Svar på era frågor


Var får du all din inspiration ifrån?

Allting, då menar jag allting bokstavligen. Många gånger är det ifrån människor i min närvaro, dolda buskap i musik, texter i tidningar och böcker.. Men många gånger inspireras jag av hur andra ser på livet.

Vad heter din prins?
Emil

Vad drömmer du om att göra i framtiden?
Jag vill bli psykoterapeft eller sociolog. Jag vill jobba med människor, gärna med unga som valde höger fast de borde valt vänster. Jag vill inte jobba för att tjäna pengar, utan för att göra någon nytta. Jag vill dessutom skriva, kanske en bok, kanske en samling med korta texter, bara det är ord.

Vilken är din favoritbok, och varför?
Usch, jag hatar den här frågan! Jag läser nya böcker hela tiden och har så svårt att välja en. Men Gunnar Ardelius böcker är fantastiska. Speciellt "Jag behöver dig mer än jag älskar dig, och jag älskar dig så himla mycket". Den är skriven på ett speciellt sätt, på ett sånt sätt som inte vem som helst förstår sig på. Den är kärleksfylld, poetisk och helt fantastisk.

Vilken är din favoritfilm?
Vicky Cristina Barcelona. Den var fantastisk! Jag har sett den 3 gånger till efter att ja såg den för några veckor sedan. Den är väldigt kreativ, har kloka buskap och livsglädje blandat med trassliga problem. Den handlar om att bejaka livet och såna filmer är fantastiska alla gånger.

Vad går du för linje?
Beteendevetenskap
 
Har du något som du byter ut godis emot?
Jag äter godis kanske några gånger om året. Sötsaker är verkligen inte min grej, men när jag äter det så är det för att jag är riktigt sugen. I övrigt äter jag nyttigt i princip jämt. Men jag äter mängder med mörk choklad och på helgerna äter jag exotiska frukter. Det är världens bästa godis kan jag lova!

Hur ser du sig själv om tio år? Vad gör du? Har du barn? Hur bor du? osv..
Jag vill vara färdigutbildad inom psykritatin, kanske har jag ett fint jobb som jag längtar efter att få gå till om mornarna. Jag har kanske fått ett barn, en Elliott eller Billie. Om jag har fått barn bor jag i ett hus, kanske i Äppelviken i Stockholm. Det är världens finaste plats. Rofylld och idyllisk. Har jag inga barn så är jag kvar i någon storstad på okänd plats i världen och bara lever och är.


Vad är ditt favoritord?
Fotölj. Det ligger så skönt i munnen och så låter det så tjusigt

Vart vill du helst resa?
Jag vill åka runt i Asien. Det är det första jag ska göra när jag slutar skolan! Jag vill besöka Japan för att vandra omkring bland vackra körsbärsträd för att sedan plötsligt vara i en storstad med ett myller av människor. Äta riktig sushi också, självfallet. Sen vill jag tillbaka till New York. Mitt hjärta stannade kvar där. Någon gång ska jag ha en liten lägenhet där, bara leva på vin och kaffe & dansa hela nätterna.

Har du vart på någon festival?
Nej. Jag ville så otroligt förra året, men nu är jag inte sugen alls. Jag tror inte det är min grej riktigt. Känns som att på senare tider har folk börjat sukta efter själva festivalen & fyllan mer än musiken. Det är lite synd.

Vilken musik får dina ögon att glittra?
The Killers och Coldplay betyder världen för mig. Jag gillar indieinfluerade pojkar med hes röst, det är mystiskt och sexigt. Sen älskar jag Lars Winnerbäck, för hans musik är som små sagor. Jag har också en förkärlek till allt med jazziga toner och poppiga inslag sjunget av skira flickröster, som t.ex. Carla Bruni, Emiliana Torrini, A camp, Hello Saferide, Regina Spektor, Amy Winehouse och Veronica Maggio. Och en massa andra konstiga band som säkert bara spelar på rökiga och underliga pubar än så länge.

Kan du ladda upp fler bilder på dig?
Jag kan försöka. Börjar nu.

Vilket är ditt favoritcitat?
Jag är mer för ordspråk, men jag har ett filmcitat som jag älskar, nämligen "I'm just a fucked up girl looking for my own piece of mind. eller "Vägen till himlen går förbi en tekanna". Ett ordspråk som jag har haft med mig ett tag nu är att man ska släppa kusten ur sikte för att finna nya oceaner.

Hur gammal är du?
Sexton

Vad gör du helst en söndag?
Söndagar är min dag. Då jag bara är med ingen mindre än mig själv. Jag brukar yoga, baka bröd eller muffins, laga långa middagar, måla, skriva sida efter sida i min dagbok, ladda ner alla filmer jag kommit på att jag vill se under veckan, se på dålig tv med min familj.. Bara mysa och vara.Vilken plats på jorden är den finaste platsen du vet?
Ängelsberg där min familj har landställe. Det finns inget annat ställe där jag kan slappna av, må bra och bara släppa allting som där. Det är så vackert, hela sommaren. Genom värmeböljor och sommarregn. Det finns bara ett ställe där jag känner mig tryggare och det är nog platsen i Min Prins armar.

