Självkänsla


Jag måste skriva om en viktig sak.
Mitt bland allt vardagsfint och uppskatta alla småsaker-tjaffs så måste jag ta upp en  oerhört viktig sak. Någonting som jag stöter på varje dag, nämligen dålig självkänsla & dåligt självförtroende.

Det finns ingenting som sätter sig djupare i mig än att höra någon som betyder världen för mig, klanka ned på sig själv och ständigt göra sig själv sämre än vad man är. Att begränsa sig själv och sätta upp stopp för vad som kan göras och inte göras bara för att man inte trivs med sig själv, är kanske det elakaste man kan göra mot sig själv. Ingen tjänar på att inte lita på sin egen kapacitet.

För är det verkligen hela världen att göra bort sig? Allting sitter i sina egna betraktarögon och framför allt i sina egna tankar. Att känna sig själv utifrån och in och våga stå upp för sig själv i situationer handlar inte om att ha en polerad utsida som kan ta smällarna när det behövs. Det handlar bara om att våga tro, älska och tycka om sig själv. Oavsett. Och det spelar ingen roll hur blåa ögon, mjuka läppar, långa ben eller långt självfall man har. För inget materiellt i hela världen, kan få dig att tro på dig själv.

Det handlar inte om hur man ser ut, om att räkna kalorier för att ha de där benen som man ständigt trånar efter. För ett par välsvarvade ben, en plattare mage, större bröst eller längre hår kommer aldrig göra dig lycklig så länge det sitter i hjärnan. Nej, det handlar om vad man gör, vad man gör med livet och hur man bejakar glädjen. Trådsmala modeller kanske ler med breda leenden och blekta tänder emot dig ifrån tidningen, men hur lyckliga är dom på en skala? Allting är illusioner och samhället är så sjukt duktigt på att få den onaturliga skönheten att verka naturlig. Jag kan lova att de där leende ansiktena du stöter på när du bläddrar i morgontidningen i teorin faktiskt vill bryta ihop, skrika ut sin förtvivlan och trycka i sig en kladdkaka som om ingen såg på.

Min kropp kanske inte är perfekt, men den är verklighet. Och jag, jag är inte perfekt i andras ögon kanske, men i mina ögon är jag den viktigaste och mest fantastiska människan i mitt liv, och det kan ingen ta ifrån mig.

En helg i bilderBörjade helgen med Min Prins. Vi satt ute i trädgården, drack cheesecaketé, åt festivalmix och rökte vattenpipa. Och pratade om såna där värdsliga saker som bara vi kan.


Och idag har jag suttit i Kungsträdgården med min finaste vän Ida. Vi åt plommon, lyssnade på musik, kämpade tappert för att få lite färg och smygfotograferade lustiga människor.Körsbärsträden blommar nu. Det är nästan som om det ligger ett tjockt täcke utav sockervadd över halva Kungsträdgården. Det ser lite ut som ett storstads-nangiala.
Eftermiddagen spenderade vi i Rålis, hejade på Dream-team och drömde om grillat.

Jag har dessutom blivit två par byxor rikare, för bara två hundralappar, varit på Waynes kanske fem gånger, sörjt mina trasiga skavsårstår, uppgraderat mig med en ny rosa mobil, lurat SL-kontrolanter, ätit bagels med mamma, värmt mig i morgonsolskenet på balkongen och varit kär. Hur var eran helg?


SunkissedNu är det nästan sommar i luften! Det luktar vintergrus och tulpaner när jag väntar på tåget, för omväxlings skull. Det doftar inte så mycket på vintern och det finns inte någonting fint att titta på heller för den delen. Vår är det finaste som finns kanske. Och det tycker jag att vi firar! Jag har redan firat på en uteservering med en rätt dålig samling poesi och en kaffe mocha. Men eftersom att musik gör den här världen till en lite behagligare plats att leva på, så tänkte jag tipsa er om några nya favoriter såhär i vårsolen. De flesta är sångerskor med sköra röster som sjunger sig längst in i hjärtat.

Laura Veirs
The Weepies
Rosie Thomas
Over the rhine
Denison Witmer


Det finns två låtar som har lite knäppa videos, sångerna kanske inte är de mest brilljanta till just dessa videos, men de är sockersött knäppa och lite konstiga, så tycker ni ska kika på dom ändå! Här och här vettja. Nu ska jag sätta mig på balkongen, äta gröna äpplen, lyssna på brusig radio och ha en trött kanin på magen.

Lovely


Pippi Långstrump

Varför man älskar 90-talet, Astrid Lindgren, barndom och socker


Gladlistan

Eftersom ni sa så himlans mycket fina saker som gör er glada, tänkte jag dela med mig lite utav alla fina saker som livar upp stämningen en regnig onsdag. I en egen kategori och allt. Hjälp till att fylla på vettja!Nybäddad säng med lakan som luktar sköljmedel
Få ett sms som livar upp hela tillvaron
Stäckläsa en bok som verkligen ger en något
Äldre som håller varandra i handen
iTunes
Poesi
Vakna till solsken
Hitta ett nytt band
Inte ens två månader kvar tills sommaren
Hitta en tiokrona i en gammal kavaj
Vänner som alltid finns kvar
När snö plötsligt blir regn
Perfekt kaffe
Ny tandborste
Få ett leende som tack när man håller upp dörren
Magiska mikronummret 2:30. Allting blir perfekt

