Circus


Kryssning

Jag kan garantera att en kryssning är vardagslyx. Förstår inte varför man inte kan äta kex och ost till frukost varje morgon. Ren Marie Antoinette-anda minsann. För att inte tala om hur mycket vattenmelon, rökt lax, grapefrukt och kycklingspett jag har ätit. Jag har dessutom suttit uppkrupen i fönstret, tidigt imorse för att se soluppgången. Dessutom blev jag med väska, en portföljliknande sådan i ormskinnsimmitation och med alldeles rosa insida. Mitt cyniska hjärta smälte vid första ögonkastet.

Ikväll ska jag dansa in natten med fina vänner!
Jag har fjärilar i magen.

Fierce

Solen har värmt mig i nacken på morgonpromenaden, jag har hållt hårt om Min Prins hela morgonen, jag har inhandlat nybakat hälsobröd i konditoriet på torget och jag har strosat omkring på bokrean för att bara titta på alla euforiska människor med en aukustisk, knakig och lite difus Bob Dylan i öronen. Det spritter i hela kroppen och jag skulle kunna dra av en vals nere på trottoaren med första bästa frivilliga.

Nu har jag trätt knästrumpor över mina bruna ben, snörat på mig mina skyhöga klackar, valt ut min finaste plisserade kjol & ruffsat mitt blonda hår. För nu ska jag på kryssning! Dagen kunde inte ha slutat bättre.

På återseende finaste


Tada!


Nu är jag märkt för livet, definitivt den bästa impuls jag någonsin haft

Ur arkivet

I januari skrev jag det här. Jag tänkte skriva fortsättningen nu!Texter och ord. Jag har väl förklarat det här otaliga gånger. Men det är så fint och jag får aldrig nog. Dolda ord och buskap är nog det finaste på jorden. Det spelar ingen roll om det är ett brustet hjärta som ristat in arga initialer i en björkstamm med hjälp av hemmanycklarna, om det är någon okänd som skrivit ett långt meddelande med gatukrita längst hela parken eller om det är någonting välanordnat som får en att tänka till. Det är känslor, tankar och upprivenhet i ett, det kan omöjligt finnas något finare och ömmare.Ciggaretter. Oftast rökes dem av kvinnor, de ser mystiska, smutsiga, busiga, arga eller förfärligt vackra ut. Jag inbillar mig att jag kan se hur personen som röker i fråga är, bara genom att kolla på hur den röker. Det verkar ju fint, så jag tror jag tänker fortsätta inbilla mig det. Är det pojkar som röker, då är det i bar överkropp och jag får en känsla av att dem luktar unket och kaffe. Det är egentligen hemskt att romantisera rökning, men spelar det för roll egentligen. Jag orkar inte vara moralisk jämt.Frukost. Det finns oändliga variationer på hur en människa äter sin frukost, och som det mesta andra handlar om här, så är det hur en person är, hur det går att läsa av en person. Det blir små historier på min näthinna redan vid frukostbordet. Någon stressad affärsman häller i sig en kopp svart kaffe, kysser sin fru i nacken och springer stressat iväg till jobbet. Han glömde portföljen. En ung kvinna äter knäckebröd med groddar, dricker örtté och pillar i sig maskrosextrakt. Hon vill leva tills hon blir 90, minst. Livet är till för att levas tycker hon, det är för kort för att leva på fett och snabbmat.Kvinnlighet. Vi är det vackraste på jorden, kort och gott. Vi är rena linjer, vacker nakenhet, mjuka rödvinsläppar, sensuell och hud len som sammet. Vi är fruktansvärt komplicerade och vi kan bråka om en liten onödig sak in i oändligheten. Men det är ändå vackert, för vi är så vettiga och kloka många gånger. Vi gör allting av en andledning helt enkelt, och vi borde inte låta någon trycka ned oss.

Tjingeling!

Idag
Idag ska jag vara kulturell och gå på museeum.  Dessutom ska jag inhandla en ny jacka och en hatt, om jag hittar någon tillräckligt tjusig. Min Prins ska få en prinsessbakelse, självklart, för det var ju fettisdagen igår. Och en prins kan inte få en semla, det hörs ju av sig själv. Sen, minsann, då ska jag tatuera mig. Jag är så nervös att jag skulle kunna smälla av! Det bubblar som socker och jag skrattar nästan hela tiden. Hjälp.

Hur ser eran dag ut?

Spå i teblad

Idag tycker jag att vi alla ska prova någonting nytt. Vi ska spå i te minsann! Såhär går det till:


Brygg te i en kopp genom att lägga teblad direkt i koppen och häll sedan på hett vatten. Låt teet dra i några minuter. Den som ska bli spådd dricker därefter ur allt utom en skedfull vätska på botten.