Vad är det roligaste du har gjort?
Jag gjorde New York i en vecka, det var fantastiskt roligt. Det pirrade oavbrutet i magen i 7 dagar. Det spelade ingen roll om jag satt på ett sunkigt middagshak omringad av svettiga fotbollsstittande män eller om jag stod högst upp i Empire State Building och tittade på världen ur fågelperspektiv. Det var bäst. Alla borde åka till New York. En annan sak var att börja gymnasiet. Jag har haft roligt varje dag sen i somras, mina vänner är finast på jorden.

Författartips?
Gunnar Ardelius, varför står längre upp, John Irving för att han har en så speciell humor och att han lyckas fånga upp den med ord, Nicci French för hennes välformulerade kärlekskrångel, Stieg Larsson & Camilla Läckenberg för att jag inte kan läsa deckare - förens nu och Katerina Janouch för att hon skapar så välskrivna karraktärer som om det var det lättaste i världen.

Jag skulle vilja att du berättade om det mest magpirrande du upplevt!
Det finns bara en sak som pirrar så mycket att man inte riktigt vet vart man ska göra av sig själv. Kärlek. Alla pojkar, alla frågor utan svar, oceaner på mina lakan, råhångel, ord som får hjärtat att hoppa över ett slag.. Förra våren var nog den pirrigaste perioden i hela mitt liv. Kort sagt - pojkar är det mest magpirrande jag upplevt. Jag förstår inte vad det är dom gör, men någonting är det.

Favoritté?
Jag älskar vitt te! Jag är i himlen just nu, när det äntligen börjat säljas mera vitt te i alla möjliga smaker. Det var lite svårt att få tag på ett tag. Sen har jag en förkärlek till NKs champagne/vanilj &-jordgubbsté.

Har du några planer på vad du ska göra i sommar?
Jag ska umgås med mina fina vänner mer än någonsin tidigare! De senaste veckorna har vi bara drömt om sena, ljummna kvällar vid klara sjöar, parkkonserter och känna gräset mellan tårna. Jag vill se mycket livemusik, ta fler månskensdopp än vad jag någonsin gjort, cykla omkring på min rostiga cykel på landet, sitta ute i skuggan och måla tavlor, ligga framför brasan regniga dagar med Min Prins och bara kyssas. Bara vara. Det har jag planerat!

Hur träffades du och din prins?
Vi träffades genom skolan. Vi gick i samma klass i 7an, sen dess har jag varit hopplöst förälskad. Han är det absolut finaste som finns. Han är min klippa.


Du har pratat om matmonster.. har du haft ätstörningar? Om, hur har du kommit ur det, eller finns de kvar?
Jag har inte kommit ur det än. Har man en gång börjat räkna kalorier och göra sit-ups i sängen mitt i natten, så är det ingenting man kommer över från ena dagen till den andra. När jag gick från 60 kg till 45 på 3 månader så var det inte bara min familj som reagerade, utan även skolan och personer som jag aldrig tidigare pratat med. Jag hade ortorexi, vilket är en form av överdrivet hälsosamt och aktivt liv. Så pass på den nivån att det sociala livet faller samman och allt man gör är att jämnföra salladssorter och springa varv efter varv i minusgrader & för små skor. Jag har fortfarande svårt att äta vissa saker, jag bråkar med min pojkvän varje gång vi ses för att han tycker att jag ska äta vissa saker medans jag heldre skulle dö än att äta vitt bröd. Det är en ständig kamp, men jag skulle vilja säga att jag mår bra idag och att jag antagligen aldrig kommer att falla tillbaka in i det där. Visst, jag kommer antagligen aldrig kunna äta kladdkaka utan att må dåligt över det, men jag vet ändå att jag är fin för den jag är. Jag är vacker och det är ni alla andra också. Hur ni än ser ut, vad ni väger eller vad ni har för åsikter. Yta är så oviktigt egentligen. Glöm aldrig det.

Vad ska du tatuera?
Ni är så nyfikna på det här, haha. Jag tänkte bara avslöja att det är en text. Håll ut tills på onsdag!

Hur tycker du man ska tänka när man känner att man lika gärna skulle kunna hoppa från ett hus?
Man ska inte tänka så mycket. Man ska släppa allting och aktivera sig. Träna! Det finns ingenting som fungerar bättre mot ilska, ledsamhet eller förtvivlan. Inte ens terapi tror jag. Det är så skönt att bara springa, förflytta tankarna till en annan plats för en stund & bara fokusera. Eller så lägger man sig under täcket med skvallertidningar, glass och ringer till den människan på jorden som gör en lyckligast.

