5 saker just nu


Körsbärsblommor
Det absolut bästa med våren är när man kan åka in på ett varmt och kvavt pendeltåg för att sätta sig i Kungsträdgården i ett hav av blommande körsbärsträd, för att äta yoghurtglass. Eller när äppelträden på alla skolgårdar blommar och man känner i magen hur det riktigt suger efter skolavslutning.


Rökande flickor
Jag romantiserar rökning till hundra. Det är fel, jag vet det. Men det ser så vackert och i ögonfallande ut på bild. Speciellt när det ligger någonting busigt och pillemariskt i blicken på rökaren. Och graciösa händer, öppna läppar.. När jag ser en ung flicka med trassligt hår som väntar på bussen, med en ciggarett i mungipan vill jag nästan skriva en bok om henne.


Katter
Nu när det är vår ser jag mycket fler katter ute. I förrgår när jag var ute i solen med Effie för första gången så var det säkert ett tiotal katter som låg och sträckte på sig i de svala kvällsstrålarna ifrån vårsolen. Djur i allmänhet är väldigt vackra, men katter i allmänhet rör sig så stiligt på något vis.


Enkelhet
Jag har alltid fallit för detaljer och dolda budskap i bilder. För det är just då man kan urskilja alla dessa tusen ord. Men på senare tider har jag förälskat mig i det enkla. När blicken bara kan vila över bilden och slippa söka så mycket. När bara motivet tar över och en förklaring inte behövs.


Sängar
När jag ser bilder på folks sängar, bäddade som obäddade, vill jag omedelbart fraktas till den platsen för att få uppleva hur en annan människa sover. Ingen säng kan kännas precis som ens egna och man har inte heller samma saker att fästa blicken vid. Jag vill så gärna veta om saker i omgivningen, i rummet där man ligger, påverkar ens sömn och så vidare. Drömmarna kanske blir annorlunda, mer spännande eller mer sorgsna. Fint.


Kommentarer
Postat av: Emma

vilket fint blogginlägg!

Postat av: jennifer,

du är så fin

2009-04-07 @ 02:32:59
URL: http://hellobenjamin.blogg.se/
Postat av: Hanna

Åh, ett så underbart inlägg. Jag älskar din blogg och sättet du skriver på.

2009-04-07 @ 08:10:37
URL: http://helh.blogspot.com
Postat av: patricia

åh, vart jobbar du nu då?de flesta av de vänner jag fick under min språkresa bor där nere, och den grupp jag hamnade med kallade sig för "The Bloody Swedes" (det finns en enorm historia bakom namnet, men det blev så) härstammar åt det hållet. Sist jag såg dem så var det här i stockholm, helgen då Reunion Partyt skulle vara och vi skulle träffa alla andra härliga människor från resan. Då bodde vi alla fem i mitt vardagsrum, och sen dess har jag inte sett dem (detta var i september), och nu är det min tur att resa!

mindreäntre (<3)

2009-04-07 @ 10:47:05
URL: http://prodigal.blogg.se/
Postat av: Jennie

Körsbärsblommor.. å så vackert det är!

2009-04-07 @ 11:04:30
URL: http://unreal.blogg.se/
Postat av: Anna

SÅ fint du skriver och jag håller med om allt förutom rökning!

2009-04-07 @ 11:37:03
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: olga

åh, du skriver alltid så fint.

så jag blir alldeles vårig och glad i hela mig.

nu ska jag ut i solen!ha det fint!

2009-04-07 @ 12:12:41
URL: http://oceaner.blogg.se/
Postat av: CaTTis

"När jag ser bilder på folks sängar, bäddade som obäddade, vill jag omedelbart fraktas till den platsen för att få uppleva hur en annan människa sover."Åhh! HUR får du fram en sådan klockren mening som sätter igång min hjärna att tänka liknande?! Det är nog därför jag är fast, jag måste fortsätta läsa!

2009-04-07 @ 12:24:31
URL: http://www.cattis.se.nu
Postat av: H

jag vill också kunna romantisera rökning. jag vill tänka att det inte är så farligt trots allt, några bloss spelar ingen roll. jag vill kunna röka lite när jag känner för det, någon gång i veckan sådär. men det går inte, jag ser bara nackdelarna trots att jag ibland försöker att se fördelarna.och körsbärsblommor är fint. Jag har ett stort körsbärsträd utanför mitt fönster, om jag sträcker mig ut så långt jag kan så når jag det med fingerspetsarna. När det blommar kan jag sitta i mitt rum och titta ut och bara älska livet <3

2009-04-07 @ 12:40:01
URL: http://approximately.blogg.se/
Postat av: Lilla Fröken

Körsbärsblommor är så vackra. Men i norra sverige ser man tyvärr dem så sällan. Vita katter är tjusiga.

2009-04-07 @ 15:46:06
URL: http://ellikaramelli.blogg.se/
Postat av: Lisa

underbart inlägg! jag vill också ha vår, här är har vi snö och fortfarande kallt i norrland, jag går fortfarande i min höst-vinter jacka.jepp, jag har lov nästa vecka, eller snarare på fredag :D.

2009-04-07 @ 17:01:28
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: mulin

du är ju fantastisk.

2009-04-07 @ 21:16:03
URL: http://gbgregn.blogspot.com
Postat av: Sandra

Jag har aldrig riktigt funderat över det där med sängar. Kanske kan drömmarna bli annorlunda om man sover i en annans säng.

Det måste forskas i!

2009-04-08 @ 09:32:20
URL: http://sandorama.blogg.se/

Skriv här:

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback