort. Du är, och kommer alltid vara min största trygghet. Jag finner inga ord för hur tacksam jag är för allt vi gått igenom tillsammans, för alla skratt och tårar vi delat, hur många minnen vi har skapat och hur många ord vi viskat till varandra.

Självklart saknar jag att bara få vakna upp brevid dig, ruffsa om dig i håret, känna doften av kaffe & veta att jag får ligga brevid dig hela dagen. Jag kunde inte bli lyckligare än så just då. Men vi är bitterljuva, precis som alla gånger vi hämnats och bråkat om värdelösa nonsens-saker.

Jag förstår inte hur jag klarar av att stå här idag, längre ifrån dig än vad jag någonsin varit. Hela min värld är en ständig process där jag växer och försöker lära mig att leva utan dig. Varje dag är snäppet bättre än igår, men någonstans, har jag fastnat. För jag vill inte släppa. Vill inte sluta andas samma luft som dig och jag vill inte sluta att fläta mina fingrar i dina.

Fast jag vet, att när jag känner att hela världen kryper upp mot mig likt en hotfull mur så kan jag ta dig i handen, känna solen i nacken och veta, känna och uppleva den största kärlek jag någonsin kommer känna till. För mina tårar torkar i din närhet och du värmer mig likt inget annat. Jag har växt som människa och jag har lärt mig otroligt mycket om både trohet och otrohet. Jag kunde aldrig behövt mer. Önskar verkligen att orden för alla dessa känslor fanns till, och hade dom det, hade jag använt dom noggrant. Till väl utvalda personer. Som Emil.

Sätt stopp

image1074
Veckorevyn har nu tagit ställning, och startat upp en kampanj för att få samhället att ändra synen på våldtäkt. På deras hemsida kan man nu skriva under en namninsamling som i sin tur ska skickas till justitieminister Beatrice Ask, rikspolischef Bengt Svenson samt Sveriges alla länspolismästare i hopp om ett tryggare Sverige.

Skriv under du också!

Föreläsning

Idag var det föreläsning i skolan. Det var Emerich Roth och Patrick Pelosio som pratade om bla. förintelsen. Jag blev berörd och det var verkligen jätteintressant. Patricks storys har jag dock hört flera gånger då jag känner honom, men det var roligt att se hur han arbetar när han föreläser.

I alla fall. Fick en riktigt tankeställare efter allt de pratade om. Ska nog slänga ihop något inlägg om liberalism senare idag eller i helgen. Lovar inget, då jag är rätt så upptagen, men jag ska försöka. Nu ska jag kila iväg på smyckesparty med mamma. Gratis mat är skiten.

Kärlek & förståelse

Mållös

image1073
"Det finns iallafall en tjej i min skola. Nian går hon i. Hon måste vara en av de vackraste varelserna jag sett i vår skola. Speciellt idag. Varje gång jag såg henne i korridoren blev jag helt stum.
Hon är helt stunning
. 'nuff said."

Tack
Patricia, det gjorde min dag & mycket, mycket mer.

London

image1071
London är en stad jag aldrig riktigt gillat. Det har sina anledningar. Tänker inte gå in på dem nu, men jag har i alla fall inte resonerat helt galet. Anyways, det måste vara staden av charm it self? Efter Paris dock. Jag tror att London är sådär härligt smutsigt, charmigt, storstadsaktigt och helt.. perfekt. Lite som på cirkus. Det finns någon kontrast mellan saker och ting som man inte riktigt kan sätta fingret på. Det är bara cirkus. Och det är bara London. Jag vill åka till London nu, och be om ursäkt för detta hat som jag alltid haft.

Lipstick

image1070
Det finns inget finare än röda läppar. Jag måste hitta det ultimata läppstiftet till balen.
Allt måste vara perfekt den dagen, annars kommer jag känna mig besviken länge efteråt.
Jag kommer antagligen bara gå på en bal i hela mitt liv, så jag tänker inte låta något förstöra den kvällen.
Det finns ett superb läppsftift på FACE som heter Sofia, frågan är om jag ska köpa det eller inte.
Det tåls att tänka på.

Spex

image1069

Balooney!

På något sätt har jag lyckats slippa både So provet och Science projektet.
Lärarna har helt enkelt glömt bort det. Awesome. Nu ska jag leva!

Låter den tala för sig själv

image1068

Mina ordval

"Att bli kär är som att gå in i ett rum, utan någon dörr. Den enda vägen ut är fönstret,
så man får hoppa och ta smällen"

"Han är som ett plåster, det gör ont att rycka bort"


Welcome to the good life

image1067
Livet blir automatiskt mycket bättre när solen skiner och det är varmt ute.
Jag börjar leva på ett sätt som aldrig förr. Jag passar inga tider, jag slutar stressa. Att vara på en viss plats en viss tidpunkt är numera historia. Jag befinner mig överallt när jag vill och när jag känner för det. Jag går omkring och äter vindruvor, stannar och pratar med folk & skiter i att tåget går om 2 min.

Jag sjunger med i låtar utan att bry mig om att det låter förfärligt, jag sitter ute på gräsmattan, tänker på hur underbart det är att bara vara, jag hälsar på folk jag aldrig träffat förut, jag blir pirrig i magen av att bara leva. Allt är bra, jag älskar alla och det är som att livet luktar kaffe och mysig lördagsmorgon. Lovely.


Lite franska

image1063
Chéri(e) - Älskling
Une tasse à café- Kaffekopp
Oiseau - Fågel
Papillon - Fjäril
Ciel - Himmel
Amour - Kärlek
Douleur -Smärta
Cadeau - Gåva
Heureux - Lycklig
Crêpe épaisse - Pannkakor
Coccinelle - Nyckelpiga
Beau/Belle - Vacker
Merveilleux - Underbar
Sourire - Le
Lumière du soleil - Solsken
Rêve - Dröm

Oh, Mother

Nu ska jag berätta om min mamma.
image1065
Hon heter Monica Clevö, som jag förövrigt tycker är urtjusigt. Hon har rödbrunt hår, och ett brett leende. Hon har gröna ögon som man skulle kunna drunkna i. Mamma födde mig är hon nästan hunnit bli 30,
det kan tyckas sent nu, men på den tiden var hon yngst bland sina vänner med att skaffa barn

Hur min mamma träffade min pappa är lite utav ett mysterium, eftersom jag aldrig riktigt får veta. Dom var väldigt unga, och fast pappa kanske inte var guds gåva till mänskligheten, så älskade mamma honom. Hon behöll nog mig lite för hans skull.

Mamma har alltid varit intresserad av inredning och detaljer. Och så är hon hemskt pedantisk och ibland när hon städar börjar jag nästan tro att hon är manisk. Om jag fick ge henne en sak på Mors-dag skulle det vara liljekonvaljer. För det är en tradition och jag vet att hon älskar dem.

Min mamma är min bästa vän. Jag ångrar verkligen en period när jag rent utav sket i henne. Förlåt för det. Jag bor bara hos mamma nu, fråga inte varför, och därför har våran kontakt blivit starkare. Vi pratar om allt, mamma & jag. Jag pratar om pojkar som inte har alla poäng på rätt plats och mamma pratar om sina väninnor som gör fel val i livet.

Om mamma är ute en kväll, med vänner till exempel, ringer hon alltid minst 10 ggr den kvällen och frågar om vi mår bra. Hon lagar världens godaste mat nästan varje dag, även fast hon kanske inte riktigt orkar. Hon pratar mycket om sitt jobb och jobb som hon inte har, men skulle vilja ha.

Mamma vet allting om mig. Allt. Ut och in, upp och ned. Kanske inte så detaljrikt, men oj vad hon vet.

Det jag vill komma till är att ingen mamma är värd att glömmas bort. Mors-dag är överskattat, för mammor behöver lite extra uppmärksamhet och glädje nästan alla dagar. Ingen mamma är för dum eller för långt bort för att få det lilla extra.

Din mamma kommer alltid vara den enda mamma du har, så glöm inte bort henne.

Blä

Idag mår man som man förtjänar

IESJ

Ångest grande. Jag har inte räknat ned dagarna till avslutningen i år. För jag vill aldrig sluta Engelska. Jag vill bara att tiden ska stanna nu så jag får åka till skolan varje dag, ta samma tråkiga väg, låta Robert prata sönder mig, träffa alla idioter och alla honeys, få fina kommentarer av beyond lärare och snacka skit om folk som bara borde förflyttas till någon annan planet. Jag mår dåligt, jag vet inte hur jag ska kunna leva utan Engelska. Nej, jag överdriver inte. Jag vill inte börja gymnasiet för jag vet precis hur det kommer bli. Man kommer bryta ihop på avslutningen, och säga till alla att jo jammen vi ses ju, vi bor ju nära yada yada. Men det blir aldrig så. Det kommer sluta med att man går förbi varandra och inte ens hälsar. Hur kan man låta sig själv sjunka så lågt?

Jag vet inte hur jag ska kunna åka till en annan skola, med andra människor. Jag kommer sakna allas sjuka humor, alla onödiga kommentarer, hur alla har blivit som en stor familj. Det finns inga fack, ingen blir dömd och alla är med alla. Det är galet. För 1 år sedan var den här avslutningen allt jag ville. Nu är det det enda jag inte vill. Visst, jag är inte den som inte klarar av nya starter och så. Men jag behöver ingen ny start så det känns så fel. Känner verkligen hur en del av mig håller på att försvinna nu.

Blä.

Who need drugs when there's music?

Techno, house och trance måste vara Guds gåva till mänskligheten. Det är glädjen i musik. Allt jag vill göra när jag hör en riktigt bra house-låt är att sätta på mig den finaste partyklänning jag äger, tillsammans med klackar med svindel-faktor och dansa tills jag inte kan stå på benen längre. Att man blir på partyhumör är ju en humörhöjare i sig, men sen är det aldrig heller några deprimerande eller ledsna texter heller, så man slipper alla jobbiga tankar och man kan bara vara. Balooney!
image1062
Så här kommer de bästa humörshöjande låtarna, speciellt utvalda av mig &
Mikaela
Armand van Helden - My my my
Eric Pryds ft. Roxette - Fading like a flower remix
Eric Pryds - Call on me
David Guetta - Baby when the light
Daft Punk - Face to face
Daft Punk - Music sounds better with you
Axwell - I found you
Yves Larock - Rise up
Bootyluv - Some kind of rush
Pakito - Living on video
Estelle ft. Kanye West - American boy
Ida Corr - Let me think about it

Stella McCartney

image1061

Awesome

Jag antar att mina nya läsare är besvikna. Det har ju stigit från ca 80-90 unika till 120,
(inte så fabulous precis) och varför vet jag inte eftersom jag är inne i en orkar-inte-blogga-alls-period.

Men jag kommer väl tillbaka, någongång. Kanske idag. Kanske om en vecka.


Stress

Crazycoconut-dag. Trött, död. Kär. Eller?
Anyways, fick mitt sommarjobb. Så jävla skönt fast intervjun gick åt helvette. Hehe, jag lyste väl igenom.
Orkar inte skriva mer än så, för jag är så jävla stressad. Blondinbella kan slänga sig i väggen.
Kärlek & förståelse


Friendship

image1060
Erica var solstrålen i allt regn idag. Hon dyker verkligen upp vid rätt tillfällen och hon får mig att se ljusare på saker. Har gått igenom så mycket med henne, och hon är den vackraste människan på den här jorden. Aldrig att jag släpper henne, för oavsett hur mycket mellanrum det är mellan våra träffar,
så finns hon alltid kvar.

Oslagbara

Finaste låtarna någonsin
1. Jeff Buckley - Hallelujah
2. Jason Mraz - I'm yours
3. Snow patrol - Chasing cars

Listan ska göras lång


Nightlife

Som vanligt sitter jag uppe, fryser inlindad i mitt täcke, lyssnar på musik och funderar. Det här med sömn verkar aldrig bli min grej. Jag känner inte ens för att sova längre. Jag vill göra andra saker! Speciellt på natten, för nätter är så fina. Dom är nakna, tysta och ensamna. Only God knows vad mitt impulsiva och galna jag skulle kunna hitta på under natten.
image1059
Usch jag måste sova. Får ångest annars. Och inte ångest light den här gången. Utan riktigt ångest. Ångest grande. Det är kanske källan till mitt sömnproblem. Att jag har ångest över att jag inte kan sova. Moment 22. I alla fall, jag vill ha tips. Sov tips. Så man blir helt jävla utslagen och bara sover i 2 dygn i sträck. Inget mesigt nu.

Egokick

Jag är stressad. Då hjälper det att skriva bra saker om sig själv, som i sin tur leder till bättre självförtroende, som i sin tur leder till mindre stress. Tycker för övrigt att hela världen borde uppskatta saker och ego boosta sig själva mera. Det är viktigt, i teorin om att uppskatta sig själv. Så, vi kör. Alla skriver egosaker om sig själva!

image1058
Mina ögon
Dom är blåa. Verkligen blåa. Jag har inte riktigt fattat det förens nu. Och när jag kollar in i solen blir dom genomskinliga och glasklara. Så har dom en mörk kant. Ögon säger mycket om en person.

Mina ben
Mina vader är väl egentligen det enda jag verkligen kan flasha med. Jag har skitnsygga vadmuskler, mina ben är välsvarvade I'd say. Oftast också lena och lagom bruna. Ben är en kvinnas snyggaste kroppsdel.

Mina läppar
Dom är fylliga, mjuka, sällan torra och perfekt storlek. Jag älskar mina läppar kanske mest av allt på hela mig själv. Kanske också för att man kan kyssas med dom. Och jag är bra på att kyssas.

Min ärlighet
Jag är alltid ärlig. Jag säger alltid vad jag tycker. Om jag tycker någonting är fel så säger jag ifrån på en gång. Jag skulle inte kunna leva mitt liv fullt ut om jag inte var ärlig. Steget till att bli en ärlig människa är också att kunna vara ärlig mot sig själv innan man börjar vara ärlig mot andra. Man ska kunna säga till sig själv att "det här gjorde jag fel", då växer man som människa.

Min glädje
Jag ska inte säga att jag alltid är glad, för jag är en människa och självklart är jag ledsen ibland. Men jag försöker alltid se de positiva i saker, både i bra och i dåliga. Livet blir enklare om man bara kan uppskatta & känna glädje över små saker, som i sin tur blir någonting stort.


Tonight is my night

image1051
Allt känns väldigt bra just nu, även fast det kanske inte borde.
Men det gör det, och framtiden får utse vad som kommer hända. Det jag vill komma till är att jag är lite för mycket uppe i det blå för att kunna skriva något läsbart, så nu ska jag lägga mig på sängen, med min fjärilsmage, lyssna på smicker och bara må allmänt bra. Det är en bra period nu.
Dessutom måste jag säga att pojkar i största allmänhet är bra när man bara vill slippa komplicerat och invecklat känslosnack. Puss A och S, och många fler pojkar som gör mig glad varje dag.

På återseende mina pumpkins.
Kärlek & förståelse


Darling, go home

Byta synvinkel, kärlek ur andra perspektiv
men dina andetag bryter ned mig
syresätter mig
blåser luft i mina lungor

Att bli fylld med betydelse
känna sig behövd
vara insvept av njutbar tystnad

Tittar på dig avsides
följer din rytm, viskar ohörbart
du är vacker
vi är vackra
mitt bland kaoset lyser vi

Utandningen är enklare
med dig på fönsterbläcket
med handen flätat i din klokhet
inga brister är förstora för oss
för vi, vi är vackra.


Facebook

Facbook. Till en början kändes det som om det var Guds tack för att vi människor tar så *host* bra hand om den här jorden, eller liknadnde. Det var så jävla underbart att kunna logga in och stalka varenda människa man kände, eller söka upp kontakten med gamla spöken som man glömt bort helt och hållet. Som en galning satt man och gjorde massor med tester, gick med i team, kändes nästan som om Facebook höll på att bli nya Playahead. Och när man stod och konverserade med vuxna människor och dom nämnde Facebook så fick man desutom lite vuxenpoäng! Woho.

Men sen. Ångest. Inte riktigt ångest, men ångest light. För att jag helt plötsligt hade en mailbox redo att sprängas endast med Facebook mail. Request, Ned Flanders vill bli din vän! Vad fan hade man gett sig in på? Och alla dessa gamla vänner som kontaktar en från höger och vänster och ja, alla jävla håll, dom vill man väl egentligen inte veta av? De var människor i dåtiden och jag lever som dom flesta i nuet. Jag vill inte veta av vad min bästis-96 gjorde under sommaren, eller vad den första killen jag kyssde har för Vampire poäng. Jag kräks. Nu bojkottar jag Facebook, för all framtid.

Banana bread for everyone!

Bananbröd

Tid: 30 minuter
image1050
Ingredienser:
300 g skalade mogna bananer
1 msk pressad citron
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 ägg
1/2 dl mjölk
1/2 dl nötolja eller rapsolja
2 tsk bakpulver
100 g finhackade pecannötter eller hasselnötter
100 g finhackad mörk choklad
Sätt ugnen på 180 grader.

Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en skål.
Mosa bananerna och rör i citronsaften. Blanda dem i en skål med ägg, mjölk och olja. Rör i de torra ingredienserna samt nötter och chokladflis. Häll upp smeten i en smord avlång brödform (2 liter) och grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Det är normalt att ytan på kakan spricker.

Det borde bli sommar snart

Jag behöver en såndär kväll när man sitter med någon man tycker om riktigt mycket i sängen, skämtar om allt mellan himmel och jord, och skrattar så man får kolsyrade fjärilar i magen. Lagom lulliga, glad över livet, det är sommarkväll, fortfarande varmt ute. Man skulle kunna känna värmen i asfalten om man gick barfota, fast klockan är närmare midnatt. En sån kväll behöver jag. När det känns som om världen är fläckfri och allting bara är underbart. Kvällar när livet ler åt en och allt man vill är att dansa igenom hela huvudstaden med en nära vän i handen. Perfekt.

Mest spelade senaste 6 månaderna

image1049
1. Acid house kings - Sunday morning
2. Acid house kings - 7 days
3. Adele - Chasing pavements
4. Adele - Hometown glory
5. Afasi & Filthy - Därför är det så soft
6. Alicia Keys - Wreckless love
7. Amanda Jenssen - Amarula tree
8. Amanda Jenssen - Numb
9. Amy Winehouse - He can only hold her
10. Amy Winehouse - Tears dry on their own
11. Armand van Helden - I want you soul
12. Armand van Helden - My my my
13. Au revoir Simone - Stars
14. Axwell - I found you
15. Axwell - It's true
16. Beatles - Blackbird
17. Belle and Sebastian - If she wants me
18. Billie the vision and the dancers - Nobel square
19. Billie the vision and the dancers - Overdosing with you
20. Billie the vision and the dancers - A man from Argentina
21. Blur - Coffee and TV
22. Bob Sinclair - Ibiza sund
23. Bodyrox ft. Luiciana - What planet you on
24. Booty luv - Some kind of rush
25. Carla Bruni - L'excesssive
26. Carla Bruni - Le plus beau du quartier
27. Carla Bruni - Those dancing days are gone

28. Chris Brown - With you
29. Christina Aguilera - Candyman
30. Cocorosie - Young and foolish
31. Colbie Caillat - Bubbly
32. Daft punk - Face to face
33. Daft punk - One more time
34. David Gray - This year's love
35. David Guetta - Baby when the lights
36. David Guetta - Love don't let me go
37. Death cab for cutie - I will follow you into the dark
38. Death cab for cutie - Title track
39. Duffy - Mercy
40. Elliott Smith - Angels
41. Emiliana Torrini - Sunny road
42. Eric Prydz - Call on me
43. Erykah Badu - Honey
44. Estelle ft. Kanye West - American boy
45. Familjen - Det snurrar i min skalle
46. Frou Frou - Let go
47. Goo Goo Dolls - Iris
48. Gwen Stefani - 4 in the morning
49. Hello Saferide - Long lost penpal
50. Håkan Hellström - Dom kommer kliva på dig igen
51. Håkan Hellström - Kom igen Lena
52. Jazon Mraz - I'm yours

53. Jazon Mraz - You and I both
54. Jeff Buckley - Hallelujah
55. José Gonzalez - Heartbeats
56. Joseph Arthur - Honey and the moon
57. Justice ft. Uffie - The party
58. Kanye West - Homecoming 
59. Kanye West - Good life
60. Kate Nash - Birds
61. Kate Nash - Foundations
62. Kate Nash - Mouthwash
63. Kent - Socker
64. Kent - Utan dina andetag
65. Killers - Romeo and Juliet
66. Kooks - Naive
67. Kylie Minouge - 2 hearts
68. Ladytron - He took her to a movie
69. Ladytron - Seventeen
70. Lars Winnerbäck - Elegi
71. Lars Winnerbäck - Timglas
72. Lars Winnerbäck - Under månen
73. Lasse Lindh - Du behöver aldrig mer vara rädd
74. Lasse Lindh - En idiot som jag
75. Lasse Lindh - Radion spelar aldrig våran sång
76. Leona Lewis - Better in time
77. Le Tigre - Bedroom dancing
78. Lily Allen - LDN
79. Lily Allen - Little things
80. Looptroop - Feel so good
81. Lykke Li - I'm good, I'm gone
82. Lykke Li - Let it fall
83. M.I.A - Bucky done gun
84. Madonna ft. Justin Timberlake - 4 minutes
85. Maia Hirasawa - And I found this boy
86. Maia Hirasawa - Still June
87. Natalie Imbruglia - Torn
88. Nina Kiert - Heartbreak town
89. Nina Kiert - Through my eyes
90. One republic - Stop and stare
91. Pakito - Living on video
92. Peter von Poehl - Story of impossible
93. Petter - Storstadsidyll
94. Red hot chilipeppers - Scar tissue
95. Regina Spektor - Better
96. Regina Spektor - On the radio
97. Regina Spektor - Samson
98. Sara Bareilles - Lovesong
100. Shayne Ward - No U hang up
101. Shout out louds - Please please please
102. Shout out louds - Tonight I have to leave it
103. Snook - Inga problem
104. Snook - Såpbubbler
105. Snow patrol - Chasing cars
106. Sophie Zelmani - Goodbye
107. Sophie Zelmani - Nostalgia
108. Standfast - Carcrashes

109. Sunblock - Baby baby
110. Sunblock - I'll be ready
111. Taken by trees - Only yesterday
112. Tegan and Sarah - And Darling
113. Tegan and Sarah - Divided
114. Tegan and Sarah - Walking with a ghost
115. Those dancing days - Hitten
116. Tiger Lou - You can't say know to me
117. Timbaland - Scream
118. Timo Räisänen - Sweet Marie
119. Two hours traffic - New love
120. Two hours traffic - Sweet and sour
121. Uffie - Hot chick
122. Uffie - Pop the glock
123. Vapnet - Kalla mig
124. Veronica Maggio - Måndagsbarn
125. Verve - Drugs don't work
126. Verve - Bitter sweet symphony
127. Youth group - Forever young
128. Yves Larock - Rise up

Så, där har ni det. Nu behöver jag aldrig mer skriva om musik va? Jodå. Puss honungar

Prince Wladimir


image1048
Jag drack ju ett beyond gott te på Moderna museet för några månader sedan.
Det smakade vanilj, bergamot, citrus frukter, kanel & nejlika och var ungefär som gjort för mig.
Sen dess har jag letat efter det, men har bara hittat det på nätet. Så idag efter intervjun går jag in i en tebutik, inte helt otippat, och där står de. Gorgeous burkar med alla smaker.
 Lyckan var total. Och summan brutal.

