En kyss

I natt låg jag vaken nästan hela natten ensam i Emils säng. Även fast han inte låg där brevid mig kändes det mycket bättre att ligga i hans säng (ensam) än i min egna. Så otroligt hur mycket en människa kan betyda för någon. Och jag älskar hans värme och hans små kommentarer som livar upp hela min tillvaro. En världsfin människa jag aldrig skulle vilja möta morgondagen utan, och jag tycker man ska säga det till sin prins varje dag! Prinsar gör världen lite bättre för en liten vilsen människa som jag och antagligen alla andra där ute.

Godnatt


Systrar i jeans

Det här är verkligen inte min typ utav film, men jag älskade den så det känns värt att skriva om den. Tror de flesta vet vilken bok den är baserad på - Systrar i jeans. Jag läste den för ca 1,5 år sedan och jag sträckläste den på 2-3 dagar tror jag. Själva handlingen är helt emot vad jag verkligen brukar tycka om, så om man är en sån som inte gillar den mer "lättsamma" typen av film, så kanske man ändå kan ge den här en chans.
Den handlar om att utvecklas både med & utan vänner - och den är fantastisk.

Augustis slut
I veckan har jag skrivit brev till en mycket gammal vän, fått svar på brevet, cyklat till Erica på en rostig cykel, druckit litervis med chai-latte, haft feber, läst Pappa Pralin, ätit lite för många halstabletter och sett mängder av filmer. Nu måste jag bli frisk. Nu nu nu. Idag ska jag pussa på Min Prins för första gången på flera dagar. Föresten är det en Red hot chilipeppers-dag idag.

Fierce


Flickr favoriter den här månaden

Wonderbra


I slutet på september släpps den här underklädskollektionen som är inspirerad av 40 & 50-talet. Kollektionen är begränsad och skaparen är ingen mindre än Dita von Teese. Namnet på kollektionen är det kanske otippade "Wonderbra by Dita von Teese" och det ryktas att det kommer säljas på bla 
asos.com, Annars kan man hålla sig uppdaterad på den här hemsidan. Att jag vill ha ungefär vartenda set behövs kanske inte ens nämnas.Yearbook


39.5


4 GB, räddar mitt liv hela natten, när mina halsmandlar hotar att kväva mig.

Fortsätter att rädda mig när jag varken vet ut eller in, och allt jag kan göra är att ligga och stirra i taket och koncentrera mig på att överleva. "Those dancing days are gone", kan inte annat än att instämma. Och någonting på franska som jag inte riktigt förstår, men jag antar att det handlar om någonting som gör ont.

Den första iPoden som kom, känner mig riktigt retro. Och jag kan ju inte bli annat än deppig när jag har feber och jag inte vågar svälja riktigt. Och i två hela dagar har jag levt på varmt citronvatten med ingefära & honung. Rena rama bantingsprogrammet. (En pappa som befinner sig någonstans på andra sidan jorden, och jag får inte riktigt veta vart. Det gör också ont. Kanske ondare till och med)

"Jag dör nu mamma, jag lovar!" viskar jag någonstans under alla duntäcken och filtar, men mamma bara skrattar, gör nytt te och säger att en alvedon kommer göra mig levande igen.

Så mår jag idag.

Avlägsen

När du blundar tittar jag och så står du där framför mig som jag bara hoppades på i min önskans värld och tungan häftar sig i gommen och jag undrar vart jag är påväg någonstans. Men även om jag inte orkar så reser jag på mig för jag bara känner hur jag långsamt sjunker mot golvet och hela min substans är på väg att rinna ut om jag inte gör något radikalt. Modet tar mig i handen och jag får ut något förvridet ord vet inte ens om du uppfattade det. Förstår du inte att du är hela min atmosfär? Förstår du inte att mina fallande stjärnor för länge sedan tappat sin förmåga om önskningar. Förstår du ingenting?


För vad spelar det för roll, när alla förvrida ansikten och alla ord som flätas ihop utan betydelse står nakna mot mig och jag uppfattar inte ens någon detalj för allt jag har i mitt huvud är dig och hur allting alltid har ett slut men vad spelar det för roll då ett ryggslut skulle kunna vara världens ände. Som kometer träffar du mig och det är som jag fastnar i min egna takt och ända in i benen stannar det till varken knäveck eller leder fungerar som dom ska och ska jag behöva stå ut med sånt här bara för att min högsta önskan är att ha dina avklädda händer runt min midja så vi kan andas i takt och somna med regnet smattrande mot fönsterbläcket.