Vrid sedan koppen snabbt tre varv motsols under stark koncentration på frågan man vill ha svar på. Vänd så koppen upp och ner på tefatet och låt stå en stund. Den som ska spå tar sedan tekoppen i båda händerna och börjar tolka tebladen som sitter på insidan av koppen.

Teblad intill kanten syftar på nära förestående händelser och bladen i botten på koppen är dåliga omen. Blad nära örat rör hemmet och familjen. Blad spridda runt koppen innebär ekonomiskt gynnsamma utsikter, raka linjer tyder på framsteg och cirklar på fullbordande.

Sjuk

Jag har lyckats dra på mig magsjuka såhär lagom till lovet. Feber på det också, dessutom.
Jag har livsnärt mig på blåbärssoppa, filmjölk och Twilight i ett dygn nu. Allt jag vill ha just nu är Min Prins.

(Tack för en superb helg mina världsfina flickor)


Vet ni vad!

Hundkex (blommorna) kallas även för Marie Antioinettes spets. Tjusigt va?

Svar på era frågor


Var får du all din inspiration ifrån?

Allting, då menar jag allting bokstavligen. Många gånger är det ifrån människor i min närvaro, dolda buskap i musik, texter i tidningar och böcker.. Men många gånger inspireras jag av hur andra ser på livet.

Vad heter din prins?
Emil

Vad drömmer du om att göra i framtiden?
Jag vill bli psykoterapeft eller sociolog. Jag vill jobba med människor, gärna med unga som valde höger fast de borde valt vänster. Jag vill inte jobba för att tjäna pengar, utan för att göra någon nytta. Jag vill dessutom skriva, kanske en bok, kanske en samling med korta texter, bara det är ord.

Vilken är din favoritbok, och varför?
Usch, jag hatar den här frågan! Jag läser nya böcker hela tiden och har så svårt att välja en. Men Gunnar Ardelius böcker är fantastiska. Speciellt "Jag behöver dig mer än jag älskar dig, och jag älskar dig så himla mycket". Den är skriven på ett speciellt sätt, på ett sånt sätt som inte vem som helst förstår sig på. Den är kärleksfylld, poetisk och helt fantastisk.

Vilken är din favoritfilm?
Vicky Cristina Barcelona. Den var fantastisk! Jag har sett den 3 gånger till efter att ja såg den för några veckor sedan. Den är väldigt kreativ, har kloka buskap och livsglädje blandat med trassliga problem. Den handlar om att bejaka livet och såna filmer är fantastiska alla gånger.

Vad går du för linje?
Beteendevetenskap
 
Har du något som du byter ut godis emot?
Jag äter godis kanske några gånger om året. Sötsaker är verkligen inte min grej, men när jag äter det så är det för att jag är riktigt sugen. I övrigt äter jag nyttigt i princip jämt. Men jag äter mängder med mörk choklad och på helgerna äter jag exotiska frukter. Det är världens bästa godis kan jag lova!

Hur ser du sig själv om tio år? Vad gör du? Har du barn? Hur bor du? osv..
Jag vill vara färdigutbildad inom psykritatin, kanske har jag ett fint jobb som jag längtar efter att få gå till om mornarna. Jag har kanske fått ett barn, en Elliott eller Billie. Om jag har fått barn bor jag i ett hus, kanske i Äppelviken i Stockholm. Det är världens finaste plats. Rofylld och idyllisk. Har jag inga barn så är jag kvar i någon storstad på okänd plats i världen och bara lever och är.


Vad är ditt favoritord?
Fotölj. Det ligger så skönt i munnen och så låter det så tjusigt

Vart vill du helst resa?
Jag vill åka runt i Asien. Det är det första jag ska göra när jag slutar skolan! Jag vill besöka Japan för att vandra omkring bland vackra körsbärsträd för att sedan plötsligt vara i en storstad med ett myller av människor. Äta riktig sushi också, självfallet. Sen vill jag tillbaka till New York. Mitt hjärta stannade kvar där. Någon gång ska jag ha en liten lägenhet där, bara leva på vin och kaffe & dansa hela nätterna.

Har du vart på någon festival?
Nej. Jag ville så otroligt förra året, men nu är jag inte sugen alls. Jag tror inte det är min grej riktigt. Känns som att på senare tider har folk börjat sukta efter själva festivalen & fyllan mer än musiken. Det är lite synd.

Vilken musik får dina ögon att glittra?
The Killers och Coldplay betyder världen för mig. Jag gillar indieinfluerade pojkar med hes röst, det är mystiskt och sexigt. Sen älskar jag Lars Winnerbäck, för hans musik är som små sagor. Jag har också en förkärlek till allt med jazziga toner och poppiga inslag sjunget av skira flickröster, som t.ex. Carla Bruni, Emiliana Torrini, A camp, Hello Saferide, Regina Spektor, Amy Winehouse och Veronica Maggio. Och en massa andra konstiga band som säkert bara spelar på rökiga och underliga pubar än så länge.

Kan du ladda upp fler bilder på dig?
Jag kan försöka. Börjar nu.

Vilket är ditt favoritcitat?
Jag är mer för ordspråk, men jag har ett filmcitat som jag älskar, nämligen "I'm just a fucked up girl looking for my own piece of mind. eller "Vägen till himlen går förbi en tekanna". Ett ordspråk som jag har haft med mig ett tag nu är att man ska släppa kusten ur sikte för att finna nya oceaner.

Hur gammal är du?
Sexton

Vad gör du helst en söndag?
Söndagar är min dag. Då jag bara är med ingen mindre än mig själv. Jag brukar yoga, baka bröd eller muffins, laga långa middagar, måla, skriva sida efter sida i min dagbok, ladda ner alla filmer jag kommit på att jag vill se under veckan, se på dålig tv med min familj.. Bara mysa och vara.Vilken plats på jorden är den finaste platsen du vet?
Ängelsberg där min familj har landställe. Det finns inget annat ställe där jag kan slappna av, må bra och bara släppa allting som där. Det är så vackert, hela sommaren. Genom värmeböljor och sommarregn. Det finns bara ett ställe där jag känner mig tryggare och det är nog platsen i Min Prins armar.

Vad är det roligaste du har gjort?
Jag gjorde New York i en vecka, det var fantastiskt roligt. Det pirrade oavbrutet i magen i 7 dagar. Det spelade ingen roll om jag satt på ett sunkigt middagshak omringad av svettiga fotbollsstittande män eller om jag stod högst upp i Empire State Building och tittade på världen ur fågelperspektiv. Det var bäst. Alla borde åka till New York. En annan sak var att börja gymnasiet. Jag har haft roligt varje dag sen i somras, mina vänner är finast på jorden.

Författartips?
Gunnar Ardelius, varför står längre upp, John Irving för att han har en så speciell humor och att han lyckas fånga upp den med ord, Nicci French för hennes välformulerade kärlekskrångel, Stieg Larsson & Camilla Läckenberg för att jag inte kan läsa deckare - förens nu och Katerina Janouch för att hon skapar så välskrivna karraktärer som om det var det lättaste i världen.

Jag skulle vilja att du berättade om det mest magpirrande du upplevt!
Det finns bara en sak som pirrar så mycket att man inte riktigt vet vart man ska göra av sig själv. Kärlek. Alla pojkar, alla frågor utan svar, oceaner på mina lakan, råhångel, ord som får hjärtat att hoppa över ett slag.. Förra våren var nog den pirrigaste perioden i hela mitt liv. Kort sagt - pojkar är det mest magpirrande jag upplevt. Jag förstår inte vad det är dom gör, men någonting är det.

Favoritté?
Jag älskar vitt te! Jag är i himlen just nu, när det äntligen börjat säljas mera vitt te i alla möjliga smaker. Det var lite svårt att få tag på ett tag. Sen har jag en förkärlek till NKs champagne/vanilj &-jordgubbsté.

Har du några planer på vad du ska göra i sommar?
Jag ska umgås med mina fina vänner mer än någonsin tidigare! De senaste veckorna har vi bara drömt om sena, ljummna kvällar vid klara sjöar, parkkonserter och känna gräset mellan tårna. Jag vill se mycket livemusik, ta fler månskensdopp än vad jag någonsin gjort, cykla omkring på min rostiga cykel på landet, sitta ute i skuggan och måla tavlor, ligga framför brasan regniga dagar med Min Prins och bara kyssas. Bara vara. Det har jag planerat!

Hur träffades du och din prins?
Vi träffades genom skolan. Vi gick i samma klass i 7an, sen dess har jag varit hopplöst förälskad. Han är det absolut finaste som finns. Han är min klippa.


Du har pratat om matmonster.. har du haft ätstörningar? Om, hur har du kommit ur det, eller finns de kvar?
Jag har inte kommit ur det än. Har man en gång börjat räkna kalorier och göra sit-ups i sängen mitt i natten, så är det ingenting man kommer över från ena dagen till den andra. När jag gick från 60 kg till 45 på 3 månader så var det inte bara min familj som reagerade, utan även skolan och personer som jag aldrig tidigare pratat med. Jag hade ortorexi, vilket är en form av överdrivet hälsosamt och aktivt liv. Så pass på den nivån att det sociala livet faller samman och allt man gör är att jämnföra salladssorter och springa varv efter varv i minusgrader & för små skor. Jag har fortfarande svårt att äta vissa saker, jag bråkar med min pojkvän varje gång vi ses för att han tycker att jag ska äta vissa saker medans jag heldre skulle dö än att äta vitt bröd. Det är en ständig kamp, men jag skulle vilja säga att jag mår bra idag och att jag antagligen aldrig kommer att falla tillbaka in i det där. Visst, jag kommer antagligen aldrig kunna äta kladdkaka utan att må dåligt över det, men jag vet ändå att jag är fin för den jag är. Jag är vacker och det är ni alla andra också. Hur ni än ser ut, vad ni väger eller vad ni har för åsikter. Yta är så oviktigt egentligen. Glöm aldrig det.

Vad ska du tatuera?
Ni är så nyfikna på det här, haha. Jag tänkte bara avslöja att det är en text. Håll ut tills på onsdag!

Hur tycker du man ska tänka när man känner att man lika gärna skulle kunna hoppa från ett hus?
Man ska inte tänka så mycket. Man ska släppa allting och aktivera sig. Träna! Det finns ingenting som fungerar bättre mot ilska, ledsamhet eller förtvivlan. Inte ens terapi tror jag. Det är så skönt att bara springa, förflytta tankarna till en annan plats för en stund & bara fokusera. Eller så lägger man sig under täcket med skvallertidningar, glass och ringer till den människan på jorden som gör en lyckligast.

Säg 3 bra saker och 3 dåliga saker om dig själv!
Jag vet vem jag är och jag låter ingen trycka ned mig, oavsett
Jag kan läsa av och förstå mig på människor
Jag vågar alltid vara ärlig

Ibland agerar jag innan jag tänker efter
Jag stressar så mycket på den nivån att det är skadligt
Jag romatiserar väldigt enkelt saker som i självaste verket är dumt

Vilken bok önskar du att du själv hade skrivit?
Igen, Gunnar Ardelius böcker. "Morris och Bettys kärlekshistoria är annorlunda. För den handlar om dem. Den handlar om att allt annat blir oviktigt, virriga mammor och manodepressiva pappor försvinner ut i kulisserna, orden faller som stenar i våt cement och allt det patetiska, såriga och härliga sväller som torkade blad i varmt vatten." Åh.

Har du någon dold talang?
Jag är väldigt vig av naturen

Var hittar du alla underbara bilder du har? Eller är det sådana du tar själv?
Jag brukar, om jag har länk, länka bilden så att den går att klicka på. Då kommer man till fotografen bakom bilden. En del bilder tar jag själv, men det är så sällan.Tack ni finaste.
Nu ska jag läsa, dricka chai och ha en världsfin kanin på magen.

Frågestund


Ni är världens finaste läsare minsann. Jag får ta del av era smickrande kommentarer och väl genomtänkta ord varje dag. Jag önskar att jag kunde skicka fina handskriva tack till er alla, men det fungerar ju inte riktigt så. Hur som helst. Jag vet att det är mycket ni undrar. Varje dag får jag frågor om olika ting men jag tar mig aldrig tid till att svara genomförligt.

Så fråga på nu!
Om mina rutiner, kärlek, skolgång, framtiden, hälsa, ord, den här hårda världen.. Ja, vad som helst!

Blondes
Fint just nu

Vissa vardagstjusiga saker kan verkligen göra den gråaste och mest trögflytande måndagen på hela året till en sång. Saker som är vackra att vila ögonen på, eller som får det att klia i fingrarna.
Saker som dom här:

En viss
kavaj som är orginell och fin som snus
Doftljus som går i temat bakelser. Äppelpaj, kanelbullar & kladdkaka minsann!
Reklamer som sätter melodier på tillvaron
Ljus. Det är inte längre mörkt när jag går hem från skolan. Fantastiskt.
Utställningar i mängder, hur ska jag hinna med alla under en ynka ledig vecka?
Kobbs har äntligen tagit fram ett vitt te, med flädersmak dessutom. Det måste finnas en gud.

Idag.. har jag:
Bakat kärleksmums med kaffeglasyr
Promenerat långa soliga promenader
Legat i sängen och bara tittat på världens finaste pojke
Lagat saffranskyckling
Spontandansat till (riktigt) dålig musik
Köpt förträffligt gott te - Rooibos rabarber/vanilj &-jordgubb
Gjort fenomenalt latteskum
Fått tatueringstid! 25 februari. Hjälp.

Nu ska jag hångla i soffan med Min Prins!

AprilhimmelNu är jag trött på att ha feber.
Jag tänker sätta på mig en skir klänning, kängor och skinnhandskar & traska ned till centrum för att köpa nytt te. Sen tänker jag sätta mig på pendeltåget brevid stressade affärsmän som pratar alldeles för högt i telefon, för att åka hem till Min Prins. Jag ska krypa ned under hans nattfuktiga lakan och ligga där tills alla spår av sömn är borta. Frukost på sängen ska han få, i form av det nya teet och fattiga riddare med mycket socker - precis så som han vill ha dem. Själv har jag lärt mig hur man skummar kaffe på ett alldeles utomordentligt bra sätt, vilket kommer resultera i många koppar rykande & nybryggt kaffe.

Sen tänker jag tvinga ut Min Prins på en lång promenad. Det är faktiskt vårväder ute, även om det bara är februari. Sånt känns lite extra fint. Att få vakna till en klarblå himmel och till kvittrande fåglar som har tappat tidsuppfattningen under vinterhalvåret, borde man väl nästan få fira? Det tänker jag fira med att baka kärleksmums som är sådär farligt goda att man skulle kunna sätta i sig en hel satts innan man hunnit räkna till 10.

Så får det bli.
Hejdå!

I die


Cinnamon apples

Jag och min feber är så himlans sugen på varma äpplen. Med massvis med kanel, mums. Därför tycker jag att vi allesammans slänger ihop några såna idag! De är förträffligt goda och kommer göra den här tisdagen lite bättre, tillsammans med solen som skiner utanför fönstret.


1. Skala äpplena och ta ur kärnhuset. Ställ äpplena i en smord ugnsfast form.
2. Fyll äpplena med russin, nötter och strö över socker och kanel. Lägg en klick smör på varje äpple.
3. Baka i ugnen på 200 grader 20-25 minuter. Servera äpplena varma med lättvispad grädde eller glass. 

Bon apétit!

30 saker


.. om mig!


1. Min handstil är pytteliten och snirklig
2. Jag älskade att ha kort hår, men jag tycker om att känna mitt långa hår i nacken
3. Jag är pedantisk och kan inte hantera röra och slängda saker överallt
4. Min mamma är konstnär på fritiden, och min pappa är många, många, många (dåliga) saker
5. Min pojkvän är den klokaste personen jag vet, även om jag tycker motsattsen 90% av alla gånger
6. Jag tittar på personer på bussen och målar upp bilder om dem för att få tiden att gå
7. Jag är mer eller mindre sällskapssjuk
8. Fast jag tycker om att vara ensam, ibland. Till rätt mängd. Då bor jag i mig själv, lyssnar på djup musik, dricker kallt kaffe, målar, eller kanske skriver krokiga saker i min dagbok. Men bara då är det okej att vara ensam, aldrig annars. Jag måste ha någon att prata med!
9. Katter är de mest fantastiska djuren som finns
10. Kycklingsoppa är den enda medicinen mot alla sjukdomar
11. När jag vaknat på helgerna ligger jag kvar i sängen & tittar i taket i nästan en timme
12. Jag älskar drömtydning & att läsa i folks händer
13. Jag tror att meningen med livet är att hitta sig själv och lära sig av misstag
14. Jordens undergång kan få mig illamående bara jag tänker på det
15. Jag älskar pannkakor
16. Jag måste dricka minst 1 kopp te om dagen, oftast blir det väl runt 10..
17. Vintage och nostalgiska ting av alla dess slag är det finaste jag vet
18. Klänningar och kjolar är nästan det enda jag bär
19. Jag äger 2 par jeans och vill helst slänga dem båda två
20. En hundradel av mina böcker står sorterade i färgskala på min bokhylla
21. Om jag var en hund skulle jag vara en dalmatin
22. Är ett av mina turnummer
23. Jag blir åksjuk jättelätt, därför åker jag väldigt sällan bil. Kanske någon gång i månaden
24. Min största dröm är att bli sociolog eller psykoterapeft
25. Tidiga mornar är det bästa jag vet (så länge jag har sovit ordentligt)
26. Jag älskar att gå på café, men jag tycker inte alls om bakelser eller sötsaker
27. Bråkar fortfarande ibland med mina matmonster
28. Under vinterhalvåret duschar jag i princip varje morgon & kväll, för att jag fryser så mycket
29. Om jag fick vad jag ville i hela världen just nu, så skulle jag villja ha ett snirkligt badkar i porslin
30. Jag blir lätt förälskad i gamla bilar

Nu känner jag mig lite naken, minst sagt

How we say helloFrukost är det bästa på hela dagen. Speciellt när man är sjuk, för då får man alltid prinsessbehandling.
(Läs: kokt ägg med flingsalt, nybryggt kaffe, filmjölk med frön & bär och färskpressad juice)

Er önskan är min lag


En trött och sjuk sådan

We make words


(länkade bilder)

Det här är väl ändå maxad vardagsförtjusning. Ord och enkla saker kombinerat i ett.
Kreativitet som denna borde ta större plats gråa måndagar.
 Tänkte bara att ni skulle få se det så ni kan sova gott. Eller godare i alla fall.

Godnatt!

This week


Måndagar är oftast en ren plåga. Speciellt när det snöar i motvind och jag har feberfrossa.  Min inspiration står på noll just nu. Dagboksarken svämmar över av tankar, flätade ord och citat. Bild efter bild sparas ned i mappar på datorn och jag klipper ur saker ifrån varenda tidning jag kommer över. Men ändå. Ingenting. Ingen inspiration alls.

Så, vad vill ni läsa eller vila ögonen på den här veckan?
Långa invecklade texter?
I ögonfallande vackra bilder?
Vardagsfina saker?
Konst?

Hjälp!

Nu ska jag ta min feberfrossa och lägga mig i duntäcken tillsammans med färskpressad jordgubbsjuice. Puss!

Konst(igt)

Jag kan inte vara ensam om att ha läst det här. En elev på konstfackets högskola har som slutarbete vandaliserat tunnelbanor i Stockholms kollektivtraffik, för att använda detta till filmmaterial. Inte bara SL rasar, utan också alla runt omkring. Är det här att gå över gränsen? Är vad som helst konst?Det visar sig att hela 95% anser att det här är att gå för långt. Det är att använda Sveriges resurser, för klottret måste ju tas bort och det kostar en halv förmögenhet. Jag vet dock inte riktigt om jag kan hålla med. Jag anser att allting med en åtanke och något vettigt tankemönster bakom, är just konst. Jag är säker på att eleven som klottrat ned tunnelbanevagnarna mitt framför ögonen på upprörda medpassagerare, ville förmedla någonting. Jag tror att personen i fråga vill öppna upp folks ögon. Men vi är så trångsynta, för vi kan bara inte se något annat än just felet i det. Och är det inte så, att ungdomar och kanske till och med vuxna som gjort ett snedsteg i livet, men som är fullt friska, sitter inlåsta och inte finner någon väg ut. De kostar samhället flera hundratals miljoner om året. När de egentligen är fullt kapabla att leva och må ännu bättre ute i världen. Men då är det ingen som klagar. För det anses inte fel.

Vad är konst för er? Tillhör ni de ynka 5% som faktiskt tycker att det här okej?
Det gör i alla fall jag.

All you need

Imorgon är det alla hjärtans dag. Hurra för det! De som tycker att kärleksdagar som denna är överskattad borde tänka om, likaså ni som tycker att man ska visa sin uppskattning varje dag. Visst skulle det vara underbart om det kunde vara på det viset, men det funkar inte i en kall och stressotålig värld som den vi lever i. Och att den bara är till för nyförälskade par är fel. Den är till för all kärlek. Vänskap, familjelycka eller varför inte förkärleken till förträffligt vackra klänningar? Det är upp till var och en. Här är i alla fall lite kyssar, tips för alla sorters uppskattning och allmän doft av kärlek.Laga frukost. Stek fattiga riddare med kanel och socker. Det är fruktansvärt gott!
Åk på en lång biltur. Lyssna på gammal
betydelsefull musik och stanna spontat på nya ställen
Stäng av telefoner och andra störande moment och läs för varandra! Kanske en dikt?'
Viska något vackert till den du uppskattar offentligt
Skriv små handgjorda brev med citat eller kanske en rad poesi och spring iväg till posten!
Annordna en skattjakt där priset är en upplevelse eller en tjänst
Ha picknick inomhus såhär i vinterkylan. Picknick på träparketten är mycket roligare!
Göm undan lappar med ord om uppskatting

Make me

Någonting som träffat mig är hur mycket roligare det måste vara att vara tjej.

Förkylningsyrsel
Idag är jag sjuk. Jag tuggar bubbelgum, dricker rabarberté och lyssnar på Death cab for cuite. Det känns ungefär som att mitt blod kokar, golvet viker sig när jag ställer mig upp och som om stämmbanden ska hoppa av om jag anstränger mig till en för lång mening. Jag har laddat ned tre filmer,
men orkar inte sätta på någon.

Såna här dagar vill jag bara ha saker. Materiella som upplevelser. Sommar till exempel. Kan det finnas något bättre än att ligga i skuggan i en grönskande park, med ett sorl av musik omkring sig, ett anteckningsblock i högsta hugg och en avslagen ramlösa brevid sig? Nej, jag tror inte det. Kanske att dricka varm choklad med någon man tycker om. Eller att vakna en krispig januarimorgon när himlen är djupblå och lössnö pryder gatorna.

Det finns mycket fint.

David Shrigley

Någonting jag verkligen fastnat för på senaste tiden är
budskap. Framför allt på vardagliga och oförutsägbara ställen. Det både inspirerar, ger hopp och glädje åt den gråa vardagen vi måste dras med ständigt. En fin sak idag, bilderna bortsett, är sån här fin musik.

P.S. Imorgon är det fredag, bra va?

Next

Jag ska tatuera mig tillsammans med världsfinaste Ida.
Det är så spännande, nervkittlande och läskigt att jag inte vet vart jag ska göra av mig själv!

Words

Idag är en såndär poetisk dag. När jag slår på skärmen nästan innan jag hunnit snubbla innanför dörren och söker på alla möjliga historiska personer och citat. Oscar Wilde är en fantastisk figur som sagt så himlans tjusiga & kloka saker. De är så vackert kombinerade, men in i oändligheten enkelt. Svart på vitt. Och jag kan inte låta bli att önska att det var jag som någon gång skrivit ned alla vältänkta meningar.
"Only dull people are brilliant at breakfast"
"Society often forgives the criminal, it never forgives the dreamer"
"A kiss may ruin a human life"
"Nothing makes one so vain as being told that one is a sinner"
"Jag litar på att du missförstår mig"


Bild:
che moleman

Måndag


Jag kan väl inte vara ensam om att känna såhär de flesta måndagar?

Hittad via Lolita

Spenatpannkakor

Helg innebär, i alla fall i min cyniskt rosa värld, brunch! Eller åtminstonde en gigantisk frukost som får mig att önska att jag aldrig behöver äta igen. Idag blev det pannkakor, som många andra gånger, men lite fräsigare sådanna. Nämnligen spenatpannkakor. Det smakar precis som vanliga pannkakor, bara att det ser lite finare ut och är mycket hälsosammare. Bra va? Såhär gör man!1 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl/annat grovt mjöl
200 g hackad spenat
1 tsk salt
4 dl mjölk
4 ägg
3 msk äkta smör

Blanda vete- och rågmjöl i en bunke. Tillsätt saltet. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Blanda i spenaten. Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt hälften av oljan. Om du har tid, låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter. Värm smöret i en stekpanna och stek tunna pannkakor. Notera att spenat inte är lämpligt att återuppvärma då det då uppkommer giftiga ämnen. Bon apétit!

Bild: Molly Fryxell


Bring spring


Nu tycker jag att vi ber våren att flytta in. Vintern börjar kännas väldigt enformig nu.
Jag vill ha fiskmåsskri, glassfläckar, körsbärsblomm, solig vind och barfota promenader nu. Inte om några månader utan nu nu nu. Någon som följer med mig ut och letar efter aprilsolen ikväll?

Bilder: flickr

Vicky Cristina Barcelona

Jag har precis vilat ögonen på en fantastisk film. En väldigt välgjord, poetisk, djup och vilsen sådan. Allting fanns med. Vilsna själar, kloka ord, spansk vinglig musik, gröna ängar, ständigt värmande solsken, svår konst, rödvinsläppar, älska på kala trägolv, osäkerhet, picknickar, tåflörtar, villkorslös kärlek och bara rak, brutal & ärlig skönhet. Såhär såg det ut:
Se den!

What matters


Godmorgon


Idag känns det som om hela världen håller på att ruttna bort. Det är slask och dimman ligger som ett tjockt täcke som nästan kväver hela utsikten ifrån mitt annars översiktliga fönster. Utanför fortsätter mänskligheten med vardagen, som om ingenting var trasigt och som om världen var den finaste platsen i världen.

Idag tycker jag att vi gör följande för att hålla skenet uppe
Skriva dagbok
Poesi
Äta
Titta på film

Sova
Göra hemstaden
Älska kärleken
Musik


Positivitet

Idag tycker jag att vi ska försöka bli lite positivare, så vi orkar stå ut med det här gråa slakvädret ända tills solen plötsligt värmer ryggen när man är påväg till skolan en lite finare dag. Såhär håller jag skenet uppe!

Kartlägg tankarna
När negativa tankar uppstår brukar jag fråga mig själv varför de uppstår just då. Är jag på något speciellt plan i livet där kärleken är ett taggit snår eller när skolpappren kväver mig om nätterna. Jag observerar dem och försöker reda ut dem, för att lära mig att inte gå sönder när liknande situation uppstår nästa gång.

Tolka saker annorlunda
Jag brukar alltid försöka att se saker ur en positiv vinkel, även om det kanske är något som framstår som negativt. Det går faktiskt att se någonting fint och bra i nästan allting. Du måste själv bestämma om du vill se ett glas halvfullt eller halvtomt. Lite klyschigt, men bara inställning tar en längre.

Sluta upp med alla men
Nästan alla säger "jag skulle vilja lära mig att vika origimi, men..". Byt ut men mot ett och till exempel. Bara det göra att man kommer ett steg närmare mål man sätter upp eller drömmar man målar upp på näthinnan.

Släpp det som går att släppa
Jag är en ältare. Men jag kan ta itu med saker och bestämma mig för någonting. Det är inte alla som kan eller klarar av det. Att älta och vara osäker i olika viktiga val är destruktivt. Det är bättre att släppa saker, gå vidare och faktiskt kunna må bra över det. Den där pojken var ändå inte värd dina tårar om han kysste någon annan bakom din rygg.

Tacksamhet
Saker som är självklara i ditt liv är lätt att tas för givet. Hälsan, ett bra jobb och fina vänner finns där - tror man. Njut av det du har, varje dag och se till att ständigt arbeta för att utvecka dig inom relationer. Det ger självförtroende, lycka, pirr i magen och ständig trygghet. Studier visar faktiskt att tacksamma personer är lyckligare än andra! Fint va?

Simon says


Idag tycker jag att vi lyssnar på Lalehs nya låt för att den är så förträffligt bra.
Hon är vacker som en kylig vintermorgon fylld av nyfallen snö också.

Brevskrivning


Måste visa dessa fantastiska kreationer innan jag rundar av dagen. Det är en illustratör vid namn Giles Deacon som slängt ihop dessa fantastiska skapelser, som gör att det kliar i fingrarna! Jag vill skriva brev till hela världen, nu på momangen.

För visst vill man sätta sig ned med en kopp te, vässade pennor och skriva tills fingrarna värker när man ser sånt här? Att en så vanlig sak som vardagliga, vita & tråkiga kuvert kan liva upp till exempel ångestladdade måndagar så enkelt. Jag bara måste få tag i såna här. Hojta till om ni får syn på dem. Då kan ni ju skriva brev till mig vettja.


Hur fint? För fint


Stella McCartney, mimi holliday by damaris, Dolce & gabbana

Bild: passepartout

Onsdagar är också bra


Idag tycker jag att vi ska fira att det är onsdag! Min onsdag var fin därför att:

Jag glömde bort att jag köpte både bär & mörk choklad igår, så jag blev glatt överraskad imorse
Just nu står det rysk rödbetssoppa på spisen i kopiösa mängder, och det är bara till mig!
Det är bara två dagar kvar till det är fredag
Idag är det en dag mindre än igår kvar tills de första vårstrålarna dansar i rummet och gatorna luktar damm och vintergrus sådär någon morgon i april, kanske slutet av mars om vi har tur. 
Jag drömde en så himlans mysig och symbolisk dröm inatt

Så, från mig till er - varför var eran onsdag så fin? Det behöver inte vara så komplicerat. Bara att bussen kom i tid, kaffet var lagom starkt, skolmaten smakade bra för en gångs skull eller att någon fin pojke i din klass sa hej till dig hastigt i korridoren. Berätta!

Att våga vara öppensinnad

Igår såg jag en så himlans fin film. Brokeback Mountain. Den har väl nästan hunnit gå och bli en klassiker redan, men oj vad bra den var. Jag fick mig verkligen en tankeställare, både när det gäller kärlek och hur man ska ta sig för livet & leva ut i det så mycket som det bara går.


Det känns som att de flesta i kalla, gråa och många gånger trista Sverige, har hakat upp sig på moraler. Det ska vara på ett visst sätt, punkt slut. Det ska vara konservativt och traditionellt så jag nästan blir ledsen och sorgsen. Hela tiden läser man i morgontidningarna om hur någon homosexuell blivit spottad på och nedslagen eller hur unga som kommit ut varit tvugna att byta skola på grund av trakasserier av olika slag. Bara för att de är några av de få som faktiskt vågar vara sig själva och bryta ett mönster. Ska det verkligen vara så? Är inte all kärlek just kärlek & ska den inte kunna accepteras av alla någon gång? Det är ju ändå 2000-talet.

En annan sak jag kommit fram till är att, kanske inte bara i Sverige, har man svårt att leva utanför ramarna generellt sett. Imorse när jag gick in i klassrummet hade majoriteten klätt sig i grått & svart dagen till ära. Varför? För att göra en minusgradig och grå dag i februari ännu gråare? Dessutom, om man klär sig på ett visst sätt eller kanske lyssnar på någon musikgenre som ingen riktigt hört talas om - då får man stå ut med brännande blickar, glåpord och viskningar bakom ryggen. Vad är det som är så fel med att faktiskt bara vara sig själv?

Skulle inte hela världen bli en bättre plats om alla kunde acceptera eller kanske till och med inspireras av andra människors sätt att leva och se på livet? Det tror definitivt jag.
Bild: Chrissie White

I helgen har jag..

Varit med


Och vi har bakat

.. med vanilj och chokladsmak

Vi har även gått på

.. och sett I taket lyser stjärnorna

Efteråt blev jag minsann bjuden på


Sen blev jag bjuden på middag av dessa

.. det blev grillad baconlindad kyckling med medelhavssallad!

Världsfin helg. Jag är både mätt, lycklig, pirrig och utvilad. Jag måste påpeka att filmen var fasligt bra. Jag grät ohyggligt mycket. Men jag var inte ensam vill jag lova. Jag har dessutom färgat håret på Min Prins, lite varmare & mörkare färg. Espresso om jag minns rätt.
Bilder:
guimauvette, renmeleon, jag