Veckans bästa

Amanda Jenssen - Numb (grym)
Nina Kinert - Heartbreak town
Ladytron - Seventeen
Duffy - Mercy
Death cab for cutie - Title track
Erykah Badu - Honey
Coldplay - Yellow
Sara Bareilles - Love song
Two hours traffic - Sweet and sour
Standfast - Carcrashes
Carla Bruni - L'excessive

Ska göra en lista med de 100 mest spelade låtarna sen, det var ju ett jädrans tag sedan sist.
Nu, vuxen poäng till mig för jag ska på intervju. Greeeeat. Sen får jag umgås med någon jag tycker om.

Magont

image1047
Uh. Har ont i magen. Mår illa, krampar, svider, bränner. Det är stressen och oron I guess.
Får kväljningar när jag tänker på mat och jag vill spy när jag tänker på att jag måste äta.
Så nu måste jag väl skriva ut dom där j*vla pillrerna som jag inte ville ta, ändå. Blä för magkatarr.

Yummy

image1046
Världens godaste choklad! Du behöver 2 tsk kakao, 3 tsk honung och ca 3 dl mjölk.
Blanda kakao, honung och ca ½ dl mjölk i en kopp, så det blir en slät smet (detta är för att kakaon inte ska klumpa sig). Häll sedan i resten av mjölken & ställ in koppen i micron på högsta värme 1 min. Ta ut koppen, rör om och värm ca 1-2 minuter till. Garanterat den godaste chokladen som uppfunnits. Av mig såklart.

Vackrast

image1045

Hoppas

Ska på anställningsintervju imorgon

Förtroende

image1044
Förtroende är det viktigaste som finns. Det är grunden till relationer. Finns det inget förtroende,
kan man inte ha en ärlig och stabil relation.

Man kan jämnföra det med såna där på cirkus, ni vet dem som slänger och flänger i luften?
Man måste ha världens förtroende för sin medpartner då. För annars kan man slänga sig rakt ut i döden.
De som man inte litar på, dom sparkar man. Det är synd att relationer inte funkar så för de flesta.
Vissa fastnar, stannar kvar - helt utan förtroende. Och bygger upp ett helt ostadigt förhållande på den grunden.

Det viktigaste är att man kan se sin partner som ett skyddsnät ungefär. Ja, ett skyddsnät.
Som kan ta emot en om man faller.

Måndagsbarn


Hon är så snygg. Om jag fick byta utseende för en dag skulle jag vilja se ut som henne.
Och låten är härlig, snajsig och grymt glad.

Garter belts


Jag tycker att läckert är ett svåranvänt ord. Men nu har det fått ett sammanhang.
Strumpebandshållare är läckert. Och jag vill ha superba, snygga och sexiga sådana.
Det är hundra gånger skönare än strumpbyxor, och definitivt snyggare också. Must have.

Fråga vad du vill

Jag frågar 118 100
Borde jag åka till Frankrike och kyssa alla dessa fräkniga pojkar, dansa under Eifeltornet & bara vara,
eller ska jag riskera min kärlek för S?

118100 svarar
Vi tycker att det låter som en jättebra idé att resa till Frankrike!
Ett råd är att du först kysser fräkniga pojkar, och sen S. Lycka till!

Jahapp.

Tradera

image1040image1039
Leder budningen på båda beyond gorgeous väskorna. Heja mig.

Uppmuntran

image1038
"Hej! Jag skulle bara säga, fan vilka cleana bilder du har på dig och fan vad fräsch hy du har.
Ser verkligen super ut, du ser verkligen ut som en naturlig skönhet!
Jag slår vad om att det är säkert hundratals som säger så till dig varje dag, eller något liknande, i vilket fall, tycker jag att du såg väldigt magnifik ut!  Ha en trevlig natt och sov gott."

Tack. Ordet magnifik fick mig att känna mig lite speciell. Kärlek & förståelse.

Systerskap

image1031
image1032
image1034
Syskon är nog det finaste man kan ha. De band man har med syskon, är de absolut starkaste banden man någonsin kommer få uppleva med någon annan människa. Saga, världens bästa syster. Även om du är en liten retsticka som älskar att förstöra mina sovmornar, äta upp min beyond kakao, slänga dina saker i mitt rum, skratta åt mina nördiga vanor, se filmer med mig under sömnlösa nätter och prata om alla dessa pojkar som man bara inte kan sätta fingret på så älskar jag dig Saga, för du är min syster, och det kan aldrig någon annan bli.


Till någon jag tycker om

image1029
Kanske borde ta avstånd
När jag tänker på dig
Vi är främmande men ändå så trogna
Vi är kontraster, vi är drömmar


Du är nyinfångad men ändå,
jag känner den vassa sortens saknad
Som gör mig så rädd
Rädd för att älska
Rädd för att förlora innan spelet börjat


Jag fantiserar om att rädda dig ur mörkret,
från kaos och vardagens vridningar
Ändå vankar jag fram & tillbaka
Räddare än aldrig förr
Om du inte var på riktigt hade jag skapat dig

Jag är naken framför kvalet av sanningar
Bedrar du mig nu
Eller bedrar jag mig själv?
Missar allting dagdrömmandes
Varenda berörning är en rysning, en ljuspunkt

Det finns så mycket jag vill
Framtiden
En enorm chans, en hemlighet med mystik
Inget som ska avslöjas när tiden rinner likt ett timglas

Och du bara fortsätter bedöva mig
Med dina ord och ditt eget språk
Ömhetsbetygelser
Ger du mig sinnesro


Utdrag från diktsamling

Från Blir du ledsen om jag dör? av Andreas Gustavsson

Du är vacker
Skorpsmulor, promenadstigar & gatorna
De är dina, du har ockuperat dem allesammans
Den här staden
Kanske vill jag bara tala ostört
Jag vet att jag redan är svag, förkrympt i dina ögon

Jag ger dig en cd - Le respos du gurrier
Herregud

En tynad lins
Hade jag burit med mig brännbara substanser
skulle upplevelsen förkolna
Upplevelsen, ja
Bara för att du har firat midsommar genom att låta dig befruktas
Grattis!

Igår fick jag ett brev
Jag vet inte varför jag nödgas känna efter
Det blev nästan bara
Mellan oss, menar jag

Rör dig inte
Snälla?
Ingen möter min blick
Kärleken till dig - erfarar jag - oändlig.


Dreams, dreams

Drömmar är som sagt något som jag uppskattar. Men ska man drömma, ska man både drömma stort, och verklighetstroget. Meningen med drömmar är att förverkliga dem. Det kan vara allt från att tjäna ihop pengar till den där cykeln med perfekt cykelkorg till att dansa under Eifeltornet med en fransk man du nyss träffat på. Men drömmar är inte till för att såra. Drömmar är till för att hela tiden ha någonting att se fram emot, någonting som man lite i hemlighet går omkring och planerar sitt liv utifrån.
image1028
I'm a dreamer and I dream of what will be, a better destiny
I'm a dreamer, and as far as I can see, amarula trees
I'm a dreamer and I dream of what will be
A better world for you and me

Amanda Jenssen

Moviestar

image1027
Idag sa min engelska-lärare att jag ständigt påminner om en filmstjärna från 50-talet.
Vissa saker får mig alledeles pirrig.

Bra bättre Sofia

Sofia. Det är en bra vän. En bäst vän. Jag vet inte om jag alltid är så bra, för jag vet att jag svävar upp i det blå och låter munnen gå före hjärnan. Jag tycker bloggen handlar lite för lite om Sofia, hon är ju trotts allt min bästa vän. Hon är galet snygg, verkligen! Hon har en såntdär perfekt födelsemärke på höger kind, och så har hon hår utav dess like. Tjockt, mörkt, vågigt & långt. Massor med flugor i en smäll. Och så är hon klok och ger mig alltid smarta råd, och så kan hon läsa mig som en öppen bok.
image1026
Och det bästa med Sofia är att vi inte behöver något som roar oss. Vi roar varandra. Tror att många sett att vi spenderar en hel del tid i skolan på galet tråkiga lektioner, åt att göra grimarser åt varandra. Bara en sån sak, att kunna göra sig ful för någon & att kunna skratta åt det. Underbart.

I alla fall. Sofia är crazycoconut-bäst!

Sounds so good

image1025
Sammetsblå, himmel & fjäril är de finaste ord som finns

Om jag var man

image1024
Ibland funderar jag över hur det skulle vara att vara man.

Om jag var man skulle jag odla skägg, dricka svart kaffe, urinera under stora träd, kyssa rödhåriga flickor, vara besatt av suduko, älska rostat bröd och bröst.

Och så skulle jag heta Adrian, eller kanske Kasper. Varje morgon skulle jag stiga upp för att sedan ta en kopp (svart) kaffe på altanen medans jag bläddrar igenom morgontidningen snabbt, så snabbt att jag skulle ha trycksvärta lite var stans. Sen skulle jag strunta i mitt hår, för morgonruffs är finast, och så skulle jag sätta mig på cykeln och cykla över en äng, som jag cyklar över varje morgon. I öronen har jag inte musik, utan franska. Franska fraser som jag så fint härmar när jag cyklar över ängen. På vägen stannar jag på ett café nere på gatan och köper yttligare en kaffe, och kanske en baguette om jag är hungrig. Sen cyklar jag igenom Stockholm, eller kanske är det Göteborg, och flirtar med vackra flickor som sedan får skjuss hem på min pakethållare.

Pakethållare, vilket snajsigt ord för övrigt.


Jag är inte mig själv

På grund av S


Sleepless in Stockholm

Jag älskar att vara vaken hela nätterna när det känns som om jag har hela Saharas öknen i ögonen. Jag får verkligen ont i magen av hur underbart det är att se sista nattbussen åka förbi utanför. Och jag älskar att kolla ut ur fönstret och se att det inte lyser i ett enda fönster.

Inte. Känner mig så ensam att jag dör.

Impulser

image1023
Jag är impulsiv. Speciellt idag. Jag vill bada naken i offentliga fontäner, cykla på stulna cyklar igenom krokiga och mörka skogar, smyga in på någon rik familjs tomt och bada i deras pool, sjunga falskt ifrån balkongen mitt i natten, dricka cider i en klätterställning, kyssa Liisa bara för att se hennes reaktion, dansa bugg i en rondell, bygga en koja med massor med kuddar och täcken på golvet i mitt rum, sova på balkongen osv.

Jag skulle kunna göra vad som helst, när som helst. Skita i allas kommentarer & åsikter. För jag lever för idag och jag vill göra mitt liv till något minnesvärt. That's how I rule. Med det säger jag godnatt.

Kärlek & förståelse.

Magont

Min mage dödar mig. Det är en magkatarrs-dag idag. När det gör extra ont och jag bara vill dra täcket över huvudet och sova mig till bättre tider. Bättre tider är samma sak som sommarlov, fina pojkar, S, morgonkaffe på landet, sola fötterna, sova på studsmattan och oroa sig för ingenting. Men jag har en känsla av att det är långt kvar till de tiderna.
image1022

Då var vi två

image1021

Drop-dead gorgeous

image1020
Förebild

Making out

image1019
Jag behöver kyssas. Brutalt. Mycket. Länge. Jag har inte kysst någon sen i onsdags.
Det känns som en stor del av mig har flyttats bort från min kropp och fraktats långt utanför den här galaxen. Men så börjar jag tänka på de som inte kysst någon på en vecka, en månad, kanske ett år. Jag får ont i magen när jag tänker på hur lite mänskligheten egentligen kysser varandra. Om jag blev president skulle jag införa någon slags kyssregel. Att varje fredag skulle man kyssa alla man tyckte hade extra fina skor till exempel. Det skulle vara fint. Och tänk vilken kärleksfull värld man skulle leva i då.

Just nu vill jag ligga i stora gungan på min gård (som ser ut som en dal för tillfället) och bara ligga där och titta upp i himmlen, brevid en mörkhårig pojke, vi kan kalla honom S, kyssas, prata om sommaren, skratta åt nonsens-saker och bara vara.

Charming

Listor är numera bannade ifrån min blogg.
Men den här var charmig, så den får vara outstanding. Åtnjutning!

A
is for age: Sweet 16 i höst
B is for booze of choice: Mousserat vin
C is for career: Best kisser
D is for your dad's name: Nej
E is for essential items to bring to a party: Klockrent humör och isbitar!
F is for favourite song at the moment: Standfast - Carcrashes
G is for favourite game: Kärleken
H is for home town: Stockholm 4 ever and ever amen
I is for instruments you play: Inte min grej. Jag kan sjunga falskt, alltid något
J is for jam or jelly you like: Jordgubbssylt, jag kör på klassiker
K is for kids: Later. Men Alfons, Findus, Silja Lisette eller Estelle.. Kan fortsätta
L is for living arrangements: Jag bor i mina tankar
M is for mother's name: Monica
N is for name of your crush: Ashton Kutcher! Och alla pojkar som gör mig pirrig
O is for overnight hospital stays: En. När mitt finger mer eller mindre gick av
P is for phobias: Ankor. Jag skiter på mig. Men dom är fina att titta på
Q is for quotes you like: "I'm just a fucked up girl looking for my own piece of mind"
R is for relationship that lasted the longest: 2½ år
S is for sexiest living creature: Mörka pojkar med blåa ögon, fräkniga flickor
T is for time you go to bed: Aldrig före midnatt
U is for underwear: Spets för hela slanten
V is for vegetables you love: Sparris och morötter
W is for weekend plans: Kyssa pojkar på gräsmattor och se solen gå upp
X is for x-rays you've had: Armen, lungorna, tänderna, foten
Y is for yummy food you make: Jag är en fena på att grilla
Z is for zodiac sign: Skorpion, intensiv & elegant
Å är för åt dem som du vill skicka listan vidare till: Alla som känner sig i behov av tidsfördriv
Ä är för älsklingstrend: Jag är ingen trendhora, men hög midja I like
Ö är för en önskan just nu: Att jag ska vända mig om och se en ruffsig pojke ligga i min säng

Myggbet it is

Idag har jag fått årets första myggbet. Mitt på vänster skinka. Fråga inte hur det gick till.
Så om ni ser någon som går med handen nerkörd i röven så är det jag!

Saturday night fever

image1018
Nu ska jag åka till Garfield och titta på film, kedjeröka & pussa mig lycklig.
På återseende mina darlings. Kärlek & förståelse.

Life's an awesome bitch

image1017
Idag har jag ätit vattenmelon, ritat, funderat över livet, solat i Marabouparken, druckit champagne
och lyssnat på skivor. Om livet är en bitch, så var det en grym bitch idag!

Leila anytime

image1016

Som jag skrivit förut så älskar jag matlagningsprogram. Speciellt Leila bakar.
Men det krockar alltid med Grey's Anatomy på onsdagar, så jag har varit mer eller mindre bekymrad över detta, då jag vissa dagar kan känna en slags abstinens efter just matlagningsprogram. Pinsamt, men så är det. Men så hittade jag något finurligt. TV4 Anytime erbjuder en alla avsnitt av Leila bakar för bara ynka 49 riksdaler per månad. Rätt så jättebra.

Hemma-apotek

image1011
Apelsin

Är bra för hud som lätt svullnar, även acne. Är antiseptisk och stimulerar lymfflödet samt blodcirkulationen.

Bergamott
Är upplyftande och ger inre energi och balans vid dåligt självförtroende och negativa tankar.
Är antiseptisk och milt renande samt hudhelande. Bra vid oren, fet hud och acne.

Cederträ
Sägs kunna hjälpa till en mer fokuserad och koncentrerad förmåga och att leva i nuet.

Stimulerar lymffunktionen och cirkulationen. Sägs även ha en fettupplösande förmåga vilket kan hjälpa vid celluliter. Är antiseptisk, sammandragande och svamphämmande. Kan lindra och lugna vid hudirritationer och passar fet hud och acne.


Citron

Gör oss pigga och koncentrerade och kan vara bra när man har svårt att bestämma sig.
Citron kan också vara bra för den som vill känna sig mer generös.

På huden är citron antiseptisk, inflammationshämmande och renande. Drar ihop ytliga och brustna blodkärl, stärker venerna, sätter skjuts på cirkulationen och stärker upp hudens funktioner. Passar också vid oren fet hud, acne, trasiga nagelband, sköra naglar, åderbråck, celluliter.

Citrongräs
Påverkar till klarhet, positiva tankar och ger både mental och fysisk energi.
Stramar upp huden och sätter fart på cirkulationen och ger huden energi. Är antiseptisk och savmphämmande. Stärker svag bindväv och elasticitet, är bra när kroppen är trött. Har sammandragande effekt på stora porer och passar hud som lätt blir pluffsig.


Citronmeliss

kan ha lugnande inverkan vid sömnproblem, lättare depressioner och rädslor. Kallas "hjärtansfröjd" och kan sänka högt blodtryck och lindra "nervöst hjärta" och "hjärtesorg".
Citronmeliss är virus- svamp- och inflammationshämmande och dessutom antiseptisk. Passar vid fet hud och acne och sägs kunna vara en bra hjälp mot munsår, herpes och eksem.

Enbär
är renande mot negativa energier och tankar. Kan stärka när man känner sig utarbetad och måste vara till mycket för andra. Enbär påverkar hudcellerna renande och avgiftande vilket gör oljan användbar i många sammanhang där hudcellerna är i obalans. T ex acne, orena porer, eksem. Enbär är också vätskedrivande, sammandragande samt ökar blodcirkulationen vilket kan hjälpa vid celluliter, svullnader och åderbråck.


Eukalyptus

Eucalyptus är stimulerande, stärkande och klarnar tankarna när det är svårt att koncentrera sig. Är kanske mest känd för sin dämpande förmåga vid förkylning då den löser slem, täppthet och lindrar svullnad. Svampdykare sägs ha använt eucalyptus, en droppe under tungan, vilket syresatte kroppen bättre och gjorde att dykaren kunde vara under vattnet längre.

Eucalyptus är inflammationshämmande, antiseptisk och ökar cirkulationen vilket gör att den används vid massage och i linement men även mot acne och oren hud samt herpesblåsor runt munnen.

Fänkål

Oljan har sammandrgande och avgiftande effekt på huden . Anses kunna påverka produktionen av östrogen. Bra mot vätskeansamlingar vilket gör den användbar mot celluliter och hud som är pluffsig.

Grape
Lyfter humöret och är bra om du känner dig nedstämd och självkritisk. Grape är antiseptisk, stimulerar lymfcirkulationen, är renande och underlättar nedbrytningsprocessen av fett. Är därför bra mot celluliter, acne, fet hud, vätskeansamlingar - svullen hud. Verkar uppstramande och ökar elasticiteten i huden.

image1012

Ingefära
Stimulerar hadlingskraft, sexlust, vilja och initiativ, stimulerar och värmer när känslorna är stumma.

Ingefära ökar blodcirkulationen är värmande, kramplösande och smärtstillande och därför användbar vid träningsvärk, trötta muskler, kalla händer och fötter.

Jasmin / Jansminum grandiflorum
Är värmande och sägs kunna öppna upp instängda känslor samt stärka självkänslan. Väcker lustkänslor och välmående och räknas till de afrodisiakiska oljorna. Jasmin är känd för sin underbara doft, men är också hudhelande, inflammationshämmande och har en lugnande inverkan på nervös och irriterad hud.

Kamomill blå
Kan hjälpa den som har svårt att komma överens med andra och som känner sig missförstådd.

Är starkt inflammationshämmande och sårhelande och kan hjälpa vid olika eksem, hudinfektioner , inflammerad acne, känslig hud och svårläkta sår.

Kanel
Har en varm, kryddig doft som kan ge trygghetskänslor.

Är en mycket stark olja som kan verka hudirriterande men som används för sin starkt bakteriedödande och svamhämmande förmåga. Verkar stärkande och värmande och kan användas till muskelmassage.

Lagerblad
Är bra för den som tvivlar på sig själv och sin förmåga och sina kunskaper. Oljan ger civilkurage och stärker framåtandan och styrkan. Är antiseptisk, svamphämmande, cirkulationsökande och regenererande olja. Använd vid acne, fet hud, trött hud, mogen hud och vid blåmärken.

Lavendel
Är lugnande när man är i obalans eller behöver komma till ro. Oljan är en av de mest användbara och hjälper vid många olika problem inom hud- och friskvård. Den passar de flesta hudtyper, är mild men samtidigt väldigt effektiv. Oljan är talgbalanserande, antiseptisk, lugnande och smärtstillande, vilket är en hjälp vid acne, blåmärken, klåda eksem. Är även regenererande och ökar förnyelsen av hudcellerna, vilket fungerar föryngrande av huden vilket också är gynnsamt vid ärr, utvidgade kapillärer, hudbristningar, brännskador och solsveda.

Lime
Stärker lusten och motivationen. Ger fräschhet och glädje samt känslan att man faktiskt är ganska bra.

Är virushämmande, antiseptisk och sammandragande olja som passar bra vid acne och fet hud.

Lindblom
Är känd för sin ljuvliga doft.Har en lugnande inverkan och kan vara bra när man känner sig irriterad och arg.

Är sammandragande och lugnande och på huden. Passar bra för känslig hud.

Mandarin
Är en mild, stärkande och lugnande olja som förmedlar glädje.

Stärker och mjukgör huden. Är bra i förebyggande syfte mot hudbristningar. Genom sin mildhet går den bra att använda under graviditet. Även användbar vid acne, mogen hud, trött hud, bland

Patchouli
Doftar "orientaliskt" och tycker man om den doften sägs oljan påverka afrodiserande och hjälpa oss att släppa loss från blygsel och hämningar. Sägs även dämpa hungerkänslor.

På huden är oljan inflammationshämmande, urindrivande och venstärkande och kan därför vara till hjälp vid celluliter, svullnader och åderbråck. Oljan är också regenererande, svamphämmande, sammandragande och sårläkande. Änvändes därför också vid acne, sår, hudsprickor, rynkor, stora porer, slapp hud.

Pepparmynta

Har en uppfriskande doft som kan hjälpa oss att tänka klart och stärka minnet. Kan också vara bra för den som känner sig blyg. Fungerar även mot illamående och åksjuka.

Är kylande och klådstillande på huden vilket kan vara bra vid solbränna, nässelutslag, eksem och blodvallningar. Vid utvidgade kapillärer verkar oljan sammandragande.

Rose otto
Anses vara kvinnoroljan nr 1och stärker kvinnan i hennes kvinnlighet, skönhetskänsla och sexualitet. Sägs hela vid hjärtesorg som t ex relationsproblem och svartsjuka.

Milt sammandragande, hudhelande, regenererande, antiseptisk och lugnande. Är därför bra för torr och känslig hud, mogen hud, rynkor och ytliga blodkärl.

Rosenträ
Är avslappnande och stärkande - upplyftande för sinnet och själen. Är härligt balanserande och sägs balansera upp våra inre manliga och kvinnliga sidor. Rosenträ är cellstimulerande, lugnande och antiseptisk. Oljan passar vid torr, känslig hud, mogen hud, mot rynkor och vid acne.

Rosmarin
Är stimulerande och energigivande. Doften påverkar och stärker koncentrationsförmågan och tankeverksamheten. Kan hjälpa när tillvaron känns förvirrad. På huden är oljan hudvitaliserande och hjälper hudcellerna att renas från slaggprodukter och vätskeansamlingar. Är bra för mogen hud, oren hud, acne, celluliter, kalla händer och fötter.

Röllika

Röllika verkar inflammationshämmande och sammandragande på huden. Kan vara bra vid oren hud, öppna porer, acne och även rynkor. Stimulerar uppbyggnad av skadad hud, sår och eksem som har svårt att läka. Är en" kvinnoolja".

Salvia
Kan ha en renande påverkan när vi behöver förnyelse och lämna det som känts tungt och instängt bakom oss.
Kryddsalvia är hormonreglerande, fettupplösande, sammandragande och antiseptisk. Kan därför vara en hjälp vid celluliter och viktnedgång. Har regenererande verkan på huden som är bra bl a vid ärr. Är en "kvinnoolja"

Sandelträ vit
Är lugnande och avslappnande vid stress och spänningar och kan hjälpa vid rädslor för det okända. Är en känd meditationsolja. Anses vara afrodisiakisk, speciellt för män.
Är antiseptisk, regenererande - hudhelande, har fettnedbrytande funktion, ökar cirkulationen i kapillärerna och är stärkande för bindväven samt ökar elasticiteten i huden och är milt sammandragande. Bra för torr, fuktfattig hud, sprucken hud, acne, kan lindra klåda vid t ex eksem.

Svartpeppar
Är het, stärkande och stimulerande. Kan vara bra för den som gärna skjuter upp och inte tar tag i situationen, eller när man upplever stilltje t ex kronisk trötthet och apati, kanske har svårt att släppa fram ilska. Svartpeppar är en" igångsättare" och kan värma och genomströmma både kropp och själ. Kan även hjälpa vid håglöshet i sexlivet.

På huden används oljan mest för att öka cirkulationen, lindra ömhet och trötthet i muskler och stela leder samt ge energi. Är avgiftande och kan fungera vid celluliter. Stimulerar trög matsmältning vid för mycket fet mat och "skräpmat".

Tangerine

Kan hjälpa vid stress och har en upplyftande inverkan på nervsystemet. Tangerine är kramplösande och kan lindra vid PMS. Kan förebygga hudbristningar och sägs även kunna tona ut hudbristningar.

Tea tree
Är renande och uppfriskande och höjer immunförsvaret..

Är starkt antiseptisk och hämmande på bakterier, svamp och virus. Är inflammationshämmande, renande och kylande vilket är bra vid sårtvätt, eksem och lindrande på solbränna. Bra bl a vid insektsbett, vårtor, före och efter strålningsterapi, nagelinfektioner, fotsvamp, klåda, lindrig acne och finnar.

Timjan
Är en stärkande olja som ger mod och energi både vid fysisk, psykisk och mental trötthet. Oljan sägs ha ett speciellt förhållande till barn och då kunna hjälpa barn som är nedstämda p g a brist på omgivningens förståelse eller disharmoni i familjen.

Är inflammationshämmande, antiseptisk, virushämmande. Bra vid inflammerad acne, fet hud, vårtor, variga sår, muskelvärk och dålig cirkulation.

Vintergröna
Änvänds med försiktighet i massageolja vid muskelinflammationer och muskelvärk.


Sun is in the sky

Nu ska jag ut och lägga mig på en stor, grön solig gräsmatta i Marabouparken tillsammans med en bra bok, några nonsens-tidningar, citronvatten, ny musik och mamma. Om jag inte kommer tillbaka igen, är det för att jag insett att det är det som är meningen med livet & då tänker jag ligga där 4life. Ut i solen nu.

Kärlek & förståelse

Smokin'

image196

Dödstrist

Planer för helgen
Färga håret
Sova
Äta
Titta på TV
Äta mera
Sola
Titta på film
Sova
Äta

Jag måste slå till på stort så här till sommaren

Jag känner igen mig

image1010

Spotless mind

Idag såg jag den omtalade filmen Eternal sunshine of a spotless mind.
Kanske den bästa film jag någonsin sett, och jag blev bokstavligen helt ställd efteråt.

Ni som sett den kommer förstå det jag skriver om nu, ni andra får helt enkelt föreställa er eller se filmen.
image1009
Filmen går ut på att huvudrollerna raderar varandra ur minnet med hjälp av en läkare. En sak jag inte kunde låta bli att fundera över var att om det här hade varit möjligt i verkliga livet, hade folk verkligen gjort det då?

Jag personligen tycker det är så synd att många människor i dagens samhälle gör allt för att glömma vänner som huggit en i ryggen eller pojkar som man fallit för som sedan haft sina händer innanför alldeles för många flickors tröjor. Egentligen är det inget man ska glömma. För det är en så stor skillnad mellan att gå vidare & radera. Skillnaden är dock hårfin för de flesta. Men jag ska försöka klargöra varför man ska gå vidare & inte radera.

Som man så ofta säger, man ska aldrig ångra det som en gång fick en att le stämmer så himmla bra.
Jag kan ta mig själv som exempel. Jag har mer eller mindre blivit sårad extremt många gånger, både utav vänner och kärlekar.  Men under tiden man umgåtts med personer, lärt sig nya saker, fått skratta sig lycklig, kyssts tills man blivit illamående, suttit på balkongen & druckit blaskig saft, flätat samman ord och tankar, det ska man aldrig försöka radera ur sitt minne. Alla personer som sårat dig, som du har sårat, har en gång gett dig någonting. Dom är värda att alltid ha i åtanke, att alltid få finnas kvar gömda i något dammigt hörn längst in.


He had tatoos up and down his arms

Oh, världens bästa mamma låter mig tatuera mig om ett år. Jag behöve inte ens övertala henne.
Antagligen för det jag vill tatuera är något vettigt som man kan dras med hela livet.
Tänker nog inte avslöja precis vad det är jag ska tatuera, men jag kan säga att det är ett talesätt.

Kirsten Dunst för Lula Magazine

image1005
image1006
image1007
En av de absolut vackraste människorna som existerar

Greatings from space

image1004
Undrar vem jag hade varit om jag varit en annan person. Kanske hade jag haft dom där fräknarna & det röda slitna håret som jag alltid drömt om, eller så kanske jag hade varit svärmorsdrömmen som kan sätta vartenda ord rätt & få vilken flickas hjärta som helst att svickta enbart med ord. Jag kanske hade varit den personen jag drömt om, om jag inte var jag.

Men så tänker jag steget längre. Att det antagligen finns någon där ute som tänker samma sak som jag. Den här personen drömmer om att vara den där blonda flickan med noll sinnesro som ständigt letar efter något att tillfredställa sitt kaos med. Den personen kanske vill vara jag.

Så för en stund slutar jag drömma om alla människor jag skulle kunnat vara. För jag vet ju att jag är honung och skönhet ändå, eftersom någon vill vara jag. Men någonstans så trängs alla små vilsna själar utan rötter inom mig, som jag så gärna skulle vilja bosätta mig i för några dagar, fixa lite, lappa om och sätta rätt saker på rätt plats. Sen kanske gå ut med mig själv och ta en kaffe på något sunkit café i staden där personen bor, bara för att uppleva någon annans vardag. Sen skulle jag bli mig själv igen.

Bild: Art and Ghost's

Killing time

image1002
Igår upptäckte jag något mycket underbart. Min dator laddar ner en film på 3-4 minuter.
Så nu mina darlings, ge mig filmtips när jag är hemma & är sjuk.

Ska börja dagen med 27 dresses & världs-bästa Juno.

Tuff life

image1001
Idag är jag sjuk och ligger & tycker synd om mig själv i soffan tillsammans med juice, torkad frukt, massvis med filmer, telefonen, för mycket te, mango och läkerolaskar. Önskar en viss person som höll mig vaken i natt, kunde teleporteras hit brevid mig. Pussar läker vad som helst.


Varför jag älskar honom

Mitt i natten så får jag ett sms där det står att jag ska öppna porten.
Mitt hjärta slår helt plötsligt hundra slag mer än vanligt & jag får sova gott i natt.


I lay awake

Andetagen ligger tunga
likaså dina ögonlock
du känner inte mig
och det är okej
men det skulle vara bitterljuvt

Kanske på vägen
flätas våra händer samman
bildar något
inget speciellt
men ändå något

Så sluter jag ögonen
en sista gång
tänker, önskar, hoppas
att vartenda spår av dig
(tillochmed på fönterbläcket)
ska vara borta
när jag vågar titta igen

Ändå saknar jag dig varenda gång du går

Bon anniversaire

image1000
Idag fyller honeybunnypie år.
Jag skulle vilja ge honom stora gröna ängar, med massor utav sol och värme,
fyllda med One bite-godisar, i perfekt, färsk konsistens, perfekt fluffig storlek.
Sen skulle jag pussa på honom tills han blev alldeles snurrig av endorfiner.
Åh vad jag skulle vilja se hans min då. Tåls att tänka på.

In great need

Saker som borde uppfinnas (helst av mig)
Alkolås på mobiltelefoner

(Listan ska göras lång)

Yummy

image999image998
Män. Egentligen den verkliga meningen med livet.
Ändå gapar min blogg tom. I alla fall på bilder. Problem finns det gott om.

Kaffe?

Jag är sugen på kaffe.
ska jag göra?
nej
kanske blir beroende
igen
fast inte av en kopp
borde göra
fast nej
onödigt
kaffe är inte bra
jag har ju massor av teer
fast kaffe
det skulle sitta fint
det är så gott
mysigt
fast det är te också
nej
kaffe är bara onödigt
vätskedrivande
beskt
Kaffe får det bli.

Toulouse

image997
Idag drömmer jag om en katt. En svart med vita tassar, ni vet sådär tjusigt så det ser ut som om den har vita knästrumpor? Och den skulle ha skär nos och ännu skärare trampdynor. Precis som på bilden. Så skulle jag hälla upp grädde på ett fat varje morgon, och klirra med fatet sådär fint mot kaklet så att den kom springandes. Toulouse skulle den heta.

Varje kväll när jag kröp upp i soffan för att kolla på något nonsensprogram på TV så skulle Toulouse komma trippandes igenom rummet och hoppa upp i mitt knä & lägga sig till rätta. Sen skulle hon somna där, och jag skulle inte ha hjärta för att väcka henne, så jag skulle också somnat, där, tillsammans med min katt.

Oh bird, oh bird

image996
Skulle utan tvekan vilja ha den här på väggen.

Att bara vara

Ibland är allt så bra. Som när man har fjärilar inte bara i magen, utan i hela kroppen,
när man sitter insvept i Lasse Lindhs ljuva sång tillsammans med en kopp champagne-te,
doftar svagt av rester från vaniljparfym, skriver ner några fina & påminande ord på post-it lappar,
rättar till ramarna på fönsterbläcket, stänger igen vädringsfönstret för luften utanför börjat bli kylig.

När man bara är. Och när man orkar med att bara vara. När inga tankar tränger sig på.
Det finns inget som får en att må bättre.

Veckans spellista

Gnarls Barkley - Run
Erykah Badu - Amerykahn Promise
Blur - Coffee & TV
The Verve - The drugs don't work
Looptroop - Feel so good (nostalgilåt)
Hello Saferide - Long lost penpal
Nina Kiert - Through your eyes
Edith Backlund - True Beliver
Taio Cruz ft Luiciana - Come on girl
Amanda Jenssen - Safari
Afasi & Filthy - Därför är det så soft
Belle and Sebastian - If she wants me
Kate Nash - Mouthwash

Som sagt

Alla som påstår att jag "kopierade" filminlägget från en annan blogg:
Jag har frågat henne om det var okej att jag gjorde något liknande, med egna bilder.
Det är skillnad på att kopiera och att bli inspirerad. Right?

Gamla godingar

image993
image994
image995
Bilderna är tagna av Steven Meisel, Prada Spring/Summer 06

Vissa har tur, andra inte

Ibland händer såna där saker som bara händer 1 gång i livet. Idag hände en sån sak.
Min mamma har vunnit en lyx-resa till Tampa i Florida, där en kryssning till Bahamas ingår.

Det kanske inte ens händer en gång i livet när jag tänker efter.

Filmen i mina drömmar

Om jag skrev en film så..
image982
Skulle huvudkaraktären se ut såhär

image983
och hon skulle bo på den här gatan

image984
Tillsammans med sin fräkniga drömprins

image985
& sina Franska bulldogs

image987
Och deras trädgård skulle se ut såhär

image986
Hennes sömnlösa nätter spenderades med färgglada ciggaretter

image988
Det bästa hon visste i matväg var detta

image989
& i materiell väg så var det hennes solgula mini-hippie buss

Känslan igenom filmen skulle kännas såhär
image991

Soundtracket skulle låta ungefär såhär

Lovely

Just det.
I onsdags han jag vistas i skolan ca 30 sek innan en kille från 8an kom fram till mig.
Han ville bara säga att jag var snygg.

Sånt uppskattar man så oändligt.

Shoemania

image975
Jag behöver skor. Jag behöver trösta min själ med någonting.
Och då låter skor bra i mina öron. Skor passar alltid, man känner sig inte fet & man får inte ångest i några omklädningsrum. Jag känner verkligen hur jag behöver fylla mitt liv med rosa & vita skor med beyond detaljer. Jag vet inte om jag kan fortsätta mitt liv som vanligt annars.

Väntan

Det var höst
Vi borde för länge sedan åkt härifrån
För hösten är en väntan
På att något annat ska tas vid

Jag, du, vi
Förvandlas till paus
Med benen i kors
Letar febrilt
Efter bekräftelse

Sagan fick inte det slut
Den skulle ha
För det var sommar då
Och nu,
är aldrig
Då.

Molnigt

image974
Den finaste som haft sin själ på denna jord måste ändå varit den som kom på att man kunde köpa en stjärna och ge bort till någon. Om jag fick en stjärna av någon skulle jag bli mållös. Det är nästan lite förbjudet att köpa det för det finns inte ord för hur man tackar någon som gör det.

Men tänk om moln var eviga. Då hade man kunnat köpa sig ett. Så hade man kunnat fästa en mackapär på den som sände ut signaler så man hela tiden visste vart molnet befann sig. Om vädret tillät, så skulle man kunna boka en resa till sin moln-destination, och sedan sitta där på molnet och göra ingenting. Se allting ur fågelperspektiv och tänka på meningen med livet.

Vissa skulle dekorera sina moln, klippa, klistra och göra en utmärkelse av det. Alla jordnära människor, med djupa sinnen och överkokande hjärnor skulle bara sitta på sina moln och låta dom vara orörda. Bevara deras naturliga skönhet på sätt och vis.

Gud så fint det skulle vara.
Bild:
Jersey Yen