Men du är så avlägsen någon helt annanstans. Mitt vemod i magen kanske till och med något klokt i mig viskar att jag lika gärna kunde ge upp allt detta nu för du är så många mil bort från mig och du kommer inte våga dig närmare för vilka risker bör man egentligen ta och vilka konsekvenser vill man egentligen leva med? Jag önskar bara att jag inte var så tätt inpå lät andras tankar också ta plats men hur skulle jag då se ut? För jag har ingen som säger du ser ledsen ut på ögonen, du vet när hjärtat slår så hårt att man nästan anar att det syns ända ut.


Det finns så många mellanrum, gluggar, glapp som jag skulle kunna täta till och jag vet precis hur men du blir bara ännu ett vått avtryck på mina pappersnäsdukar. Men älskling någonstans måste du väl ändå förstå att bakom alla knutar och knotiga vägar så finns det ett slut där jag skulle slå ihjäl någon för varenda levande minut för dig.


Varenda kväll äter sig natten in bland mina mardrömmssvettiga lakan och jag kisar med ögonen för jag är inte säker på att jag vill se när mörkret omringar hela mig. För allt är så annorlunda när du inte flätar dina fingrar runt mina och viskar att jag är det viktigaste.


Om jag ändå kunde trolla


Det är en sak jag har funderat på. Ofta när jag möter nya människor i olika sammanhang kan jag känna mig väldigt illa bemött. Det känns ofta som att bara för att jag har rosett i håret och kjol betyder det att jag inte kan skrika högst eller prata på mest? Det är så fullt med fördommar ute i världen att jag önskade att jag hade ett stort glittrigt trollspö, som jag bara kunde svepa över hela Sverige och vips så skulle alla fördommar vara borta. Men så är det självklart inte.

Som när jag träffade en av Emils vänner för första gången. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, och vi kom fram till att jag gillade ungefär samma musik som honom. När jag berättade att jag lyssnade på t.ex The Killers eller The Spill Canvas så såg han ut som ett frågetecken. Det gick tydligen inte alls för jag ser ju ut som en sån som lyssnar på gullig pop eller vad han menade - "mesmusik":

Varför är det så? Varför döms man utifrån det skal man har? Och varför är klädstil så förknippat med vad man lyssnar på? Om jag skulle klä mig efter min musiksmak så skulle jag nog se ut som motsattsen till vad jag gör idag.

Ebba & Didrik


Världens i särklass mysigaste serie

Fever

Imorse kände jag mig så sjuk att när mamma frågade om jag inte skulle gå till skolan svarade jag "Nej, jag är döende". Så ni kanske kan ha lite förståelse till en torr blogg i någon dag.
Nu blir det Alfie för andra gången den här veckan.

Och förresten, jag är inte döende på riktigt.

10 låtar du bör höra innan du dör


1. The Killers - Romeo and Juliet
I en värld fylld utav kärlekslåtar sticker den ut. Den är helt fantastisk och även om man kanske måste läsa lite mellan raderna ibland, kan man relatera till allting - även fast resterande kärlekslåtar inte innehåller samma budskap. "Juliet, the dice was loaded from the start. And I bet, and you exploded in my heart"

2. Jeff Buckley - Hallelujah
Vissa låtar behöver ingen beskrivning. Den är vacker. Orden är väl utvalda. Out of words "Love is not a victory march, it's a cold and it's a broken Hallelujah "

3. Lilly Allen - Little things
Om att hoppas och att drömma om saker, för att sedan bli besviken när de inte inträffar. Om okomplicerade förhållanden, dricka te i sängen och om att göra miner för varandra när ens partner är ledsen. "We'd spend the whole weekend lying in our own dirt, I was just so happy in your boxers and your t-shirt"

4. The Beatles - Let it be
Handlar om att tro på sig själv och se framåt när det är svårt, och att låta frågorna vara för svaren kommer alltid. "And in my hour of darkness she is standing right in front of me, speaking words of wisdom, let it be."