Säg 3 bra saker och 3 dåliga saker om dig själv!
Jag vet vem jag är och jag låter ingen trycka ned mig, oavsett
Jag kan läsa av och förstå mig på människor
Jag vågar alltid vara ärlig

Ibland agerar jag innan jag tänker efter
Jag stressar så mycket på den nivån att det är skadligt
Jag romatiserar väldigt enkelt saker som i självaste verket är dumt

Vilken bok önskar du att du själv hade skrivit?
Igen, Gunnar Ardelius böcker. "Morris och Bettys kärlekshistoria är annorlunda. För den handlar om dem. Den handlar om att allt annat blir oviktigt, virriga mammor och manodepressiva pappor försvinner ut i kulisserna, orden faller som stenar i våt cement och allt det patetiska, såriga och härliga sväller som torkade blad i varmt vatten." Åh.

Har du någon dold talang?
Jag är väldigt vig av naturen

Var hittar du alla underbara bilder du har? Eller är det sådana du tar själv?
Jag brukar, om jag har länk, länka bilden så att den går att klicka på. Då kommer man till fotografen bakom bilden. En del bilder tar jag själv, men det är så sällan.Tack ni finaste.
Nu ska jag läsa, dricka chai och ha en världsfin kanin på magen.

Kommentarer
Postat av: Johanna

gud vad fin du är! jag tycker bara mer och mer om personligheten bakom obstinate! vill bara känna dig och ha dig som en del av mitt liv, för att du verkar så himla, himla bra!

Postat av: Emma

oj är du bara 16, när du skriver verkar du så mycket äldre. haha nu känner jag mig gammal som är hela fem år äldre och inte kan skriva alls lika fint som du.

2009-02-20 @ 22:28:39
URL: http://strangegirls.blogg.se/
Postat av: Johanna

bara sanning fina du.hjärta!

2009-02-20 @ 22:38:55
URL: http://ordsamling.blogg.se/
Postat av: mli

Helt underbart inlägg såhär på kvällskvisten! :)

2009-02-20 @ 22:57:56
URL: http://emiliez.blogg.se/
Postat av: stjärnflicka

åh, du fick mig så himla sugen på sommar!

det är galet hur fint det kan vara.

2009-02-20 @ 23:01:54
URL: http://moviescript.blogg.se/
Postat av: Emma.

Nu har jag läst alltihopa och jag har kommit fram till att du måste vara den klokaste och mest intressanta människan jag stött på sen jag hittade Sandra (niotillfem) för snart två år sedan.Det gör mig glad. Tack!

2009-02-20 @ 23:12:09
URL: http://pearldiver.blogg.se/
Postat av: Leslie

Åhh Vicky in barcelona såg jag för första gången idag, den va helt underbar. Kreativ, passion, visdomsord, love…aa den är nog också min favvo just nu =)Festival ja det är faktiskt sant, synd. Men gå på Karneval istället vettja. Mer kulltur och dans.Vart kan man hitta NKs champagne/vanilj &-jordgubbsté? Och hur ser paketet ut..Hoppas att det inte blev för långt nu =) Kramiss

2009-02-21 @ 00:31:14
URL: http://leslita.blogg.se/
Postat av: saandra

otroligt vackra bilder!

2009-02-21 @ 02:04:19
URL: http://allaboutsandy.blogg.se/
Postat av: Mjke

Roligt med frågor och svar! =)Hann inte fråga men:P

Hoppas du får en bra lördag! =)

2009-02-21 @ 09:04:11
URL: http://mjke.blogg.se/
Postat av: H

du verkar vara en jordnära drömmare. ta det som en komplimang <3 du känns som min storasyster, även om vi aldrig har träffats (ta det som en komplimang också)

2009-02-21 @ 09:52:31
URL: http://approximately.blogg.se/
Postat av: Anna

kul att läsa!

2009-02-21 @ 12:51:49
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Lisa

Härliga svar, Ema! Du är duktig du. :)

2009-02-21 @ 16:02:28
URL: http://dubbelbloggen.blogg.se/
Postat av: paulina

shit! läste precis om vad du gillar för musik och det var nästan läskigt för jag kan bara hålla med ;D dock har jag inte lyssnat på Carla Bruni. ngn bra låt?

2009-02-21 @ 19:42:19
URL: http://intheflowers.blogg.se/
Postat av: Jennnie

kul å veta mer om dig :)

verkligen superhärliga bilder på dig!

2009-02-21 @ 20:11:31
URL: http://sennie.blogg.se/
Postat av: olga

men åååh.

din blogg är så himla fin och fylld av allt det där fina som man önskar man hade lite mer av och du skriver så trevligt så man kan inte riktigt sluta läsa och allt blir så mysigt. den är så mysig.

din blogg och en kom te i handen är som att se världens mysigaste film ellet nåt.

jag gillar den väldigt mycket!

2009-02-21 @ 22:46:52
URL: http://oceaner.blogg.se/
Postat av: Lisa

fina svar och roligt att läsa.

hoppas du haft finaste dagen.

fin du är med.

kram

2009-02-22 @ 00:29:35
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Anna

du är så vacker att jag blir mållös.

2009-02-24 @ 22:44:25
URL: http://randomblonde.blogg.se/
Postat av: Amanda

Blev lika förvånad som Emma när jag läste att du bara är 16! Du skriver jätte fint! Gillar din blogg - hittade precis hit!

2009-02-27 @ 19:15:59
URL: http://okashii.blogg.se/

Skriv här:

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback