Strawberry fields



Nu åker jag ut i skogen igen. Förstår inte tjusningen med att vara i storstan hela sommaren.
Jag kommer tillbaka tidigast på fredag. Låt tiden gå långsamt för jag vill stanna tiden nu & för alltid.
XOXO


I'm in love


Denna fredag ska gå i njutningens budskap.

Jag vaknade vid tolv efter att ha snoozat från soluppgången.
Låg och lyssnade på ljudet från vägen, och en snarkande, tungt sovandes, person i rummet brevid.
Havregrynsgröt med banan & mjölk. Skulle kunna livnära mig på det.
Släpper allt sittandes i fönstret. Tappar tid och rum i sommarljuset.
Gör i ordning en chai-latte. Kryper upp i skuggan på balkonen, lapandes latte & sol.
Läser högt för mig själv ur en pocketbok baserat på ingenting.
Kanske någon taskig kärlek.
Stoppar fötterna i förstora skor, går besvärat till torget.
Köper körsbär i ett frukstånd, en ung man vill betala dom åt mig.
Går hem med skorna i handen och ett leende på läpparna.
Fint. Sommar alltså.

Är summan av lasterna konstant?

Jag är en livsnjutare som tar dagen som den kommer och jag hatar att känna för starka band till saker och ting. Beroende alltså. Jag har aldrig haft något beroende, har jag åtminstonde hävdat.

Med tiden har jag börjat fundera kring det här. Prinsen som måste upp ur världens kärleksladdade och varma säng på morgonen för att ta en cigg, vänner som inte kan somna på kvällen om de vet att skafferiet gapar tomt efter choklad, mamma som skulle tugga upp sig själv om hon inte hade en flaska vitt hemma på fredag kväll, junkfood, snus, chips, te, kaffe, skor, väskor.. Begären och behoven tar aldrig slut.
Jag har kännt mig så fri när jag tänkt på detta fenomen. Tills nu.

Jag är kroppsfixerad och hela min vakna tid spenderas åt att tänka på vad jag stoppar i mig, hur mycket jag rör på mig osv. Jag kan inte ens lägga mig på soffan när jag mår dåligt och klara av det. Jag kan ligga i 10 min, sen går det bara inte. Jag vet inte vart detta beroende har tagit form, kanske var det en våg av grupptryck som svepte in i mitt liv 2007? Eller är det bara någon slags pepp för mig själv att jag ska leva ett galet hälsosamt liv? Jag vet inte.

Men nu är det faktiskt inte så kul längre. Det finns inga gränser för mina planeringar och mina löprundor, tyngdlyftningar och yoga-positioner. Jag blir ofokuserad och helt rabbiat om jag sitter still eller äter för mycket rött kött. Så jag omvandlade nu detta till en rökares laster. Om jag hade varit rökare skulle jag alltså fimpat. Men hur fimpar man ett fysiskt beteende? Jag vet inte det heller.

Nordisk Melankoli


"Som svarta skogsrån smyger maskerade flickor framför linsen. Fågelsilhuetter, övergivna karuseller och dimmiga skogar. Motljus och mörk skönhet. Julia Hettas bilder är ingen solskenshistoria."

Dröm dig bort
här

Kryssning





Det blev väldigt få bra bilder, att fota på en båt är konstaterat svårt. Det blev väldigt mycket mat, handvård som var 45 minuter av ren lyx, solande på däck, mousserat vin, bortspelade pengar, nytt läppglans och en underbar utsikt.

Om 8 dagar får jag kyssa min Prins.

Coldplay

Jag är inne på en Coldplay-period nu. Deras skiva är obeskrivligt bra. Varje låt är gåshud.
See you soon, Green eyes och Yellow är bäst. Låtar att dras med i.


Breakfast here I come


Imorgon klockan 05.40 åker jag iväg på Spa-kryssning. Det ska bli skönt.
Jag har packat ned min nya klänning och min nya röda kjol. Jag ska vara finast på frukostbuffén.

Lite musik som kan förgylla ett Ema-fritt dygn
Beatles - Let it be
Billie the vision and the dancers - Overdosing with you
The Killers - Romeo and Juliet
Amy Winehouse - Valerie
Coldplay - Stars
Duffy - Hanging on too long
Elliott Smith - Somebody I used to know

Early autumn



Jag har skrivit om dofter förut. Och visst är det något speciellt med saker som doftar på ett alldeles egendomligt och speciellt sätt. Dofter som sätter sig på näthinnan och plockas fram, kanske flera år senare, med accessioner till dåtiden.

Det jag vill komma till är att idag när jag var ute och tog en lång promenad i kvällssolen så luktade det tidig höst. Ni vet, när äppelträden har börjat få äpplen, folk grillar för sista gången, det har precis regnat.. Hösten är min favoritårstid och det kändes nästan som om julikvällen förvandlades till oktober. Om jag förlorade mitt luktsinne skulle jag inte riktigt veta vad jag skulle ta mig till. Peppar peppar.

Läs ett tidigare doftinlägg
här

I don't kiss and tell


Idag

Har jag tröstshoppat i form av en röd kjol, vita knästrumpor, kortärmad grön kofta, en svart klänning med vit spetskrage som mamma tycker påminner om begravning kontrat med Breakfast at Tiffany's och en brosch i form av en gul ros. Materiell glädje, igen.
Sovit på balkongen
Dansat till dåliga gamla skivor med min syster
Legat i sängen och läst pocketböcker med Billie Holiday på magen
Provat alla mina läppstift (mycket.. egendomlig färg på slutspörten)
Druckit 2 liter rooibos-vaniljte
Kissnödig

Barock






Så galet fina bilder i senaste nummret utav ELLE. Kunde bara inte låta bli.
Materiell njutning när den är som bäst.

Godnatt


Nu ska jag sova min skönhetssömn. Har drömt helt makabra drömmar på senaste tiden, så har sovit rätt så dåligt, men att vara hemma i sin egna säng, som luktar Prinsen, måste göra saken bättre.
Sleep tight darlings.

Ängelsberg














Landet var fint. Det blev en hel del cykling och långa promenader, namnsdagsfirande, bakning, badmintonspelande, gränslöst med skratt, morgonsol, sträckläsning, kortspel och så har jag köpt vardagslyx. I form utav en kropps/ansiktsolja och en olivtvål för ansiktet. Jag har vilat ut mig och mått bra den här veckan, tiden sprang iväg - men jag fyllde den med något värdefullt.

Citylife


Imorgon ska jag måla mina läppar röda, knyta mitt solblekta hår i en knut, sätta på mig mina bekvämaste skor, måla naglarna blodröda, packa ner anteckningsblock och penna för att åka in till staden och umgås med mig själv. Sitta på fik och vara lite poetisk och dricka kaffe kanske. Hoppas det blir regn.

And you exploded in my heart

Det första jag ska göra är att tillägna en låt åt Prinsen, för det behövs just nu.

Jag är inte den som brukar bryta ihop totalt utan min själsfrände brevid mig. Visst är det svårt att vara utan den man älskar, men om kärleken verkligen är där på riktigt, så ses man alltid snart igen. Jag ska inte ljuga och säga att jag inte brukar deppa ihop eller lyssna på lovesongs om och om igen. För det gör jag. I ett par dagar. Sen njuter jag av tiden jag är ensam. Gör saker man glömmer bort att man kan göra när man är så bunden vid någon.

Men nu hände något. Det har gått en vecka ute i skogen. Och jag bröt ihop. Totalt. Jag klarade inte av det. Så jag åkte hem för att slänga mig i Prinsens armar. Att komma hem, och att möta sanningen - var inte riktigt vad jag hade räknat med. Emil är i Schweiz, i 3 veckor, vilket jag förträngt. Jag är ett vrak nu. Saknaden äter upp mig inifrån & det är ett hav på mina lakan.

Jag orkar inte dra något klyschigt snack just nu, men lyssna på låten, den säger allt. Att det är en av Emils favoritlåtar gör det inte så mycket bättre.

I'll love you til I die.

Home sweet home

Guess who's back. En hel vecka för tidigt.
Later pumpkin's

XOXO

Farväl


Imorgon åker jag till landet, tidigt. Så, bloggtorka i hela två veckor. Hoppas alla trogna läsare roar sig med mitt generösa blogg-arkiv så länge, och är kvar när jag kommer tillbaka igen. Det kommer bli matlagning, nattdopp, DVD-boxar, brevskrivning, sträckläsning i hängmattan, fotografering, spendera nätterna på studsmattan, cykla på snirkliga grusgångar, nyklippt gräs, promenader i skogen, kubbspel, grillning och släkt.  

Så länge: Vilken låt skulle du beskriva ditt liv med?
XOXO, Ers majestät

Reading time with pickles


Packat och klart. Jag har laddat upp sommaren med Släpp björnarna loss, Ralph's party & Isprinsessan. Läsning är det bästa med sommaren och det hör bara till så fint på något sätt.

Boktips: Du tillhör mig, Mossvikens fruar, Inte som andra döttrar, Min älskares älskarinna, Flickan under gatan, Snabba cash, Sushi för nybörjare, Smittbäraren, Sandor slash Ida, Tisdagarna med Morrie, ..och det blir ett vackert lik, Theresés tillstånd, Ett ufo gör entré, Gömda och Molly Moon serien (underbar).

Passa på och läs nu, för det hinner man oftast inte i vardagen!

Om sommaren



Pros :
Regn - Fantastiskt mysigt att krypa upp i soffan med en bra bok & te
Sol - Bränna, klänningar, gräs, bad, sandstrand, barfota, hängmatta för att nämna något
Sena promenader - Den största inspirationskällan man kan få sommartider
Ljust - Underbart att sitta ute efter tio om kvällarna och det fortfarande är behagligt ljust & varmt

Cons :
Regn - När det är sommar vill man ha sommar. Det regnar ju ändå resten av året
Sol - Jobbigt om det är för varmt, huvudvärk, bränt sig, svettigt, illamående, solsting..
Sena promenader - Det är underbart när man orkar, men hur ofta orkar man?
Ljust - Ibland vill man sova tidigt, och då går det helt enkelt inte

Funderingar



Saknaden sitter i och på hela mig. Redan. Jag har en klump i halsen, och det känns som om någon knytit ett rep runt min magsäck och dragit om. Jag känner mig rastlös, förvirrad och tom. Men. Prinsen lämnade ett brev. Ett brev som jag absolut inte får läsa förns jag saknar honom så mycket så jag går sönder. Jag har faktiskt inte ens haft tanken att läsa det än, fast jag övertygade honom om att jag skulle läsa det så fort jag satt mig i bilen och åkt iväg. Men det ligger ihopvikt, i min dagbok, och väntar. Fint. Helt plötsligt känns det som om 1 månad kommer gå fort.

Hur som helst. Hela dagen har mamma gått omkring och sagt att det är nyttigt för mig och Emil att vara ifrån varandra en längre tid. Det har man ju hört förut, både i egna situationer och i andras. Ibland har jag till och med sagt det själv, av ren vana. För hur, hur i hela vida världen, kan det vara nyttigt för någon att vara utan den man älskar, den man tillhör, och den man verkligen kan leva ut med? Det kan inte vara nyttigt. Tvärtom. Onyttigt. För själen, för livskvalitén.

En fråga


En sak jag undrar bara sådär rent generellt.
Varför blir killar avdomnade och trötta efter sex medans tjejer blir pigga och alerta?

Saker jag tycker om extra mycket


..just nu
Göra saker som man egentligen inte får göra
Handskriva brev
Kaffe malt i kaffekvarn
Sitta uppe hela nätterna och lyssna på fransk musik
Läsa gamla böcker som har betytt någonting för en
Framkalla gamla filmrullar man glömt bort
Nybäddade sängar
Folk som tror på gammalt skrock
Samlarobjekt
Vakna en morgon efter att det har regnat

Visdom


Will you marry me?

Jag är bjuden på bröllop.
Som antagligen de flesta andra också är. Men jag får lite ångest i samma veva som inbjudan. Jag har bara varit på ett bröllop i hela mitt liv och då var jag tärna. Alltså behövde jag inte bestämma kläderna själv. Nu måste jag ha de ultimata kläderna, och den ännu mer ultimata presenten. Hur som haver. Jag vill se ut som en karamell. En pastellig sådan. Lite sagolik sådär.

Så när man blir bjuden på bröllop är det kanske inte så konstigt att man börjar fundera. Hur vill jag gifta mig? Vill jag gifta mig? Stort bröllop? Litet bröllop? Klassiskt? Jag vet att det är en lång väg dit, men det är då det är som roligast att drömma. Jag vill gifta mig i en vacker, stor, grön trädgård. Det ska vara ljusbeklädda träd, tusentals stora rislampor i alla möjliga färger, sockervadd, fina nostalgiska karuseller, blommande körsbärsträd, dammar med små vattenfall, rosa champagne. Brudklänningen ska vara kitchig, pastellig och tyll i tusentals lager... Ja, drömma var det ja.

Namnproblem



Jag har sedan många år tillbaka funderat på både mitt förnamn och mitt efternamn. Jag har aldrig trivts vidare bra med någon av de nämnda. Dock skulle jag aldrig kunna byta mitt förnamn, för jag har ju självklart identifierat mig med det. Men mitt efternamn är hemskt. Jag står nästan inte ut. Wiksten. Blä. Urk. Harkel. Det finns nästan tusen andra i Sverige med namnet Wiksten. Så, jag skulle kunna byta. Till Clevö, min mammas efternamn. Eller kanske komma på något eget? Silvermåne, Morgonälva eller ja, ni vet, sånt där som går lite i bedrift. Men är det värt pengarna? För inget är ju gratis i det här landet,
det ska man aldrig glömma.

I Frankrike..

..regnar det i och för sig också. Men jag börjar bli rätt så less på Sveriges eviga regn. Jag får väl bädda ner mig i soffan med chai-te, varma mackor och en dygnsur prins såhär på eftermiddagen. Känns på sätt och vis rätt så fint, men jag hade väldigt gärna spenderat den här dagen på en varm strand med grillning, saft och solblekt hår.

Nightlife






Jag har umgåtts med Prinsen lite för mycket på senaste tiden. Bara för att vi inte ska ses på en månad. Men det är okej. Det är ju så fint och jag mår så bra av att vara med honom. Jag blir som ett barn, det bubblar som sockerdricka i hela kroppen alltid. Den som inte tror på kärlek kommer att ångra sig.

Dessutom är min syster vackrast i världen, och jag tycker om henne avskyvärt mycket. Vi laddar upp för fullt inför landet! Det kommer bli filmer, godis, sena kvällar, fotografering, nattdopp, promenader och skratt. Fin fint.

Fröken fräken


För ett tag sedan när jag var ute på en power-walk runda med min galet snygga syster tänkte jag på hur mycket sommaren ändrar en som människa. Man blir lixom mycket mera.. gött mos. Man blir saker per automatik! Osminkad, jordnära, motionerad och glad! Spelar ingen roll att jag möter på allt för många tilltuffsade brudar när jag tar förortspendeln till stan, jag känner mig snyggast av alla i mitt solblekta hår, mina orakade ben och min pormasks-hy. Jag tror jag anspelar på mer sex-appeal än någon av dessa söndersminkade och äckliga tjejer som gör sig till gör.

Ni är konstiga.


Framtidens designers




Jojo & Malou låter väldigt mycket som något barnprogram. Kanske skulle man inte jämnföra en designer med ett barnprogram eller dagis, men det är precis det jag vill göra. För Jojo & Malou tar ut på svängarna. Galet mycket. Dom har låtit skapa någonting som passar alla, som små karameller. Tufft kontrat sött. Och som Jojo & Malou själva uttycker sig, är syftet med kollektionen att "känna sig glad och cool hela dagen."  Kollektionen är inspirerad av Mary Ellens Mars bisarra fotografier, karuseller i södra Englands kuststäder, 90-talets new age, allt i en salig blandning."

Nyckelord: flickigt, rockigt, volanger, spets, mönster, pasteller, prickigt, flugsvampar, djuriskt, rosetter, snörningar, oversize, klänningar, svart mot vitt, dressat, påklätt, sommrigt, sagolikt osv..

Landskap


När jag blir stor ska jag servera alla som kommer hem till mig ur den här servisen. Den är words unecessary. Galet fin design. Rolig och tidlös. Väldigt häftigt att det är någon slags kontrast bakom. Det är den spanske designern Patricia Urquiola som på senaste tiden tagit designvärlden med storm. Och så även mig. Servisen, eller snarare kollektionen som består av allt ifrån koppar till fat, heter inget mindre än Landscape. I'm melting.

Dear diary


Jag älskar att läsa min dagbok såhär i efterhand. Det är som att det är en handskriven bok, skriven av någon liten vilsen själ. Det är som att jag glömmer bort att det är mina ord. Ibland när jag läser förstår jag inte ens vad det står, och ibland hittar jag ord som verkligen ligger så bra i munnen att jag önskar att jag kunde möta den människan som skrivit alla de där orden.


Skriva är en så stor del av mig. Jag pratar nog om det alldeles för lite. För jag skriver ju om det. På papper, på datorn, på lappar och kanske till och med på handen om jag kommer på något sådär akut. Men det mesta finns sorligt nog på datorn som sagt. Måste nog ta tag i mig själv och föra över alla ord från datorn ner på papper, det är mycket finare så. För om allting står samlat på ett och samma ställe - i en bok, kan man ta den med sig överallt. Tänk så fint att gå omkring och bära på en massor med små historier, ord, tankar och känslor.

Det måste jag göra.


Bloggtorka upcomming

Ska förbereda er mentalt på bloggtorka inom en snar framtid.
Känner att sommaren hitilst har varit rätt så värdelös, med tanke på vädret och hur allting har varit så fel hela tiden. Men nu ska det för 17 bli ändring på det!

Tänker bosätta mig i skogen på landet i cirkus 2 veckor från och med lördag. Sen så blir det stadsbesök! Har inte bestämt riktigt ännu, men Venedig, Paris, London eller Milano blir det. Och efter det får jag finally träffa prinsen igen, och då tar vi igen all tid i Umeå i en hel vecka. Sen är det väl dags för plugg - igen.

Så, förbered er på en Ema-fri sommar alla fans.
XOXO

Hej Konsument


Namn:
Ema Monica Gabriella Wiksten Clevö
Senaste impulsköp: Tandborste till Emil
Bästa promenad: I regnet
Äter lyxmiddag på: Min balkong
Favoritgata: Alla kullerstensbellagda i Gamla stan
Bästa förfestmusiken: Amy Winehouse, Alphabeat
Reser helst till: Medelhavet eller storstäder
En bra gå bort-present: Egen-odlad planta/växt
Favoritlyxartikel: Kerastené hårdvårdsserie
Älsklingsljud: Regn och kyssar
Senaste upptäckt i Stockholm: Kungsholmens glassfabrik
Favoritgalleri: Lilevalchs
Favvosajt: 43things.com
Här bjuder jag mamma på middag: Rice på söder
Fikar gärna på: Djurgården
Favoritfärg: Ljusrosa, gult
Rockstjärna jag vill träffa: John Lennon
Favvoskor: Vintage och högklackat
Klädkonto per månad: 1000-3000:-
Mest överskattade affär: NK
Mode jag aldrig vill se igen: Det finns bara en sak som är fånigare än trender - axelvaddar
Bästa fyllekäket: Färdig-grillad kyckling
Dansar helst till: Bob Sinclair och Axwell
Senast gnolade: Soko - I will never love you more
Bästa diktsamlingen: Blir du ledsen om jag dör?

Wonderland







Jag älskar att vara hos mormor och morfar. Det tar fram så mycket minnen varje gång. Som apelsinjuice på heltäckningsmattan, varm choklad med lite för mycket grädde om morfar fick bestämma, nygräddade pannkakor med hemmagjord sylt, mormors överfyllda garderob med jätteroliga kläder, vinden med läskiga hörn och tryggheten. Mormor och morfar håller alltid när allt annat känns hopplöst.

Fin dag.

Garden


När jag blir stor ska jag ha världens finaste trädgård.
Fylld med fågelbad, trädgårdstomtar, fina bord och stolar, stora kuddar, körsbärsträd, kullerstenar, jasminebuskar, rabatter fyllda med rosor, jordgubbar och liljor, lyktor med doftljus och en stor terass med grill och klätterväxter runt omkring. Och kaniner! Kanske lite rådjur också om jag har tur.

Blueberry starway





Har använt mina Converse de senaste dagarna. På grund av skoskav. Dom kändes väldigt 2007.
Men det blev en nostalgitripp på sätt och vis. Speciellt eftersom jag och Prinsen spenderade natten med Supersmash bros brawl, ni vet det där tv-spelet man alltid spelade på fritidsklubben? Men som nu kommit i ny upplaga. Det var mysigt.

Jag är gravid också, förresten. I gravidmagen ligger det en ananas, grillade grönsaker, äggröra, loka och massor med jordgubbar. Nu ska jag måla naglarna tuggummirosa, läsa fina böcker & drömma om Paris.

XOXO

NYC


Jag saknar New York så jag håller på att dö.
Jag saknar känslan första gången man såg alla husen, hur det kändes som man klev in i någon slags sagovärld, att det verkligen fanns Starbucks i vartenda hörn - på riktigt. Och att jogga i Central park. För det gjorde jag. Det kändes obligatoriskt. Känns nästan som det är mer viktigt än att se Frihetsgudinnan, på något sätt. Och att vara skyhigh i Empire state building, att promenera i China town på kvällarna, för att sedan äta middag på något stort och svalt ställe fast klockan var över elva. Det saknar jag också. Att allting var öppet, alltid. Det kändes så tryggt att vara ute ensam och gå även fast klockan var över midnatt. Och hur alla var så vänliga, drog alltid någon charmig replik så man fick hål i tänderna, hur folk alltid var artiga och höll upp dörrar och bad om ursäkt helhjärtat när dom sprang in i en. Hur staden aldrig, verkligen aldrig, sov. Hur underbart det var att somna till skratt utifrån gatan. Det var en fin stad det där. Men jag måste dit igen, snart, annars kommer jag känna mig trasig.

Sweet desire




Idag har jag suttit i mitt fönster och druckit kaffe, tittat på Ciao Bella, solat på balkongen,
haft röda läppar, och nu ska jag till min prins och pussa sönder honom!

XOXO

Bakery

 

Love letter

Idag fick jag ett kärleksbrev:

"Everytime I'm taking the train to you and when I'm walking the way to you, it feels like I'm going straigh to heaven. When I'm going up through the stairs and when I'm waiting for you to open the door, it feels like I'm standing at the gate to heaven. And when you open the gate for me and when I see your smile, I am in heaven. And if that would be heaven, I could die with you right now baby, but I don't want to. Cause I want to spend time with you here on earth until I die. I'll love you til I die." 

Saker ni nog inte visste


Jag får ilningar bakom örat när jag äter sura saker
Jag kan inte fake-skratta, kanske för att det aldrig har behövts. Jag ser nått roligt i allt!
Jag älskar att vara naken när jag är ensam
Jag pratar oavbrutet och jag gestikulerar som en galning
Jag har ätstörningar
Jag är galet rädd för ankor och ormar
Jag skrattar ofta i sömnen
Jag är bra på att laga mat, men jag är inte lika bra på att baka
Jag är ett yoga freak, jag kan meditera omringad av rökelser i timmar
Tigrar är det vackraste som finns på den här jorden
Jag biter sönder mina kinder när jag tänker
Jag drömde att dom skulle bygga Lidl utanför mig 1 månad innan dom började bygga
Svenska filmer får mig att känna mig lugn
Jag är galen i vitlök
Jag har krockat med Rhianna i Miami
Jag blir väldigt besviken på folk som inte håller vad dom lovat
Jag har väldigt små händer
Jag sitter kvar vid bordet jättelänge efter att jag ätit
Jag är med i Folkpartiets liberala ungdomsförbund
Jag har älskat Hello Kitty sen jag var 5
Lärde mig läsa & skriva när jag var 4 år

Bio!


Min Prins bjöd mig på bio


Jag hade klackar bara för att vi såg Sex and the city & jag ville inte känna mig sämre än dem


Fick beyond supergod Bon aqua för att bota min skoskav


Sen kom Erica hit och vi hade te-party! (Gammal bild dock)

Fin dag. För övrigt. Jag kunde inte vänta med att se Sex and the city längre nu. Den var socker, godis, pirr och materiell lycka på alla breddgrader. Fast, lite besviken på vissa saker. Som att själva känslan var gone. Att dom inte ens hade den riktiga intro låten som intro till filmen. Det hade varit en kick-ass, men det var bara inte det. Inte full pott, men värd att se för alla små skramlande mynt man kan skrapa ihop i slutet av månaden!

Me, myself and I

Idag var jag på bio. No big deal tänker ni. Men jag träffades av en sak när jag satt där med min prins, tittade omkring på alla par, vänner, äldre, yngre. Ingen var ensam. Så kommer det en tjej, i sisådär 20 årsåldern, och hon sätter sig brevid mig. Jag sitter verkligen och väntar in hennes gemenskap men ingen annan kommer. Hon sitter där, ensam, på bio.

Då slår det mig verkligen. Varför är vi så rädda för att göra saker ensamna? Det är som om det ligger något fel i det. Det skulle nästan aldrig falla mig in att gå och se en film ensam. Jag kan vänta i dagar, ja veckor, på att rätt person ska ha tid att gå och se en film med mig. Men egentligen, vem finns det i ens liv som är mer viktig än en själv? Ingen. Dig själv är allt du har. Bokstavligen. Så jag skulle nästan vilja uppmana folk till att vara mer ensamna. Jag tror att det kan vara bra för en själv, att samla tankarna, umgås med sig själv (inte på det sättet) och bara vara. Utan att behöva tänka riktigt på vad man gör. För man behöver aldrig skämmas inför sig själv.

När jag gick ut ur salongen log jag mot henne.

Genomskådar



Skapar avtryck mot din panna
Så det finns lite utav mig på dig
Kontrasterna mellan du och jag
Är hårfin & jag hulkar ikapp med dem
Rosamt lägger du dig till rätta
Likt en melodi förvandlar du mig
Eller kanske bedrar, jag klarar inte av att se skillnaden
Jag är en nyinfångad ängsblomster
Ärrad men ändå orörd
Och du vet det, i varenda cell, i vartenda skratt
Utmattad ligger jag brevid dig och andas ikapp
Slukas av tystnaden
Mina tankar är bedövande
Friska nya tag, eller redan färdigspelat?
Jag vänder mig mot dig, strycker en lock från ditt ansikte
Vankar fram och tillbaka i sinnet
Är det här det jag vill, är du mitt kulturarv, är du min sanning?
Brottas med min egna rytm
Du är en plåsterförsedd själ, avsides syre
Jag är olycksbådande, vinglar på mina funderingar
Slukas utav en ocean
Döljer tafatt mitt bankande hjärta som tränger sig ut ur bröstkorgen
I sömn, vet att du inte ser insvept i dina drömmar
Men ändå skäms jag
Banden som vi skapat är inte längre njutbara, infinner ingen galopp
Jag genomskådar dig i sökandet på kärlekens ord

Skriven ikväll

Tea-party!


Hittade en
fantastisk hemsida. Men te, såklart. Med allt från grönt te till oolong te. Och med de mest fantastiska smakerna, som till exempel chocolate chip truffle, vanilla bean, organic honeybush, white peony och mint melange. Min lön kommer inte vara långvarig, det kan jag lova.

Lately






Detox (har tröttnat på den här dieten nu efter 3 dagar. Är sugen på saker jag aldrig skulle äta annars),
Fina sommarkvällar, fikat med Jessica, väntat på tåg alldeles för länge & pussat på min prins.

Inte okej


Imorse vaknade jag av att det ringde på dörren.
Nyvaken som jag var trodde jag att det mer eller mindre var en dröm, så jag brydde mig inte så mycket mer om det. Jag somnade väl om, men som alla andra människor kan jag vakna utav mina behov. Inte äta, inte sex och inte sömn. Finns bara en sak kvar och ni kan väl räkna ut resten själva.

Så slänger jag mina ben över sängkanen och gnuggar mig nyvaket i ögonen. Där, under bordet sitter någonting som får mitt hjärta att fastna i halsgropen. En medelålders man iklädd byggkläder med skruvmejsel i högsta hugg tittar lite försiktigt på mig och klämmer fram några artighetsord. Jag förstår ingenting. Och det förstod han antagligen, då han börjar vela om att han kommer från något företag som fixar till element och att min mamma gett dem nycklar.

Jag får panik. Jag måste verkligen göra nummer 2 och jag kan inte göra det när det är främmande människor i min lägenhet klockan 8 på morgonen! Så nu sitter jag här, sprängfärdig 2 timmar senare och bara väntar på ett tecken från Gud eller liknande, bara dom försvinner härifrån!

Sensation

Hela t-j-u-g-i-o grader & sol idag
Sverige slår till på stort