Känna solen mot huden
Skratta i flera timmar utan att någonting riktigt roligt egentligen har hänt
Göra saker som jag egentligen inte trodde var möjligt och att jag skulle våga
Dagens första kopp kaffe
Saker att se fram emot
Nostalgimusik
Lösningar
Charmiga pojkar som ler mot en på tåget
Mr. Duerden
Gamla skrivblock som man sparat sen man var liten
Sitta vid middagsbordet med familjen och skratta
Cykla med vinden i håret och känna frihet
Hur himlen speglar sig i isen på en sjö
När man förstår någonting först av alla
Känslan av att ha avslutat en storstädning
Grönt mangote
Att vakna tidigt och bara ligga & titta ut genom fönstret tills det är dags att gå upp
Cykla med bara ärmar
Att inte komma ihåg sin namnsdag och sedan bli överraskad med en fin bok
Kyssar
Tori Amos
Havremjölk
Lyckade prov
När du fryser och hittar ett perfekt sätt att värma dig på
När vintergruset sopas bort från vägarna
Lukten i luften när det blir vår
Extrapris
Att känna sidenfodret ifrån kappor emot bara armar
En oväntad telefonröst
En katt som trampar en på magen
Komplimanger man aldrig trodde att man skulle få
Kluriga ord
Hitta en drömklänning på rea
Anna Ternheims underbart fina tolkning av Frank Sinatra
Körsbär
Goda bakelser
När man skär en paprika och hittar en stor och fin paprika bebis inuti
En låt som skakar en och som man får gåshud av för att den är så fin
Vänner som skjutsar hem en i en övergiven matvagn när man har stukat foten
Skirt tyg
Första doppet
Apelsiner i papperspåsar
 Doften av framkallningsvätska
 Yoga
Rådjursögon
 Desperata pojkar
 Bisexuella
 När folk sätter sig på ens fötter
 Doften av grill
 Att såra folk på rätt sätt
 Gå på toa med öppen dörr
 Listor

Ingen tid
I helgen har jag läst 3 böcker. Inga långa skönlitterära böcker, utan romaner & noveller. Personligen ger kortare texter mig mer än en hel bok. Böcker i serier är många gånger oftast inte ens att tänka på. Jag gillar rakt på sak och så detaljrikt som bara möjligt på hundra sidor.

Bortsett från det har jag skrivit på Jag vet inte vad det är, det bara är någonting och så har jag försökt rota mig i den här ångesten som verkar vara obotlig just nu. Vad hände med vårkänslorna och allt som bara spritter i kroppen och vill ut?


När du blundar tittar jag

Jag började läsa en ny bok igår. Skriven utav samma författare som skrivit den finaste bok i världen.
Tänkte att ni skulle få läsa lite ur den:"Vad är värst, ensamheten eller rädslan för ensamheten? Och vad är hudens uppgifter, varför kittlar det i handflatorna? Vad händer i huden när det regnar pussar, varför vill jag ha dig för mig själv? När du blundar tittar jag på dig och ditt blinda, söta ansikte."

"Vi skulle kunna göra en tröja med hål på alla ställen där du har prickar så får vi ett helt unikt mönster."

"Ska du ta livet av mig nu?"
"Ja, det är därför jag har med mig en svart plastsäck och yxa i ryggsäcken."
"Du har ju ingen ryggsäck."

"Redogör för alla gånger du tyckt synd om dig själv. Stanna kvar i känslan tills du ruttnar. Redogör för smärtreflexen. Sitt vid ett kafébord och se ut som att du väntar på någon. Svara på följande frågor: Var i kroppen sitter olycklig kärlek? Hur många röster krävs det innan det bildas ett sorl?"


Och såhär lyder baksidan:
En dag uppstår ett märkligt hål inom dig, din kärlek Sally åker till Berlin och gör jordglober av gamla McDonald's-förpackningar, pappa kommer på nätterna och stoppar ned pengar i brevinkastet, mamma sitter och tjuvröker på psyket. Farfar ger dig en voododocka och din vän Valentin har en träningsväska full av vin, och du skulle byta alla underkäkens tänder mot en kram. Du kommer att glömma hur hennes mun smakade, hur du en gång svävade fram över den dallrande asfalten och väntade på att det skulle bli som vanligt.

Lite finare vardagSå fint. Mitt hjärta ligger i vems händer som helst när det kommer till spontana och knäppa saker som det här. Jag litar på vem som helst som vill åka till en stjärnstrand för min skull. Då kan man bara inte ha tid att fundera på att säga nej. Att vara lite naiv ibland kanske inte skadar ändå. Andra fina saker från den här kreativa och orädda människan kan ni hitta
här. För att nämna något; 1$ för att bli ägnad en minuts tanke, 3$ för att få ett tomt kuvert skickat till sig eller 30$ för att få ett fotografi på himlen. Jag skulle vilja vara hans vän.Jag ger upp

Jag orkar inte läsa Twilight. Boken slutade ge mig någonting för ungefär 200 sidor sedan.

För exakt 5 timmar sedan

"Du luktar smörkola, precis här" säger jag och pekar vid hans nästipp.
"Och du luktar Billys panpizza"
Jag kollar oförstående på honom.
"Vissa saker säger man bara inte" får jag ur mig i en suck.
"Jag är inte seriös, du måste ju förstå att jag inte menar allt jag säger?"
"Hur ska jag veta det? Jag menar ju alltid det jag säger."

Tystnad.

IdagBrunch i form av amerikanska blåbärspannkakor, sirap, vaniljglass & päron
Jag & Min Prins har byggt någon form av koja att sola i på tomten
Läser min favoritbok och bränner mig på kinderna
Bakat scones till världens finaste pojke (som har fått massor av fräknar!)
Tittar på fina frukostbilder, det kan ni också göra här
100 stycken prenemuranter, ni är bäst
Lyssnar på den här låten. Repeat för fyrtiofemte gången idag.
Vi ska gå på långpromenad runt Säby
Har inte varit i skolan. Ångest

Känner mig ändå rätt lycklig


Skärgård

Hon är det vackraste han vet. Hennes saltstänkta, solblekta hår, fräkniga näsa och de milslånga benen som dansar likt älvor när hon går några meter framför honom. Hennes bottenlösa ögon som dränker honom i ett hav fläckat utav oskuld. De hypnotiserande orden som flyter ur henne likt en sång, trollbinder honom och allt han uppfattar är läppar som formar ord. Inget ljud. Han behöver inte höra hennes genomtänkta ord för att finna klokheten, hennes skönhet och hennes klingande skratt.


Den röda färgen flagnar, den har gjort det sedan säkert fyra år tillbaka. Hon bryr sig inte, hennes hus ska åldras med värdighet och charm påstår hon. Hon har ett piano som hon aldrig rört. Varje gång han har suttit i hennes brokiga soffa, när hennes blonda lockar ligger sprida över hela hans knän, brukar han försiktigt resa sig upp för att röra med sina långa fingrar längst med pianot. Varje gång bildas en ny skåra efter dammspåren. Någon gång. När han samlat tillräckligt med mod, när han litar på mer än det vackra i henne, då ska han sätta sig där. Låta sina flinka händer spela melodier som dansar in i henne precis som hennes ord dansar in i honom.


Han är det vackraste hon vet. Det finns inget hon uppskattar mer än att förlora sig bland alla ord, rader och meningar tillsammans med honom. Hon får så mycket sagt och han sitter bara där, nickar, förstår och bara sjunger med i hennes flätande utav ord. Hans krokiga fingrar gör henne svag likaså hans veck över ögonbrynet som ingen lagt märke till före henne. Han är så orörd, så skör. Hon vill hålla hans händer, dansa utöver ängarna här om somrarna, skrika ut alla känslor som tär i henne under vinterhalvåret när han är på andra sidan alla dessa oändliga vågor. Men hon vågar inte. Han tror så mycket om henne. Att hon kan förlora sig i sekunden, göra precis vad som helst. Vara sådär spontan som hon alltid lyckas vara med honom. Hon är inte sån, det är bara ett spel som spelar i henne varje sommar så fort färjan skymtar där bakom horisonten. När det börjar spritta i fräknarna, när varenda muskel i kroppen spänner sig efter längtan, när blodet isnar och hon intar positionen som den som aldrig faller. För dagar blir till veckor, veckor blir snart månader och innan hon vet ordet av det så står dem där, vid skälet där sommaren tar slut, när deras fingrar klamrar sig fast i varandra in i det sista.


De dricker rött ifrån 1975. Det smakar kork och han vill egentligen bara ligga i hennes rangliga säng, titta på sprickorna i taket och påpeka att det behöver målas om och få nya lister. Men för hennes skull sitter han här med kväljningar och skrattar till alla hennes konstiga historier utan mening. Hon sitter med sina brunbrända ben uppdragna till hakan, nynnar med till ett knackigt spår som spelas på en gnisslande grammofon i bakgrunden. Hon tvinar en hårtes mellan pekfingret och långfingret. Han urskiljer varenda detalj, konturen utav hennes smala näsrygg, som han bara vill dra fingret längst utefter. Men han vågar inte. Hon tror så mycket om honom. Att han är så full utav förståelse och romantik, men det är bara någonting som hon bygger upp under hans hud. En mur som finns där ifrån juni till augustis slut. Men så fort storstadens dimmiga brus tar över, rivs den ned och ligger i en hög i ett hörn i trehundrasextiofem dagar. Det finns ingen tid, inget rum. Omvärlden försvinner in i ett vimmel utav diffus smärta när han vet att de snart kommer att somna här i hennes soffa, salongberusade och höga på kärlekens endorfiner. Och imorgon kommer vara en dag närmare tårarna, det desperata vinkandet och nummer som glöms av under ett år. Fan. Han vill sitta här med henne i andetagen för alltid, skapa ett eget språk och strunta i att kvällen blir natt utanför.

Om han fick önska en sak i hela världen, skulle han önska att de kunde somna i varandras famnar och vakna upp igår. Så att han kunde samla mod till sig, att spela de där tonerna. Att sätta ett spår i henne som gör att hon kanske vill söka sig till honom även när årstiderna inte spelar deras känslor ett spratt.


Save tonight


Torsdag. Min syster hade fyllt år så min mamma bjöd in släkten på smörgåstårtekalas. Jag åt fasligt mycket vill jag lova, och säkert tjugo stycken chokladägg. Min syster hade fått ett tiotal Hubba Bubba-paket av en vän, så hela släkten avslutade kvällen med att tävla i störst bubblor.
Lördag. Jag åt rysligt mycket mer mat hos mormor & morfar med Emil. Första dagen utan strumpbyxor!

Fredagen spenderades på ett berg vid Drottningholm. Mitt hår luktade av brasa och jag hade grillade marshmallows på hela min skinnjacka. Men gitarrspel, skratt, vattenpipa, minnen och endorfiner kan jag leva på tills nästa sommar. Idag har jag umgåtts med min finaste vän Ida, vi har disskuterat kärleken, sett en förskräcklig film, gått på långpromenad runt Säby, tittat på hästar, köpt kokosbollar för en tia, grillat, sjungit allsång i källaren och drömt om sommaren.


Svar på frågorna!

Favoritbok?
Jag älskar dig mer än jag behöver dig och jag behöver dig så himla mycket, är nog den bok som jag bokstavligen läst sönder. Vartenda ord tilltalar mig enormt och jag känner mig bara så lycklig och ledsen i omlott när jag läser den här boken. Läs den!


Hur ser din handstil ut?

Den är minimal, snirklig, rund och väldigt mjuk skulle jag väl säga. Såhär:


Vad gör du en vårig dag?
Oj, ingen dag är den andra lik. Men det börjar väl med frukost på balkongen om vädret tillåter, sen kanske jag sitter i en fin park med härliga vänner, äter glass, solar, tittar på folk, grillar och spelar spel.


Hur får du inspiration till texter och noveller? Skriver du mycket sådant (och i så fall: kan du lägga ut fler?)
För mig sitter allting i hjärtat och i magkänslan. Det som vill skrikas ut men som bara fastnar i halsgropen. Det är min inspiration. Saker som tränger sig in på livet och sätter spår i en. Det är det lättaste, svåraste, lyckligaste, jobbigaste och finaste att skriva om. Jag skriver mängder. Jag skriver varje dag många gånger, i sängen, framför tvn, på balkongen, i väntan på tåget. Ni anar inte hur många texter det finns. Och självklart kan jag lägga upp fler!


Favoritord?
Fotölj tycker jag om mest! Det ligger så fint i munnen liksom.


Favoritdialekt, svenska och engelska?
Skånska och brittiska. Folk brukar skratta åt mig när jag säger att jag älskar skånska, men det är så fint med skorrande R och så låter det lite knäppt. Full-i-fan sådär. Jag tycker att det är härligt!


Det vackraste du vet?
Nyvakna pojkar


Vart skulle du bo om du fick bo vart du ville i hela världen?
Det här är en så svår fråga. Det finns många ställen jag skulle vilja bo på, för en tid. Men inte för alltid. Jag har min familj här och jag vill aldrig lämna den helt. Men jag skulle gärna vilja bo i Sicilien, eller ett annat land runt medelhavet. Där det luktar av oliver och apelsinträd. Där berg och havet möts, där solnedgångarna är dominanta och alla känner alla. Jag tror jag skulle vara lycklig då.


Hur vill du att ditt liv ska vara när du är 65?
Jag har precis jobbat klart, sett det mesta av världen och känner att jag kan finna ro. Jag bor i ett idylliskt hur i en charmig förort någonstans. Jag vill vara en sån tant som bjuder grannbarnen på kex när de kommer hem ifrån skolan, även fast deras föräldrar sagt åt dom att inte äta innan maten. Det struntar jag självklart fullständigt i. Jag är fortfarande kär, lycklig och nyskapande. Ålder är bara en siffra, och jag hittar på massvis med saker med mina barnbarn och alla andra barn som vill göra följeslag!


Hur vill du att ditt liv ska se ut om 10 år?
Jag älskar att drömma, men jag tycker att man inte ska rikta in sig för mycket på att leva utefter drömmarna som man målar upp. Jag tror man springer förbi saker som livet har att bjuda på, i förbi farten. Jag vill inte vara någon som lever med tunnelseende, utan jag vill hamna där ödet och slumpen tycker att jag ska vara. Men! Om tio år är jag 26. Då kanske jag redan har hunnit dansa mig nätterna igenom i storstäder som doftar av snabbmat och avgaser om nätterna, prövat mina läppar mot många andra och förflyttat mig runt med världen som spelplan. Det kanske är nu jag vill finna ett ställe där jag kan bilda familj, kanske det där stället vid medelhavet, där jag kan plocka solmogna apelsiner direkt ifrån träden till frukost. Eller kanske en storstad, med lite mindre puls, där stressen är ett faktum, men charmen tonar ned det hela. Jag har en fantastiskt vacker pojke, som vill göra allt med mig. Kanske har vi hunnit få tillskott, en Charlie eller Lily. Vad vet jag. Jag är färdigutbildad psykolog, kanske inom kriminalvården. Det viktigaste för mig är att kanalisera allting i livet, genom att fortfarande skriva och måla. Jag kanske har skrivit en barnbok, eller varför inte en samling med noveller som får unga hjärtan att brista.


Vad har du för sommarplaner?
I sommar ska jag åka till Barcelona med min mamma. Vi ska äta god mat, gå på charmiga marknader, känna på tyger, strosa omkring i kulturparker och bara vara. Sen laddar jag och mina fina vänner upp för tältning vid Skansen för att få se Håkan på första parketten i Allsång (klassiker). Jag hoppas på många fina, långa, varma dagar vid stranden i Ängelsberg, med färska hallon till frukost, kusiner som kittlar en under fötterna på morgonen, cykla in till samhället för att köpa 1 liter mjölk, spela kubb tills knotten är outhärdig. Ja, ni förstår.


Vart fikar du allra helst?
Bönor och Bakat, Sturekatten eller Cafe 60 om klockan är lite för mycket. Fast egentligen är jag en sån som hellre bakar muffins och värmer litervis med te och bjuder hem alla till mig!


Vart shoppar du allra helst?
I huvudstaden. Jag är en riktig H&M människa, men då pratar jag inte om de vanliga ribbade linnena eller jeansen för fyra hundralappar, utan de lite mer utprydda och detaljerade sakerna. Sen har jag en favorit, Myrorna i Sundbyberg. Där finns allt och då menar jag verkligen allt. Det finns fantastiska klänningar ifrån 50-talet, skor som får pulsen att slå max, rosaklädda fotöljer som man bara vill ta hem på direkten och massvis med knäppa hattar. Åk dit!


Vad är kärlek? Hur vet man om man är kär eller bara smickrad utav en människa?
Kärlek är när det kliar i fingrarna, spritter i benen, kittlas i magen och när man inte kan fokusera på vad som händer i omvärlden, för att tankarna springer någon annan stans. Kärlek är också när man får andas  in i någon annans nacke, viska citat i ett kyligt öra, skratta in på småtimmarna och bara titta varandra i ögonen. Att veta skillnaden mellan att vara kär och bara smickrad är kanske någonting av det svåraste som finns. Jag vet liksom inte ens själv. Det sitter i magkänslan och det är vid sådanna tillfällen man måste lyssna på hjärtat och inte hjärnan.


Jag har en fråga och vet inte om den är för personlig, men lever din pappa?
Frågar man ingenting så får man ingenting veta. Ja, min pappa lever. Han bor dock på andra sidan jorden, i Miami för att vara mer exakt. Och det gör ont i mig att behöva säga att han aldrig riktigt har varit en pappa. Jag saknar honom ibland, men jag vet inte vad det är jag saknar. Pappan jag aldrig fick kanske. Så länge han håller kontakten med min syster så är jag lycklig.


Vilka personer (kända) inspireras du mest utav?
Caroline Af Ugglas, för att hon är så genuint ärlig, rak och unik. Det är svårt att inte falla för ett mönster när man bor i mellanmjölkslandet. Och om man råkar vara en sån som inte går efter normer, så blir man lätt utstött eller anklagad för allt mellan himmel och jord. Jag har dessutom alltid älskat Carolina Gynning, jag tror att det är för att jag känner igen mig i henne. Hon talar lite innan hon tänker, vilket kan vara bra många gånger, för det är så sanningen kommer fram i många fall. Hon har nog också fått stå på sig en hel del för att inte behöva bli dömd efter utsidan, vilket jag tycker är så synd att man ska behöva göra. Jag eller någon annan, ska aldrig behöva försvara oss för att vi ser ut på ett speciellt sätt. Det är synd att samhället fungerar så.


Vilka är dina favoritfilmer?
Vicky Cristina Barcelona och Eternal sunshine of a spotless mind är väl de som fastnat mest. Båda är skeva kärlekshistorier på både gott och ont. De är lite poetiska, har dolda budskap och fantastiska repliker. Se dom!


Vad tycker du är meningen med livet?
Att finna sig själv och att veta vem man är.


Om du fick göra precis vad som helst en dag, och du skulle aldrig behöva ta itu med konsekvenser eller liknande senare, vad skulle du hitta på då?
Då skulle jag sätta på mig mina högaste klackar och dansa ut i natten för att kyssa så många pojkar som det bara går. Kyssar är det finaste som finns, även om de är finare med kärlek. Eller så skulle jag vilja kunna sjunga. För då skulle jag stå i en rökig, sunkig bar som luktar utav tuggtobak och whiskey, och så skulle jag sjunga provocerande låtar med omoraliska och politiska influenser.


De topp 10 bästa sakerna du gillar att förtära?
Oj, vilken svår fråga. Det är ju skillnad på saker man äter relativt ofta i vardagen och saker man äter sällan, men som man älskar. Men knäckebröd, blåbärste, vindruvor, gröna äpplen, honung, havregrynsgröt, citronvatten, mörk choklad, sushi och kaffe är saker som jag förtär relativt ofta, och som jag nog inte riktigt skulle klara mig utan.


Favoritdjur?
Tigrar har jag älskat sedan jag lärde mig att gå. De är otroligt vackra och jag tycker de är hemskt graciösa. Sen så måste jag ju säga att jag tycker att kaniner är djur utav en annan värld. Min kanin är helt knäpp, ibland börjar jag nästan undra om hon tror att hon är hund. Hon är inte riktigt normal nämligen.


Favoritglass?
Polkagrisglass, yoghurtglass och Ben & Jerry's Strawberry cheesecake. Jag är en glassätare, så jag tycker om de mesta i glassväg. Men de här 3 får mina glasscravings att dansa.


Kan du beskriva färgen blå på ditt unika sätt att skriva?
Jag tror att om blå skulle vara en känsla så skulle det vara att falla eller flyga. Att känna vinden emot huden och hur kroppen är tyngdlös. Att känna lugn, harmoni, kyla eller likgiltighet. Det är blått.


Var hittar du dina fina bilder?
Jag sparar de flesta bilder som kommer i min väg. De flesta hittar jag på flickr och på fotografers hemsidor. Min mapp på datorn som innehåller bloggbilder, är fylld med mer eller mindre 2000 bilder.


SpringtimeJag är så glad, ni anar inte. Det pirrar i hela kroppen för det är så vårigt ute.
Och nu ska jag iväg på grillfest med fina pojkar och min partner in crime. Jag ska dansa hela natten.

FrågestundNi som klickar er in här dagligen har ökat med nästan hundra ytterligare. Jag blir så glad varje gång jag ser att statistiken för en specifik dag, inte är någon slump utan att den faktiskt ligger kvar där uppe på topp dag efter dag. Eftersom jag får så mycket frågor om allt mellan himmel och jord som jag inte riktigt har tid att svara på, så kör vi allt på en gång som jag brukar göra ibland. 
Klicka
här, här eller här om du vill läsa de tidigare svaren på alla frågor.


Fråga på!
(fram tills påskafton)

BabylonDavid Gray - Babylon
En av de finaste låtarna jag vet just nu.
Lyssna på texten, den är fin, skev och speciell på sitt sätt.

Någonting jag skrev ihop på 15 minuter

Det var vinter och hon hade tappat bort sina vantar en kväll när hon sprang igenom Klarabergsparken för att gömma sig ifrån mörkret. Det var kvällar som denna hon önskade att hon kunde spola tillbaka tiden så att hon aldrig skulle ha tappat bort de där jävla vantarna. För vad gjorde de för nytta när de låg där, fastfrysta i decembermarken bland fimpar, urin och en kvav doft av ett förbjudet substans.

Avslutning. Rödrosiga kinder som prydes av saltsöta tårar, klingande skratt ifrån de som skulle ses igen redan efter sommaren, vissa nära vänner som bara för någon vecka sedan stått mot tegelmuren om rasterna för att dela på en mentholciggarett skulle snart inte känna till varandra längre, flirtar som pågått ända sedan mellanstadiet höll nu på att rinna ut i sanden och överallt gick folk med sitt hjärta blottat under armen. Själv satt hon ensam, avlägsen från alla familjekramar, slutbetyg, nedfläckade krämfärgade sommarklänningnar. Hon ristade in två initialer i träbänken, strök över dom och skrev dit dem en gång till. Lika bra.att de stod där, hon skulle ändå aldrig tillbaka till den här ekande, gråa, trasiga skolgården. Hon gick inte omkring med sitt cyniska hjärta blottat för omvärlden, hon gömde det långt in, omringat av törn och ibland lämnade hon en ledtråd efter sig, så världen kanske någon gång skulle förstå.

Det började en regning oktobermorgon, hon satt längst fram i klassrummet, läste kapitel efter kapitel i en bok som inte tilltalade henne alls. Ibland sneglade hon försiktigt över högra axeln för att skymta ett mörkt hår längst bak, vid en bänk som oftast stod tom. Idag satt han där. Han tvinade en lock mellan fingrarna, såg uppslukad ut av boken, mest för att det skulle se bra ut i lärarens betraktarögon. Han lyfte huvudet åt hennes håll, kände antagligen hennes brännande och sökande blick. Hon slängde undermedvetet med sitt blonda självfall, log och vände sig fort ned emot boken igen. Det var så det började. När deras blickar för en halv sekund möttes, över ett tyst klassrum, mellan tomma sagor som måste läsas för betygens skull, under regnets smattrande mot takpanelen och banden mellan två själar som förenats för första gången.

Hon behövde någon som var lika ståtlig och förnäm som en klätterros en varm junikväll eller en smultronplanta där längst bak i hennes luktsinne. Hon behövde någon att fläta sina fingrar med när augustikvällarna blev allt kyligare och hon behövde ett krokigt nyckelben där hon kunde gömma nästippen om nätterna. Men framför allt närhet och någon att dela allting med. Han visste det. Hon varnade honom flera gånger, du måste gå när jag säger till. Men han ville in för mycket under hennes lager av klänningar, under hennes stängda ögonlock, tankarna under hennes drömträd. Hon ville, men ändå inte. Klamrade sig fast vid ett förflutet då han bara var någonting som hon vilade ögonen på när hon gick tyst igenom ekande korridorer mitt i terminen.

Det blev en trasslig historia, han gick inte alls när hon bad om det, han stannade alltid kvar och stod i hennes föräldrars kök om junimornarna, bryggde kaffe på helt fel sätt, stekte ägg fast hon ville ha kokt, laddade ned alldeles för långa filmer som hon inte förstod sig på och han kysste henne på pannan fast hon uppskattade ögonlocken mer. Ändå hade hon fallit för honom, det gjorde ont. För det var som att hennes favoritjeans krymt i tvätten, det går att stå upp i dem men att sitta ned i dem var inte ens att tänka på. Så kändes det. Mellan henne och pojken med det kolsvarta hårtet.

Så en kväll i december gick det inte längre. Han stod där i farstun, hon skymtade tårar bakom de långa ögonfransarna, de annars så lena läpparna som hon så många gånger mött i under mörka nätter var fnasiga och darrade en aning när han trodde att hon tittade bort. Han fick inte ens ta av sig skorna, för hon ville inte ha hans existens i sin fristad längre. Det var kletigt, falskt och bara helt fel. Hon berättade om alla bitar hon gett till honom och bitarna av honom som hon aldrig fått. Dom var ett olagt pussel med tusen bitar. Någonting som är roligt att lägga i början, sen blir bitarna för många, saknar detaljer som man inte kan urskilja och sen ligger det där och skräpar i hörnet. Vi är dammet i hörnet, hör du det!?

Det slutade med att alla hans inälvor, tankar, innersta känslor och allt de korpsvarta håret sjönk ihop på hallmattan och hon kunde inte ta det. Hon greppade vantarna och sprang ut i den bitterkalla kvällen som fylldes upp utav snöfall. Sprang emot tunnelbanans trygga ljus, civilisationen. Hon märkte inte ens när vantarna föll till marken, hon hade fullt upp ed att spring ikapp verkligheten. Ingen skulle få kliva på henne igen. Aldrig. Inte ens pojke som låg i tusen bitar på hennes kängor där hemma.

Ändå sitter hon här, sex månader senare, med nyckelknippan hårt pressad emot skolbänken och ristar in hans namn. Helvette.

Thunderstorm

Nu är det på det här viset, att jag har funnit en alldeles utomordentligt kreativ och finurlig sak! Nämnligen vädret, på ett lite finare sätt. Smhi och radiorapporter kan från & med nu slänga sig i väggen. Titta bara:


Tänk vad mycket fint man kan göra med lite materiella saker, en sax och en finurlig fantasi!
Jag tycker ni alla ska gå in och titta morgondagens väder
här. Ni kommer att fastna.

Olycklig kärlek


Jag har blivit kär. I en väska. Tycker det här är ett exeptionellt bevis på att Marc Jacobs är gåvan till mänskligheten, eller nåja, den kvinnliga delen i alla fall. Tror vi skulle bli ett fint par, och då syftar jag på väskan. Fast jag skulle nog se rätt bra ut brevid
Marc Jacobs också när jag tänker efter..

FjortisIdag fyller min lillasyster, som förövrigt inte är så liten längre, fjorton år! Och eftersom det är hennes dag tänkte jag tillägna henne ett helt inlägg minsann, för jag är så givmild!

Saga och jag är så himlans olika. På ungefär alla sett som går. Hon är har en väldigt lång och smal kroppsbyggnad, hon har djupa grönbruna ögon, mörkt hår, små läppar och världens sötaste näsa. Hon är slående lik min mormor och även mamma lite grann ibland. Hennes liv kretsar kring att spendera lediga dagar i huvudstaden, bråka med mamma om läxor som borde läsas, om lärare som inte förstår sig på henne alls och alla dessa pojk- och vänskapsproblem.

Hon har väldigt mycket spring i benen, ibland är det nästan så att hon klättrar på väggarna här hemma. Hon är totalt oblyg och väldigt utåtriktad, (det är väl kanske någonting som vi har gemensamt endå?) och precis som resten utav familjen är hon kreativ på alla sätt och vis, hon kan ibland försvinna in på sitt rum och skriva, rita eller pillra med fotografier i en evighet.

Jag tror att jag står min syster närmare än vad många andra gör med sina syskon. Jag vet att hon alltid lyssnar om det är någonting som tynger mig och jag är säker på att hon alltid kommer till mig om det är någonting som trycker ned henne. Även om du går mig på nerverna ibland, så är du det finaste jag har! Jag kan inte föreställa mig en vardag utan dig.

Grattis på födelsedagen sessan!

5 saker just nu


Körsbärsblommor
Det absolut bästa med våren är när man kan åka in på ett varmt och kvavt pendeltåg för att sätta sig i Kungsträdgården i ett hav av blommande körsbärsträd, för att äta yoghurtglass. Eller när äppelträden på alla skolgårdar blommar och man känner i magen hur det riktigt suger efter skolavslutning.


Rökande flickor
Jag romantiserar rökning till hundra. Det är fel, jag vet det. Men det ser så vackert och i ögonfallande ut på bild. Speciellt när det ligger någonting busigt och pillemariskt i blicken på rökaren. Och graciösa händer, öppna läppar.. När jag ser en ung flicka med trassligt hår som väntar på bussen, med en ciggarett i mungipan vill jag nästan skriva en bok om henne.


Katter
Nu när det är vår ser jag mycket fler katter ute. I förrgår när jag var ute i solen med Effie för första gången så var det säkert ett tiotal katter som låg och sträckte på sig i de svala kvällsstrålarna ifrån vårsolen. Djur i allmänhet är väldigt vackra, men katter i allmänhet rör sig så stiligt på något vis.


Enkelhet
Jag har alltid fallit för detaljer och dolda budskap i bilder. För det är just då man kan urskilja alla dessa tusen ord. Men på senare tider har jag förälskat mig i det enkla. När blicken bara kan vila över bilden och slippa söka så mycket. När bara motivet tar över och en förklaring inte behövs.


Sängar
När jag ser bilder på folks sängar, bäddade som obäddade, vill jag omedelbart fraktas till den platsen för att få uppleva hur en annan människa sover. Ingen säng kan kännas precis som ens egna och man har inte heller samma saker att fästa blicken vid. Jag vill så gärna veta om saker i omgivningen, i rummet där man ligger, påverkar ens sömn och så vidare. Drömmarna kanske blir annorlunda, mer spännande eller mer sorgsna. Fint.


Bon weekend
Nu är det verkligen vår på riktigt! Igår morse var det storstädning utav balkongen, det luktade grus i hela kvarteret, jag gräddade pannkakor som till frukost som åts utomhus i solen, jag var ute med Effie för första gången, blev med sommarskor och så åt jag årets första GB glass. Jag kan inte vara ensam om att känna att jag svävar en decimeter över marken den här årstiden?

Idag har jag ätit pitepalt, det var lite konstigt men det gick ned. På det blev det 5 skålar fruktsallad och massvis med choklad. Och här sitter jag och känner mig inte det minsta mätt. Dessutom har Parisresan nu blivit framflyttad tills i höst, för både jag och mamma blev så himlans sugna på att åka till Barcelona. Sol, kultur, fina gränder, hav och marknader i ett. Finfint.


Kärlek & sånt

Jag håller på att skriva en novell nu. För att bearbeta någonting.
Det gör så jävla ont. Bryter ihop.

Edit: Kvart över ett på natten kan man ringa ett samtal, behöver inte ens riktigt uttala vad som ligger fel, och snart så ligger det en ruffsig pojke i min säng som håller om mig tills jag somnat.
Det måste vara kärlek. På riktigt.

Me, myself and I

A picture of you in your room.A picture of you on your birthday.

Gran canaria. Sämsta födelsedagen någonsin. Saknade ihjäl mig.

A picture of you in one of your favourite outfits.

Skinnjackan och plisserade kjolen, självfallet.

A picture of you making a goofy face at the camera.

Alla som var goofy var brutala, så det här var i det mildaste laget.

A picture you miiiiiight have edited to make yourself more attractive.
Nyduschad, nysminkad. Jag kan inte vara ensam om att känna mig snyggast just precis då.

A picture of you truly being yourself.

Nostalgi

A picture of you showing off a new haircut/color.

Ibland saknar jag mitt korta hår så himlans mycket. Men jag tycker om att känna håret kittla mot skuldrorna.

A picture of a time in your life that's over, but you wish it wasn't.

Engelska skolan. Går sönder varje gång.

A picture of you when you were anything but happy.

För smal, pappa, ångest.

A picture of you that you had no idea was being taken.

Fjällen -06, skrattattack

A picture of you when you were a different person than you are now.

Nästan 5 år sedan. Naiv, ung, ledsen och ovetandes.

A picture of you with someone you love.

Min syster Saga

A picture of how you'd like the world to see you.


A picture that describes how you'd like to spend every day.

Kyssar, sensommar, havet, solnedgång, norrland.

A picture of a time when everything was changing. 
 
Får stå för hela den vintern. Dock känns det som om jag är tillbaka där nu.

A picture that makes your heart hurt.

Saknar dig.

A picture that makes your heart smile.


A picture of one of the best nights of your life.

Finns inga bilder egentligen från den kvällen. Så jag får väl säga balen, fantastiskt fint.

Vårmusik

Nu är det vår på riktigt! Imorse möttes jag av solens värmade strålar, även om klockan bara var runt nio. Gatorna luktade utav grus och fukt, ni vet sådär som det bara doftar de första vårdagarna? Efter skolan satt jag och mina fina vänner på torget i centrum med glass och 10-kronor-asken-jordgubbar & värmde oss utav solen. Den här dagen kommer jag kunna leva på länge, om det mot all förmodan skulle bli kallt igen. Så, eftersom musik gör livet ännu en aning bättre, så tänkte jag bjuda på lite vårmusik som gör att vårruset i kroppen sprudlar ännu mer! I alla fall i min värld.Acid house kings - 7 days
En såndär låt som man kan cykla mil till om solen värmer i ryggen, äppelträden blommar och det är första dagen man inte behöver bära strumpbyxor.

Armand Van Helden - I want your soul
Förknippar den här låten med de första utekvällarna på året, när man kan sitta ute i en park även fast solen gått ned för länge sedan, och inte behöva frysa. Vänner, kedjerökning, skratt och kyligt gräs mellan tårna.

The Killers - Read my mind
Den här låten kan spelas gång på gång i mina öron när jag går igenom huvudstaden, utan något planerat mål, tittar på människorna som stressar förbi, medans jag njuter av årets första sol, dricker ljummen take-away latte och tycker livet är oändligt fint bara på grund av våren.

New young pony club - Ice cream
Sitta på en uteservering eller en altan som badar i kvällssol tillsammans med fina vänner, röka vattenpipa, drömma om sommaren och bara vara.

Saturday looks good to me - Since you stole my heart
När vårkänslorna har tagit över kroppen, när inte bara solen och fåglarnas skri är ett faktum, utan också nyförälskelse och att sväva med kroppen en meter över marken.