5. Regina Spektor - On the radio
Den här låtens handling ses nog olika ur olika personers perspektiv. Jag tycker att den handlar om hur hon ser på livet, lite som hennes egna religion eller liknande."No, this is how it works, you peer inside yourself, you take the things you like, and try to love the things you took"

6. Coldplay - See you soon
Att ha en vän eller någon att sakna som tappar förtroendet för världen. "In a bullet proof vest, with the windows all closed, I'll be doing my best, I'll see you soon"

7. Death cab for cutie - I will follow you into the dark
Döden är vart allting tar slut och så även kärleken. Men låten handlar väl rätt mycket om motsattsen, att man följer varandra även efter döden."If there's no one beside you, when your soul embarks,then I'll follow you into the dark"

8. Richard Ashcroft - Break the night with colour
Om att man inte ska vara rädd att välja sin egen väg, även om man får ta den ensam, så kommer det bli bäst för en själv. "That I've been traveling all alone in search for truth "

9. Lars Winnerbäck - Elegi
Oh. Den här låten har jag gillat varje dag i flera år. Det är lite som en saga. Den är så perfekt uppmålad, orden är så väl utvalda och jag kan i alla fall inte bli annat än knäsvag. "En elegi för alla sorger den där hösten handla om, för en mor som sjukna in, för ett barn som aldrig kom."

10. The youth group - Forever young
Ung och naiv. Vackraste låter i flera årtionden. Words unnessecary "Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never."

Nu kan du dö.

NilssonVemmenby


Fantastiska bilder tagna av gymnasieelever i årskurs 3. Skulle kunna bära allt.

Besatthet

Hon känner inga drakar
Men tolv trappsteg upp, antagligen på 18 kvadratmeter
Nakna fotsulor mot hennes tak som hotar att ramla in (även om hon hoppas)
03.12 varje natt hör hon hans djupa andetag, hans strykande sömnlösa katt
Herregud låt honom vara, andas tyst om nätterna så att han inte vaknar
En prins bor det där
Fyrknäppt kavaj, taniga bleka armar som luktar matos
Uppvikta byxben, knotiga fingrar som säkert smakar salt
Trappuppgången och hjärtan som hoppar
Se mig snälla snälla snälla
Andas fort in medelhavet ifrån din nacke
Försöker räkna fräknarna på din näsa

03.12
Väntar i min ocean av fuktiga lakan, sängen placerad under din
För det handlar bara om att jag vill måla gubbar på dina tår
Älska i en för liten dusch, ligga under ett täcke och lukta på varandra
Mina arton kvadratmeter fyllda med fläckiga fotografier
På du
Du har aldrig ens sett mig aldrig ens tittat åt mitt håll

Varje natt, hoppas att taket ska ramla in, så plötsligt en prins i min säng


Moody


Åh. Tänk att kunna ha regn eller snö runt halsen. Mycket tjusigt.

Saker ni nog inte vetJag samlar på små burkar och askar
Jag fördriver tiden i kollektivtraffiken med att fantisera om vad gubben framför mig gör när han inte sitter framför mig, kanske har han en katt han ger kaffegrädde till varje morgon
Jag älskar att läsa & att hitta böcker nästan ingen läst på biblioteket
Mina största rädslor är ankor, förbipasserande tåg och att dö i sömnen
Jag tycker det är avkopplande att lösa korsord
Jag är duktig på att laga mat men jag kan inte baka
Jag tänder rökelser nästan varje kväll
Jag måste somna vänd mot väggen (tvångstanke)
Jag är med i Liberala ungdomsförbundet (FP)
Jag har en Lena Philipsson skiva som jag tycker är jättebra
Jag är besatt av träning & min vikt
Jag är en te-nörd, kan allting om allt
Jag byter om till raggsockor och stora koftor det första jag gör när jag kommer hem
Det är 42 trappsteg upp till min lägenhet
Jag kan inte ha samma kläder i 2 dagar för då känner jag mig tråkig
Jag hälsar ofta på folk jag ser varje dag
Jag älskar gamla svartvita fotografier
Jag skaffade en analog systemkamera istället för en digital, bara för att det är charmigare
Min kanin heter Billie Holiday fast det är en hane, men jag älskar B. Holiday så det fick helt enkelt bli så
Jag tycker liljor är sannslöst vackra
Jag är besatt av vitlök, har det på ungefär allting
Jag älskar att bo i Sverige
Min mamma är min bästa vän och jag berättar verkligen allt för henne
Jag tycker att
Chloë Sevigny klär sig finast i hela vida världen
Jag vill döpa mina barn till Tigerlou, Billie & Lilly Estelle
Jag brukar läsa högt för mig själv ur böcker som jag gillar extra mycket
När jag blir stor vill jag ha origami i hela mitt vardagsrums-tak
När jag var 10 samlade jag pantburkar som jag pantade, och pengarna gav jag till Röda korset
Jag är en obotlig romantiker och pular med allt från skattjakter till stora brev fyllda med torkade rosenblad
Jag älskar att umgås med min mormor & morfar
Jag är väldigt vig
Carolina Gynning är min förebild & den häftigaste människan i mellanmjölks-Sverige
IKEA är bäst

Det får väl räcka för nu.


Min Lilja


Igår när jag cyklat hem från Erica på min rostiga cykel sa mamma att "ni hör ihop så bra".
Jag och Erica alltså. Det gör vi, tycker jag.

Cupcakes please


Dom här är helt bedårande! Alla andra läppsyl kan slänga sig i väggen. Jag måste ha allesammans omedelbums, annars vet jag inte hur jag ska kunna fortsätta mitt liv. Tänk att ha ett läppsyl vid namn Chocolate sprinkle eller Raspberry cream tart. Speachless. Titta dig galen
här

Linnea i målarens trädgårdJag lärde mig läsa när jag var 4, och jag minns att en av de första böckerna jag läste var Linnea i målarens trädgård. Linnea reste till Paris till Monets trädgård, och om jag minns rätt så hade Linnea alltid med sig en hemlig låda som innehöll hemliga saker. Jag hade alltid små lådor med olika ting i när jag var liten och en har jag kvar en idag. I den finns en gammal enkrona, ett karamellpapper från Spanien, en död nattfjäril som jag hittade i Vännersborg, en vit sten från en strand någonstans i världen, en flera hundra år gammal kapsyl som jag grävde upp på mitt landställe för 10 år sedan och en kartonghållare från Starbucks, New York. Det var det sista som fick ta plats i min låda, den kanske bör fyllas på.

Otrohet

Du sitter redan upp med ryggen vänd mot mig
Åskådar din tunna ryggrad som skär ut ur din magra kropp
Vill dra med pekfingret längst din bleka hy
- Kaffe?
Fattar du inte, jag är äcklad
- Visst, med mjölk nickar jag
Vill slå med knytnävarna, slå slå slå tills du spricker och bara revbenen finns kvar
- Inget socker?
- Nej jag är inte en sån, viskar jag otydligt
Jag ligger ensam kvar med lakanet virat runt höger ben
Trosorna runt vristerna
Nu är jag en i mängden
Någons bortglömda tröja på en bänk någonstans
Du sitter på en stol säkert två meter ifrån mig
Tänker på hur många centimeter det är
Lägger märke till att väggen flagnar
Precis som dina fnasiga läppar
Jag hatar dem
Undviker att möta din blick
Dricker fort mitt kaffe som föresten smakar vask
Springer till dig hela 6 kilometer tänker på centimeter nu också
Rivet fotografi
Flera hundratusen bitar
Utspillt rabarberte på min nya klänning
Håller dig hårt i armen snälla lämna mig inte nu
- Men jag kan förklara, jag kan bokstavera!
- Jag vill inte lyssna
- Du vet hur jag vill ha mitt kaffe, obetydliga skrik
Ytterdörren går i kras
Sjunker ihop i en skelletlös hög
Och jag tänker att jag måste ha missat när du sa
att du älskar mig mer än allt annat

Kär i smyg

Viker omsorgsfullt ihop brevet trycksvärta upp till tänderna och inte ett handskrivet ord för vem vill prata med en sån som jag om ens skriva nej jag tänkte väl och jag förseglar kuveret låter fingrarna glida över budskapet som jag aldrig kunde få fram jag kanske är för blåögd eller vill du verkligen döda mig tänkte jag fort och lekte med tanken att du var min drake och jag fick andas i din nacke och fingra i det röda håret medans kaffet blivit klart för länge sedan kanske till och med kallt men det finns ingen tid för oss eller du har ingen tid för mig och jag springer längs kullerstensbelagd mark ända ner till posten och med hjärtat i halsen och med saltstänk som letat sig in under blusen kysser jag brevet en sista gång innan jag lämnar över det till en tjock dam som saknar en tand i glasluckan vi växlar inga ord hon tittar bara på mig som jag var en vante som tappats bort eller kanske en vilsen själ och jag dränker mina sorger i min basker gömmer mig så gott det går även fast det känns som om hela världen stirrar på mig och helt plötsligt har jag skapat mig en egen omloppsbana men precis när en lång man som jag antar är lika ensam som jag för att han gungar så förvirrat kanske desperat går förbi mig så träffar det mig att fan fan fan ingen avsändare och då kommer han ändå aldrig få veta.


Pappa Pralin

Jag har en ny bok att läsa. Pappa Pralin heter den

Den innehåller Andrea, sol, kaffe, Casper, sjö, soffa, smink, fiol, orm, gerbera, smör, drömmar, Marion, Madeira, armsvett, gråt, blått, Nalle Rödlök, fjärilar, hjärta, magi, Imovane, Mimmi Pigg, wienernougat, kavaj, balkong, VW Passat, TV, tandkräm, telefon, kärlek, lättost, stilleben, film, Bowie, tiramisu, fniss, drinkar, kyssar, kiss, centrifug, aluminium, dans, bröllopsmugg, svartsjuka, senapsgul skjorta, pappa, pizza, minnen & Disney world. Det är i alla fall vad baksidan lovar, och jag vill läsa den nu omedelbums. Men ska jag läsa måste jag ha kaffe. Starkt. Kaffe. Ska det vara såhär? Att man ska behöva ha kaffe för att utrota vartenda spår av sömn i kroppen, bara för att få läsa några kapitel i en antagligen mycket bra bok? Löjligt.

Cherrybomb


Någon har uppfunnit massagetofflor med körsbärskärnor. Hur går det till? Jag kan inte låta bli att sitta och tänka på att det finns små gubbar med solhattar som sitter under ett stort körsbärsträd och äter körsbär, för att sedan spara kärnorna i en flätad korg. Så går det säkerligen inte till, men jag kan undra sönder mig. Måste i alla fall ha körsbärstofflor. Wow. Tanken gör mig varm. Nu - solig jogging.

Min Prins

Imorse när jag och Emil satt och åt pannkakor till frukost så sa han en sån himla fin sak. En såndär sak som inte vem som helst kan säga, utan en sak som är speciellt för varje person. Lite orginellt sådär. "Jag tycker armbandsur luktar så himla gott". Då blir man alldeles varm i magen och det är då man böjer sig över hela köksbordet för att pussa honom överallt, utan att tänka på vad man välter.


Lyckokaka


Ingredienser
Kärlek i alla former
Posetivt tänkande
Böcker
Glädje
Kyssar & varma kramar
Vatten
Att hitta sin själsfrände
Små fina ord
Blåbär

Blanda alla ingredienser dagligen


Det där med kärlek

Minns när vi pusslade ihop våra ord och när våra fingrar var flätade tillsammans, och du lekte med orden, formade från min mun. Det var precis som bilderna på min näthinna, kanske bättre.

Men sen samlade du dig & sa det där
"Det ingen ser, finns inte" och jag kände mig så träffad.
Du trampade sönder mina lungor medans du satt där och flätade mitt hår,
och jag tappar andan eftersom den enda luft jag någonsin andats var dig.

En gammal dikt såhär eftermiddags.


Idag

Började dagen med att skriva dagbok. Kändes som ett måste att rensa tankarna efter en sömnlös natt. Ska promenera hem till mormor & morfar för att dricka te & leta på vinden efter bortglömda saker. Sen ska jag låna deras gamla cykel, för livet blir lite roligare om man har en cykel att cykla med. Och nu är det höst. Tycker jag. Jag vill elda löv, gå på promenad med Prinsen i handen, dricka varm choklad, glädjas av höstsol och leva i koftor, baskrar, halsdukar och knästrumpor. Hösten är jag. Jag är hösten. Jag längtar inte ens tills nästa sommar. Ser inte fram emot gräsmattor, körbärsträd och klänning. Det kan vänta.

Feel free to wear sunscreen

Den här texten spelade världens finaste engelska-lärare för alla i min årskurs någon månad innan sommaren. Läraren som flera gånger gav mig komplimanger och sa att jag såg ut som en 50-talsfilmstjärna. Jag saknar honom verkligen. I alla fall. Texten har fastnat lite på hjärnan och jag skulle verkligen vilja dela med mig utav den.


Rise and shine


Slänger benen över kanten, glider ljudlöst igenom lägenheten fram till balkongen. Öppnar upp och låter solens strålar värma hela rummet. Andas in den svala morgonkylan. Yogar, många långsamma, smidiga och koncentrerade rörelser. Stoppar mina frusna fötter i raggsocker som sticks mer än vanligt, men vad gör det? Trippar ut i köket, slår på spisen steker fattiga riddare nästan avklädd. Serverar min Prins frukost på sängen, kysser hans ögonlock medans jag dansar in dagen tillsammans med franska toner av Carla Bruni. Alla mornar borde vara som denna.

Ibland känner jag mig äckligt lycklig.

Sjuk


Te, sex, böcker, citroner, choklad, musik, kärlek, handkräm och kamerabatterier.
Jag behöver saker om jag ska bli frisk. Och vad är det här för materiell ångest jag har fått? Seriöst.

Tim Walker

Han lever i en fantasivärld. Tim Walker alltså. Hans foton speglar hans livsstil och jag blir lika till mig varje gång jag får syn på en ny bild. Han har en ceriserosa katt och han älskar ballonger. Walker är ett utmärkt exemplar på att sagor inte bara är för småbarn, och att fantasilivet är någonting att fängslas av, och att leva med.


One of a kind

"Men kom så duschar vi"
"Nej, jag orkar inte bli blöt!"


Älskade farmor

Idag hade min farmor fyllt 60 år.
Om hon inte varit någon annan stans. Om hon inte hade dött för 11 år sedan vill säga.

Min farmor var väldigt speciell. Hon var alltid glad, och hon trodde nog lite i smyg att hon var Marie Antionette i en annan person. Hon åt nämligen bara bakelser, och så kedjerökte hon. Jag kommer ihåg att det alltid luktade blåbärsmuffins och cigaretter hemma hos henne. Hon hade senapsgula köksluckor i sitt kök. Och jag satt där jätteofta och bara tittade på min farmor när hon sprang omkring och plockade, bakade och rökte på en och samma gång. Hon var en fantastisk människa, hon var så posetiv, lycklig och alltid hade hon små förslag och idér på vad man kunde sysselsätta sig med.

En gång åkte vi kundvagn på varuhuset OBS. Alla tittade på oss, och hon körde omkring mig i kundvagnen även fast hon kanske inte riktigt orkade. För man orkar inte så mycket när man har cancer. Speciellt inte på flera ställen. För om man tycker att det är njutbart att leva på Marlboro light och prinsesstårta, då får man det.

Och jag minns så väl samma natt som hon gick bort. Dom ringde hem till oss sent, mitt i natten. Klockan var kanske halv 2, och pappa drog med mig ut till bilen i bara pyjamas. Min favoritpyjamas som jag fått av farmor. Och även om jag inte riktigt förstod vad som höll på att hända, så visste jag någonstans långt in att jag nog inte skulle åka kundvagn så många gånger till.

Farmor begravdes på den vackraste kyrkogården man kunnat tänka sig. Nära en stor damm på en grön kulle. Även om det är långt till hennes viloplats så vet jag att hon vet. Hon vet att jag tänker på henne ändå. Även om jag inte besöker henne så ofta som jag skulle vilja.

Och såhär 11 år senare, älskar jag dig lika mycket som när jag var 4.

Yrla Virvla Virvelflicka


Umeå var så himla fint. Det är så skönt att åka bort från staden ett tag och återhämta sig och bara vara. Speciellt när man har sin Prins med sig. Vi har kollat på massvis av Ebba & Didrik, cyklat på rostiga cyklar utan växel, ätit massvi med tunnbröd och mat i allmänhet, bakat scones, blåbärskaka och kanelbullar, haft vinylkväll, promenerat till havet, ritat elefanter, spelat värdelösa kortspel, fiskat nästan varje dag, paddlat kanot, spelat golf, läst gamla tidningar och bara legat och pillat i varandras hår och tyckt att vi är bäst i världen. För det tycker man när man är i skogen ute i Umeå och det inte finns några andra än vi.

Jag måste köpa en gramofon. Måste. Ha. En. En trattgramofon. Och så ska jag ha världens största vinylsamling. Jag var nära på att köpa flera stycken vinyler igår, fast jag inte ens har någon spelare än. Men det kliar verkligen i fingrarna ska ni veta.

Appropå allt och inget så älskar jag Emil sanslöst mycket. Värt att nämnas.

Små, små, saker


Fina saker att göra för kärleken:

Skriv en söt post-it-lapp och sätt på badrumsspegeln på morgonen innan du åker
Baka scones till frukost och ät med marmelad, ost, sylt grädde & te
Åk på en lång biltur, lyssna på gamla skivor, stanna och bada på fina stränder
Läs högt för varandra ur en bok eller diktsamling
Anordna en skattjakt
Viska något oväntat offentligt, som t.ex du är leendet på mina läppar

Påverkad


Rarings, I'm home!

Dock har jag spenderat hela kvällen hos Erica som är värd ett gigantiskt grattis på födelsedagen.
Umeå var underbart. Eller, jag kanske tar i lite, men det var skönt. Mysigt, väldigt norrländskt och kärleksfullt. Jag har ätit galet mycket tunnbröd och fiskat ungefär lika mycket på en vecka som under hela min livstid.

Egentligen är jag alldeles för trött för att skriva någonting nu, jag vill bara somna i min egna säng,
sova så länge jag vill, och sedan äta havregrynsgröt till frukost (för det har jag inte fått på 1 hel vecka!)
Imorgon lovar jag bilder och en lite intressantare blogg.

(Ät inte banan, det blir jucka på tänderna)

Hälsning från skogen

Toodels mina ärtor!
Här har vi vinylkväll, och jag har lyssnat på gamla Edith Piaf, Diana Ross och Tant strul.
Jag har även pussat på världens finaste Prins vid havet (!!!) och så har jag bakat scones.
Och det var bara idag. Livet är en underbar bitch. Hihoho. Man blir flummig i Umä.

Nu ska jag sova i Emils armar.Borta 7-15 augusti

Igår åt jag amerikanska blåbär som min ekonomi inte gillade, men min själ. Jag stressade runt i Vällingby centrum med Demir, drack dålig latte och snackade skit. Sen bar det av på sminkparty med Erica herself, det var galet trevligt, och efteråt satt vi i Spånga hur länge som helst, åt pistagenötter, drack smoothie och bara lät livet vara.

Nu flyger jag till Umeå med min Prins och stannar där en vecka framåt.
Sen blir det skola igen och en lite bättre blogg förmodligen.
XOXO

Galet

Läs hela det här inlägget.

Reaktion:

"Det här var så pinsamt att jag är out of words. På riktigt. Världen har delat upp alla typer av folk i fack. Det finns punkare, poppare, idealister, humanister, hiphopare, drömmare, hatare och jag kan fortsätta i en oändlighet. Hur i hela jävla världen kan du ser ned så otroligt mycket på en folkgrupp? Du är fan också placerad i ett fack. Du är placerad i facket där man inte kan leva annat än i nuet, för att du är rädd för att se något annat, du är rädd att se vad som finns bakom alla betonghus och dina t-shirts med neontryck. Och alla dessa modebloggar, du tycker kanske inte att det finns en svärm av dessa bloggar, som briljerar och alla skriver de om samma skor och samma stilikoner. För seriöst, du skrattar väl inte när du ser en tjej på stan med chinos, gladiatorsandaler och raybans? Jag blir så jävla förbannad på att det finns människor som er två. Som inte kan förstå att alla människor inte gillar samma saker, att alla människor är olika. Fattar du hur äckligt patetiskt och jävla grå världen skulle se ut om alla var som er? Ingen skulle sticka ut och ingen skulle vara något. Inte ens ni."Komplex

Satt och tänkte på det här med komplex. Det är väldigt ofta man både hör och säger själv att "åh tänk om jag fick se ut som henne" eller att man skulle kunna göra vad som helst för att få hennes ögon eller hennes läppar.

Jag ska inte påstå att jag är en sån som älskar mig själv till hundra procent och kan leva ut i mitt utseende och alltid känna mig trygg. För jag är en femtonåring som likt de flesta andra i min ålder har komplex. Som klagar på en del saker, som önskar att mina lår var lite smalare och att jag kunde växa
kanske 5 centimeter till.

Men varför är det så? Jag önskar bara att folk skulle kunna börja inse att man ser ut som man gör. Jag ser ut som Ema och kommer se ut som Ema resten av mitt liv. Det är meningen att jag ska se ut såhär och man blir älskad och omtyckt för precis den ögonfärgen man fått och trotts att midjemåttet inte är idealet.

Det är inte lätt att vara ung idag, men man väljer också sina egna tankar.

Det bästa man kan få
Jag älskar mitt nya halsbandshänge. Tänk att det kan finnas något som representerar mig så mycket materiellt. Jag kan ha Paris med mig överallt. Låter himlans fint tycker jag.

Idag har jag haft kvalitétstid med Erica. Det finns ingen så bra vän som Erica. Vartenda ord man säger förstår hon så bra, och så är hon alltid rak och säger vad hon tycker. Hon dömmer en inte vilket är fantastiskt. Det är brist på såna människor. Erica är desutom kanske den sötaste jag någonsin skådat. Hon har världens finaste lockar, vilket hon inte förstår, och så har hon världens slätaste hy som skulle göra nästan vem som helst avundsjuk. Hur som helst, hennes utsida speglar verkligen hennes insida. Love you til' death.

October took me by storm


Sommaren har verkligen runnit ut i sanden känns det som nu. Sommaren vi längtade efter förra året när det bara var cirkus 2 soldagar - kom aldrig. Hela natten har jag legat och vridit mig i sängen, lyssnades till regnets smatter mot fönsterbläcket och hur vinden som fort förvandlades till storm tog över hela mitt rum.

Nu kan hösten lika gärna komma. För då känns regnet väldigt okej och ingen tycker man är tråkig om man sitter hemma begravd i yllesockor, stickiga koftor och långkalsonger upp till armhålorna tittandes på den ena DVD boxen efter den andra. Och ingen skulle skratta när man tackade nej för att istället gå ut och springa bland alla eldröda löv, för att sedan dränka alla sina synder i litervis med te. Nej, höst känns väldigt välkommen nu.

Det blev ett mycket poetiskt inlägg.


Regn


Ett mycket återkommande ämne, men jag älskar regn. Ta på er varma kläder och gå ut i regnet. Det finns inget bättre än när regndropparna möter ens ansikte, man måste hoppa mellan vattenpölar, se hur trafikljusen speglar sig i vattnet och hur det smattrar mot asfalten. Och jag ljuger verkligen inte när jag säger att regn och sol ligger på delad plats. Jag kan inte annat än le när jag kurar ihop mig med en kopp te i mitt fönster och tittar ut igenom regnet. Man känner att man lever när kläderna klibbar fast sig mot kroppen och skorna är fulla med vatten.

"Vissa människor promenerar i regnet, andra blir bara blöta"


Til death

Emil betyder allt för mig. På riktigt. Han är ingen tonårskärlek som jag kommer glömma bort om ett par år. Nej, han är den som jag har älskat och tänkt på varje dag i 3 år. Jag är lika kär i honom nu som när jag såg honom för första gången. Jag var helt säker på att han var den vackraste pojken jag någonsin sett redan då och ingenting har motbevisat det hitilst.

2005


200620072008

Emil har brunt lockigt, ruffsigt hår, guldiga rådjursögon, världens varmaste skratt, händer som passar så bra i mina, honungslen röst och världens största hjärta. Och jag älskar dig så himla mycket.


Jag är hemma

Återkommer när min feber är som bortblåst