Regn


Många kan nog tycka att det är synd att det ska regna så mycket under sommaren. Jag kan de flesta gångerna se det som något väldigt mysigt och inspirerande. Jag älskar att promenera i regnet, känna hur det droppar ner i ansiktet, hur skorna blir blöta, men framförallt sitta i fönstret, lyssna på fin musik och se hur regnet träffar fönsterbläcket. Och vädret efteråt. Fuktigt gräs, vattenpölar, klar himmel och hur det luktar sommar och regn. Underbart.

Detox

Jag startade min detox idag. Ska hålla den minst 7 dagar och max 14. Det kommer bli petigt och svårt, men jag ska vara stenhård! Annars är det waste på både tid och pengar. Så, här kommer lite fakta om detox, för alla som vill plåga sig själva till ett lite sundare liv.

Varför?
Utrensningskuren handlar om att avgifta och städa bort de gifter som ständigt samlas i kroppen.
Som extra bonus brukar man även gå ner i vikt. För att vi ska må bra måste
det finnas balans mellan syror och baser i kroppen. Blir det obalans mår vi dåligt.
Du kan välja att göra utrensningen under en vecka hemma eller på längre sikt med hjälp av kosttillskott.

 • Börja dagen med ett glas varmt vatten med citron i, lime eller färsk mynta.
 • Det sätter fart på magen och sköljer rent tarmarna.

 • Öka antalet vattenglas till minst åtta per dag för att underlätta utrensningen.
 • Rör på dig varje dag. Tre gånger i veckan kan du satsa på sådant du tycker är roligt som simning, gympa, promenad i snabbt tempo och yoga. Undvik gym eller högintensiva träningspass.
 • Det här ska du undvika:

  Läsk

  Vitt bröd och flingor

  Kaffebröd

  Godis och snacks

  Snabbmat

  Rött kött (helt allt kött om det är möjligt)
  Ägg

  Mjölk

  Alkohol
  Vete
  Potatis
  Pasta
  Härdade vegetabiliska oljor
  Konserveringsmedel
  Huvudvärkstabletter
  eller annat läkemedel


  Det här ska du äta mycket av:

  Blåbär

  Hallon

  Körsbär

  Svarta vinbär

  Päron

  Apelsin

  Katrinplommon, plommon

  Broccoli

  Paprika

  Palsternacka

  Morötter
  Spenat

  Aubergine

  Blomkål

  Vitkål

  Fänkål

  Lök


  Jag saknar dig så jag går sönder


  Inspireras av Walt Disney

  Här kommer lite inspiration från barndommens knark. Walt Disney! Filmernas man himself.
  Walt Disney har över huvudtaget alltid varit en stor inspirationskälla för mig, både klädsmässigt och även när det kommer till att skriva, teckna och det mesta estetiska. Det jag gillar med Walt Disney mest är väl att det inte finns några gränser, och att man kan ha världens finaste klänning även när man skurar köksgolv eller när man är ensam i skogen.

  Alice i underlandet


  Snövit


  Törnrosa


  Mary Poppins

  Klänningar, rosetter, hårband, lager, spets, odimisionellt, kontraster, paraplyn, puffärmar, korsetter, figursytt, kragar, mönster, djuriskt, färgglatt, hattar, naturlig skönhet, kjolar, osv..

  Peace, love and understanding


  Ursäktar inte dålig uppdatering. Har fullt upp med att knalla omkring i staden, äta yoghurtglass, grilla med min kärlek, sola topless på balkongen, dricka te framför bra filmer och gå milslånga nattpromenader. Bloggen kommer få chilla i skuggan i sommarvärmen då och då.

  XOXO

  Ema vet, Ema kan, Ema är

  Nu ska jag försöka sova ensam för första gången på 1 vecka.
  Jag har nackspärr och mina svullna halsmandlar kväver mig.

  Sov så gott då.

  Tea in bed watching DVD's


  Film. Måste vara det bästa med sommaren. När det smattrar mot fönsterbläcket, när man köpt nya värmeljus, kokat upp flera liter te i den finaste tekannan, bäddat ned sig själv i en stor säng i ett hav av täcken, kuddar och nära vänner. Då, precis då, skulle jag kunna titta på film för alltid. Tänk så mycket som kan rymas i några cirkus timmar, skratt, glädje, tårar och sorg. Och alla dessa saker man lär sig. Alla fina ord man får ta del av. Film är fin fint det.

  Filmer som väntar på att bli sedda
  Betty Blue
  A beautiful mind
  Clockwork orange
  The city of lost children
  Brokeback mountain
  Mozart and the Whale

  Tips mottages gärna. Det ska vara starka och detaljrika filmer som man kan lära sig någonting av.
  Gärna filmer som inte är speciellt vanliga, och helst inga bioaktuella. Kräset värre.

  Sängproblem


  Jag är i behov av att prata med någon nu. Bara prata utan att tänka på vad jag egentligen säger.
  Jag fick någon mini-släng av ångest igår när jag gick och la mig i min nya säng. Den är dubbelt så stor som den gamla. Först kunde jag knappt vänta innan jag blev trött, för allt jag ville var att lägga mig i min stora säng, vända, vrida och ta upp så mycket plats som möjligt.

  Så gick jag och la mig. Det kändes tomt, som om någonting fattades. Och hela natten låg jag vaken och försökte somna. Det var omöjligt. När jag vände mig om och såg hur stor del av sängen som var orörd fick jag en klump i magen. Jag vill bara säga till alla, att oavsett om det är materiella ting eller känslomässiga beslut, så är gräset inte alltid grönare på andra sidan. Det här med sängen blev lite utav en metafor.

  Ikväll kommer Alle hem från Frankriket, då ska det pratas så det står härliga till!

  Sagolika


  Gammelrosa klänningar gör mig knäsvag. Jag får nästan hål i tänderna, så fint och sött är det. Jag skulle kunna ha en hel graderob fylld med gammelrosa klänningar. Sen skulle jag sätta på mig en ny varje morgon när jag drack rooibos-te och på kvällarna när jag tänder vaniljljus. Livet kanske skulle bli lite finare att leva om man hade på sig en gammelrosa klänning jämt, alltid. Det känns väldigt te-kalas på något sätt.

  Klänningar: Forever21

  Mina favoritfilmer

  Amelie från Montmartre

  Amélie Poulain är en ung servitris med en minst sagt konstig barndom bakom sig, hon bor ensam i en lägenhet i Montmartre, Paris. En dag hittar hon ett gammalt plåtskrin gömd i en hålighet bakom en golvlist i lägenheten. Skrinet innehåller gamla saker som tillhört ett barn som en gång bott i lägenheten. Genom lite detektivarbete hittar Amélie den numera vuxne mannen och återbördar anonymt asken till honom. På avstånd iakttar hon förtjust hur hans liv förändras efter att ha fått tillbaka de sedan länge glömda sakerna. Amélie får blodad tand och börjar smida planer för hur hon kan förändra andra människors liv.


  "Amelie: I am nobody's little weasel.
  Raymond Dufayel: So, my little Amélie, you don't have bones of glass. You can take life's knocks. If you let this chance pass, eventually, your heart will become as dry and brittle as my skeleton. So, go to him, dammit."

  Eternal sunshine of the spotless mind

  Helt plötsligt upptäcker Joel att hans flickvän Clementine efter ett stort gräl har fått hjälp av ett företag att ta bort alla minnen av honom och deras förhållande från hennes minne. I desperation tar han kontakt med samma företag och ber om att få samma procedur gjord på honom för att få bort alla minnen av samma sak. Handlingen antyder att denna rensning gjorts ett par gånger tidigare. Men när minnena tas bort och gås igenom i Joels huvud upptäcker han själv varför han älskade Clementine från första början.

  "Joel: Constantly talking isn't necessarily communicating. "

  Leon

  Léon är en högeffektiv yrkesmördare som lever ett tillbakadraget liv mellan uppdragen. En dag mördas alla i lägenheten intill av en korrumperad polis, alla utom den lilla flickan Mathilda som kommer hem just när hennes familj blivit mördad. När Mathilda märker vad som hänt hennes familj knackar hon på hos Léon.

  "Léon: And stop saying "okay" all the time! Okay?
  Mathilda: Okay.
  Léon: Good."


  (Under filmningen av scenen då det står en massa polisbilar på gatan kom en rånare springandes. När han såg alla polisbilar gav erkände han sitt brott till ett par statister utklädda till poliser).

  Sjuk

  39 graders feber och halsfluss.
  Som alla andra sommrar. Varför bryta en tradition?

  Bra för sommarhy


  Pain d'Alep från Tadé - 40:- per 100 gram
  En ekologisk tvål med hela 80% olivolja och 12% lagerbladsolja.
  Tvålen innehåller inga animaliska produkter, färgämnen eller kemiska tillsattser.
  Det speciella med Tadés tvålar är att de ligger och torkar i solen i hela 9 månader innan de paketeras.

  Jag som har väldigt torra händer och fötter skulle behöva en sånhär tvål. Speciellt nu på sommaren,
  då man är barfota mycket osv. Mitt tips är att när du köper tvål, välj alltid ekologioska med riktiga oljor,
  annars är det bortkastade pengar. Glöm inte heller att skrubba & smörja för bäst resultat!

  Midsommar


  Nu är jag tillbaka i civilisationen. Det har varit världens finaste helg. Så mycket fina ord, så mycket närhet och.. så mycket mat. Jag ville aldrig åka därifrån för allting var nästintill perfekt. Min kanin, Billie Holiday, måste dessutom vara definitionen på "Borta bra men hemma bäst". Om jag hade en chans under min livstid att stanna tiden skulle jag stannat den nu, under midsommar. Jag har haft ett leende på läpparna hela tiden, det har bubblat likt sockerdricka och jag har sovit bättre än på länge.

  Imorgon blir det jobb.

  Borta i 3 dagar  Nu åker jag till Västmanland med ett stycke Emil och en delvis plågsam släkt.
  Det kommer bli sömnlösa nätter med Elliott Smith, te och jordgubbar. Och nattdopp!
  Fettigt hår, myggbett och skoskav hör till sommaren så det behöver jag nog inte nämna.

  Lyssnar sönder Red hot chilipeppers - Take me to the place I love just nu.
  Kyssar my beloved läsare. Jag är tillbaka på måndag.

  Sundbyberg  Det är galet mysigt i Sundbyberg. Önskar jag kunde få jobba där jämt. kanske till och med bo där, i ett lägenhet i ett gult höghus med fina balkonger. Där jag kunde sitta och läsa & dricka kaffe på kvällarna. Sundbyberg har ett eget rum i mitt hjärta där det spelas Lars Winnerbäck hela dagarna och det luktar nybakt bröd hela dagarna.

  Inspirerad

  Jag kommer aldrig älska dig mer än franska filmer
  Jag kommer aldrig älska dig mer än baka scones på söndagsmorgon
  Jag kommer aldrig älska dig mer än att kyssa fräkniga näsor

  Jag kommer aldrig älska dig mer än DVD nätter med min syster
  När vi pratar om värdelösa saker som dig
  Jag kommer aldrig älska dig mer än min pojkvän jag hade när jag var 12
  Nu är han dum i huvudet med jag kommer aldrig älska dig mer

  Och du säger att jag älskar dig mer än allt annat,
  Jämnfört med mig är allting ingenting...

  Jag kommer aldrig älska dig mer än sjunga högt i duschen
  Jag kommer aldrig älska dig mer än att springa barfota över varma trottoarer
  Jag kommer aldrig älska dig mer än att sitta i mitt fönster och röka ciggaretter
  Och mamma blir alltid så arg men jag kommer aldrig älska dig mer

  Jag kommer aldrig älska dig mer än att dansa till Bob Sinclair
  Jag kommer aldrig älska dig mer än the Beatels
  För mig är dem mer än Gud, jag kommer aldrig älska dig mer

  Och du säger att jag älskar dig mer än allt annat,
  Jämnfört med mig är allting ingenting...

  Åh det här är bitterljuvt, jag undrar vad det har för innebörd

  Du säger att du älskar mig mer än alla flickor du någonsin haft innan
  Till och med mer än musik, till och med mer än dig själv
  Till och med mer än allting, men det är bara en lögn
  Så, Jag kommer aldrig älska dig mer än ingenting

  Jag kommer aldrig älska dig mer än jordnötssmör
  Jag kommer aldrig älska dig mer än nypoppade popcorn
  Jag kommer aldrig älska dig mer än gamla cadillac's

  Jag kommer aldrig älska dig mer än att kyssas hela dagarna
  Jag kommer aldrig älska dig mer än att mysa hela nätterna
  Jag kommer aldrig älska dig mer än att kyssa flickors läppar när dom är galet snygga.

  Still sleepless

  Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag vet inte vart det nya ska ta start och vart det gamla ska ta slut. Jag känner mig bitter och nere, och alla burkar gapar tomma likaså mina tankar. Eller, hela jag. Hela jag gapar tom på att någon jävla människa ska ta tag i sig själv och förvandlas till förut. Förut var för inte länge sedan. Förut var när alla verkade som fulländade människor. Nu vet jag inte, nu vill jag bara lägga mig ned i min söndergråtna säng och skrika ut varenda jävla känsla. Och tro mig, jag gråter inte för att jag känner att mitt liv håller på att ta slut eller för att jag tycker synd om mig själv. Jag gråter för att mänskligheten är trasig och för att folk är så otroligt korkade och fel, bara fel, ibland. Och alla förändringar. Jag klarar inte av det. Det blir för mycket. Och även om förut var bra så kommer alla förut-matmonster tillbaka och dom ligger under sängen hela natten och ser till att jag inte sover. Hunger kanske det kan kallas också. Det gör allting bara ännu jobbigare.

  Världen är så trasig att jag ibland skär mig på den, men jag fortsätter dansa som om ingen tittade, och jag fortsätter skratta som om det inte fanns någonting ont i hela universum. För jag försöker i alla fall. Jag försöker att inte ge upp trotts att det känns som jag har en galge i halsen. För det är precis så det känns. Och som om någon knutit ett rep runt min magsäck och dragit åt. Jag vill bara stoppa fingrarna i halsen och spy på allas äckliga och meningslösa, tomma ord som ni bara skriker rakt ut i tomma intet. För ingen orkar lyssna på när ni bara spyr galla över viktiga saker ni inte tar er tid till. Världen faller samman, liksaså mina vänner och säkert dina också.
  Men någon dag kommer alla att förstå, men då är det troligen försent.

  Dålig dag

  Imorgon är det jag som ska upp och jobba halv 10. Har tagit tabletter men ändå inte trött.
  Orkar inte att allting ska bli som förut. Jag får försöka dansa i regnet som vanligt bara.
  Åker föresten till landet imorgon kväll. Ska bli bäst. Måste vara ensam och hämta andan ett tag tror jag.
  Så jag är redo att återvända till allt kaos sen igen. Måste bara säga tack till Alle och Robert som är sunshines.

  Flickr:
  favorable
  Bilddagboken: cadeau


  Minus 10

  Nu ska jag ut och springa, springa, springa, springa. Saknar 49 kg, saknar känslan, saknar att tillhöra något. Ska fan springa tills jag inte kan stå upp längre.

  Fyfan.

  SATC


  Glöm inte bort att det är Sex and the city marathon på TV3 ikväll. 19.00 till 23.55.

  Breath-taking


  Konditori


  Vet ni vad jag saknar i Stockholm? Ett café, eller snarare ett konditori, som inte är helt besatta av att vara moderna, eller inriktade på en speciell målgrupp, take-away-kaffe-kåta eller liknande. Jag vill hitta ett konditori med stora fönster som flagnar av vit färg, utanför står nylackade bänkar och trängs mellan små nyponbuskar, pioner eller andra blommor som sprider glädje. Ett konditori där man kan låna en bok, kanske läsa en 3 dagars för gammal tidning medans man har ångest över vilket te man ska välja, det finns ju nästan lite för många. Och så står dom i så galet fina burkar, tillgängliga så man kan lukta på dom. På borden står det småkakor upplagda på porslins-kakfat. Utanför sitter söder-tanterna och röker sina extra långa ciggaretter medans de äter prinsesstårta. I ett hörn har vilsna katter samlats för att dricka grädde ur ett djupt fat utav skirt porslin. 

  Jag får väl nöja mig med Waynes coffee. Illa.


  Gossip girl

  2 videor på raken. Men vad gör det? Den här är minst lika fin. Fick gåshud av den här scenen.
  Är det inte fantastiskt hur människokroppen reagerar på fina ord och händelser? Wow.

  Franska kyssar


  Pojkar som kysser varandra borde vara förbjudet. Speciellt om dom sjunger på franska också.
  Det blir för myckte för min hjärna och för min värld. Lite för fint.

  I'll try until I can't


  Idag var det en tänka, dricka te, titta på världelösa serier och pussa på någon betydelsefull.
  Ibland vill jag spola tillbaka tiden, till innan alla åkte till London, för det var då jag tappade bort mig själv.
  Jag gjorde nog världens misstag där, men jag har tydligen 50,5% inne nu, så nu f*n ska jag fixa det.
  Trotts att jag fick en hatisk kommentar av den människan jag älskar mest, så kanske det är värt det.

  Jag får ta konsekvenserna. Och fy 17 vad rädd jag är för dom. Men, nyckeln till kärlek är rädsla.
  (Tror bara de som känner mig förstår vem det handlar om).

  Text ifrån Bloggkommentatorerna

  "Just nu är Kenza i färd med att planera inför nästa Tokio Hotel-resa. Hon tänker då undvika att göra de misstag hon gjorde den här resan.

  Ärligt talat, det gick ju inte så bra. Om man bortser från det där att hon sumpade chansen att få träffa bandet backstage (jag antar att det var det som det missade telefonsamtalet skulle leda till, annars vet jag inte vad...) som ju trots allt var en bonus utöver det vanliga. Om man alltså bortser från det, så begicks det ju en hel del nybörjartabbar under Hollandsbesöket.

  -Att inte ha pengar på mobilen, "för vem ska vi ringa?". Kanske varandra om man kommer bort från varandra i ett främmande land? Bara som ett exempel.

  -Att boka ett dyrt hotell som man för det första knappt kommer att spendera någon tid på alls, och som dessutom ligger väldigt långt från det stället man ska spendera tid på.

  -Att sätta sig utanför en konsert för att köa i ett dygn utan mat och dryck. Kommentarer är ju fullständigt överflödiga. Kenza skriver själv att de var dumma. Ännu dummare att tänka på att de faktiskt gjorde sig besväret att packa med sig en stor Sverige-flagga. Istället för mat.

  -Efter konserten går de åt fel håll till hotellet som låg aslångt bort. Och hade inte pengar på mobilen för att ringa taxi...

  Kenza funderar nu på om Mirre eller Nadia ska följa med på nästa resa. Jag föreslår att mamma följer med istället"

  Time of my life

  Här sitter jag, nästan en vecka efter avslutningen och kan inte sluta böla. Låten dödar mig.
  Engelska skolan föralltid och hela det där tjaffset igen

  Samlarsaker  Jag samlar på askar & burkar. Jag har en hel del nerpackade i flyttkartonger nere i källaren, fula som fina, små som stora. Men de allra finaste har jag självklart framme. Och en regel i mitt lilla samlande är att - åtminstonde försöka - inte köpa några. Bara få. En samling blir mycket finare om det finns lite historia bakom sakerna.

  Både burken och  den rosa asken har saker gemensamt. Den rosa med grodan fick jag i namnsdagspresent när jag var 9 utav mormor. Den fanns i en butik som heter Englaro på mitt landställe, och den var väl kanske lite för dyr för att vara så liten. Så hur mycket jag än tjatade och bönade fick jag den inte. Så på min namnsdag får jag frukost på sängen av min mormor och på brickan tillsammans med varm choklad stod den. Lyckan var total. Nu rymmer den halsbandsberlocker som betyder lite extra.

  Den andra, också en namnsdagspresent. Också från en liten affär ute på vischan. En antik affär den här gången. Den här burken har tydligen varit en kakburk på 1800-talet påstod hon i butiken. Jag blir glad av den här burken, för människorna ser så glada ut, den är färgglad och den är framför allt stor. Så när någonting ligger i vägen kan jag bara slänga ned det i burken. Underbart. Därför ligger det mest småplock i den. Som hårspännen, en kokostvål, parfymprover, en kam och ett fint läppstift.

  Den sista, den glittriga. Det här är väl klyschigaste asken man kan äga. Sån där typisk från 90-talets Indiska. Hur som helst så fick jag den av en pojke som var kär i mig när jag gick i 1an. Jag minns det så väl när han kom fram till mig på den stora trappen utanför matsalen och räckte den till mig. Sen sa han "du har fint skratt" och så sprang han där ifrån. I asken låg det ett brythjärta i silver, omsorgsfullt paketerat med bomull. Kanske det finaste jag fått någonsin.

  Det var mina askar det.

  Bilddagboken för de som undrat:
  Cadeau

  Wonder under
  Underkläder är terapi. Jag kan inte få nog. Spets, rosetter, tyll, bomull, rosa, pastelligt.. Love it.

  Ångest

  1. Jobba imorgon
  2. Vill dricka varm choklad men kakaon är slut
  3. Min BH är ner-badad = uttjöjd
  4. Need some alkolås på telefonen
  5. Fryser och nada värme

  BLÄÄFÄÄÄÄÄ

  43 dreams

  Måste tipsa om en webbsida faktiskt. Den heter 43things och har självklart med drömmar att göra. Fint.
  Sidan handlar om vad man drömmer om i livet. Kanske att lära dig prata franska? Flytta utomlands? Måla om ditt rum i alla möjliga färger? Skratta mer? Oavsett vad det är så kan du på 43things dela med dig av dina drömmar för andra människor. 43 stycken närmare bestämt. Den som uppnått ett av sina mål delar med sig av sina tips till de som fortfarande kämpar med samma sak. Vem kom på denna idé? Du borde ha en miljard kyssar!

  Känslor i en låt


  Jeff Buckley - Hallelujah

  Orden är perfekta, budskapet är det finaste. Det gör ont i varenda känsla och vartenda minne när man lyssnar på den här låten. Och varje gång man lyssnar så hittar man någonting nytt, man lär sig något ju mer man lyssnar. Låtarnas låt. Kärlekens låt. Musikens låt.

  Lilly Allen - Little things
  Om kärlek. Såklart. Kanske om kärlek som gått fel, fast som borde gått rätt. Om drömmar, om att ligga i sängen, titta på film & dricka te. Drömmar igen. Om att undra om sin partner, om att ha för mycket frågor.

  Lars Winnerbäck - Timglas
  Den här låten är fin på alla sätt. Det är som en dikt med en melodi. Den handlar om att inte vara tillräckligt. Av att hela tiden känna att tiden rinner iväg kanske snabbare än vad man önskar.

  Nina Kinert - Heartbreak town
  Om en stad. Om staden där hon fick sitt hjärta krossat. Hon tycker nog det är lite fint mitt i allt kaos. För att hon blir påmind om sin kärlek, och även om kärlek gör ont finns det alltid något fint att se tillbaka på.

  Regina Spektor - On the radio
  Bara väldigt fint. Om hur det är att leva, hur man måste leva, hur man ska lära sig och varför man lär sig. Hur man hoppas på att inte bli sårad, fast man vet att man kommer bli det. Svårt att förklara. Tror alla uppfattar den olika.

  Coldplay - Yellow
  Att stjärnora skiner för kärleken och alla fina saker man gör när man är kär, hur vackert allt blir med lite pirr i magen och hur mycket man verkligen kan älska någon. Inte så mycket text, men så mycket innebörd.

  Belle and Sebastian - If she wants me
  Handlar om att skriva ner sina känslor i ett brev, om att inte deppa ihop totalt för att allt inte funkar, utan göra det fina av stunden och bara vara lycklig för det man har. Att även om allt som man byggt på faller samman ska man fortsätta leva. Det här är en liten historia. Lyssna på texten noggrant.

  Amanda Jenssen - Numb
  Om att göra fel för att man är rädd. Att nyckeln i kärlek är rädsla.

  David Grey - This years love
  Om att försöka bygga upp något förlorat igen. Om att försöka vinna tillbaka förtroendet för sin kärlek när allt gått fel. Fast även om det går fel så fortsätter livet.

  Natalie Imbruglia - Torn
  Män. Att börja gilla en pojke som sedan visar sig vara något annat. Ni vet, man faller för någon och allt verkar perfekt, sedan öppnar sig personen och visar sig vara allt annat än vad man trott.

  Visdom


  " Sjömannen ber inte om medvind , han lär sig segla "

  Att åldras


  "Jag blir vackrare med åren. Jag är inte emot skönhetsoperationer, jag är bara emot att prata om dem."
  Madonna 50 år

  Jag förstår mig inte på kvinnor och tjejer som är rädda för att åldras? Folk hänger i syre-barer, sover i syre-behållare, sprutar in botox i varenda skrattrynka och folk är som besatta av rynkkrämer. Att åldras är en del av livet, och jag tycker det är någonting vackert. Varje rynka är som ett tecken på att man har levt. Alla kommer vi komma dit någon dag, så det är lika bra för alla 50-års krisare att inse att det är bara en del av livets ABC. Man kan inte fly ifrån det.

  Sleep tight


  Nu ska jag sätta på Duffy's skiva, spela Warvick avenue på högsta volym, tända ljus, gömma mig under täcket och vara sådär känslosam som bara jag kan vara. Ska ligga där och välla över av tankar tills ljusen brunnit ut, solen gått upp och det är dags att börja om på en ny dag. Fy 17 vad skönt det ska bli.
  Fast natten blir lång.

  För att nämna några


  Fina ord som gör mig pirrig

  Körsbärsträd, vind, kindpuss, fransk kyss, kullersten, nostalgi, karamell, idyll, sommarnatt, fläderblomssaft, kontrast, melodi, nyinfångad, ängsblomster, ärrig, genomskär, sockerdricka, lavendel, flaskpost, plåsterförsedd, galopp, njutbar, bomull, tystnad, krispigt, tass, solblekt, timtal, kanin, rulltig, bubbelskratt, levande, tillfredställa, kärlek, puss, krånglig, strumpband, tussilago, restprodukt, avtryck, saftglas, rosett, prickigt, skör, porslinshy, äppelkinder.

  Favorit i repris

  Det handlar om att hålla andan när man är tio kilometer under vattenytan, då det är helt mörkt överallt och inte ens de bästa kan rädda dig. det handlar om att kunna simma även om man dras ner i djupet fortare än du hinner tänka. det handlar om att överleva när världen försöker krossa dig.

  Och för att sedan gå in i en klädaffär och upptäcka att man gått upp ännu en storlek och de trådsmala modellerna på reklamaffischerna tittar på dig. Och de skrattar. Det är då du blir trampad på tårna.

  Och sedan kommer sparken i magen när du får reda på att dina föräldrar ska skiljas fastän de varit gifta i flera  år och brukade säga att de älskade varandra. Då du ser din åttaåriga syster gråta för hon tror att det är hennes fel, för att hon tjatade för mycket om att hon ville ha en ny Barbie. Men du, du ville bli som en Barbie, lika smal. Lika blond och lika ytlig. Och du slutade äta och du slutade skratta. Då kan man känna revbenen knäckas.   

  i brevlådan får man hem reklam från viktväktarna fastän man knappt väger fyrtio kilo. Tv visar sexsåpor på bästa sändningstid och gratis porr finns tillgängligt dygnet runt på betalkanaler även för de minsta barnen. Den nya tidens barnprogram: se linda Rosing operera sina läppar. och alla bryr vi oss, alla sitter vi bänkade och njuter. För nu har vi dragits så djupt ner under ytan att vi är nära att drunkna.

  För vi lärde oss aldrig att simma. vi lärde oss att man måste vara perfekt.

  Stars in the sky


  Var med Robert

  Vi gjorde Stockholm

  Åt pecan-kola yoghurtglass!

  Var på utställning

  Sen blev det film

  Party på Emas balkong!

  Fin dag. Sommaren kan bara bli bättre

  Känn pulsen slå


  Nu ska jag ta upp en sak som det antagligen råder delade meningar och åsikter om. Jag måste tipsa om den här boken. Uppföljaren av Vingklippt ängel - Känn pulsen slå av Berny Pålsson. Folk ser henne som ett skämt många gånger, och att hon är en dålig förebild för unga människor med självdestruktivt beteende. Jag beundrar den här människan. Hon har schizofreni, vilket det sägs att man aldrig kan bli frisk ifrån. Att vara schizofrenisk är ständigt en kamp mot livet i samhällets vardag. Ändå, har den här tjejen lyckats skriva en bok om sitt liv. Om kampen mot sig själv och sin sjukdom. Många ser ned på henne, för att hon anses som ett psykfall, att hon drar ned andra människor osv. Att självdestruktivitet smittas, det vet man. Men det gör också kloka ord och livserfarenhet. Det är läsaren själv som redan innan den öppnar boken bestämmer sig för om man ska lära sig någonting, eller om man ska se innehållet som något oseriöst. Jag tycker att Berny är underskattad. Hon vill få alla att inse att man ska välja livet framför döden, skratta framför att gråta och att leva istället för att dö. Det är så starkt att jag inte ens hittar orden. Hon är värd det finaste pris man kan få inom litteratur, eftersom hon trottsar allting och skriver för att ändra läsarens åsikter.
  Hon ändrade mina, bara genom förorden i boken.

  Senaste dagarna


  Avslutningspresent

  Avslutningspresent

  Finaste syster

  Fina kvällar det har varit på senaste tiden. Det var graduation, fina tal, tårar, presenter och det sista vi hade tillsammans. Det var avslutning, monsuntårar, bättre betyg, skratt, farväl och ont i magen. Samma kväll var det att umgås, mysa, ta vara på tiden och fira sommarlovet. Och idag har jag spenderat med film, världens finaste Emil & Erica, marränger och läsning. Imorgon blir det att göra staden med Demir och filmkväll hos mig på kvällen. Alla från skolan är välkomna.

  Förresten betyder min öronform att jag är självständig och vet vad jag vill. Fint.

  Avslutning


  Idag känner jag mig som Sandy i Grease.
  Jag har en femtiotalsklänning ifrån England. Den är så fin. Det är vidd, det är korsett. Den är galen. Natten var sömnlös och jag har redan gråtit. Om jag aldrig skriver igen är det för att jag låst in mig på toaletten i skolan och vägrar komma ut.


  Graduation class of 2008

  Alla var så fantastiska. Talen var så fina att jag ville vända ut och in på mig själv, gråta så att mina tårkanaler blev torrare än öknen och stanna tiden för alltid. Jag vill inte gå och lägga mig. För jag vill inte vakna imorgon. Jag vill inte vara en del av morgondagen när jag ska lämna Engelska för alltid. Tror de flesta sett mig briljera med tårar både på balen och idag, så ni kan ju föreställa er tårarna nu när jag skriver, och tsunamin i morgon.

  Ursäktar inte för min urtråkiga blogg just nu, för jag har någon slags emotionell kris.
  Kärlek och förståelse


  Here's the day you hoped would never come


  Inför sommaren

  Har haft hemma-spa ikväll. Peelat fötterna, målat naglarna och kurat hyn i ansiktet.
  Vet inte om det är för att jag har ångest. För skolan och så. För att det kommande dagarna kommer vara ett helvette. Det blir lätt så då. Att jag tränar mycket och tar hand om mig själv. Nu svammlar jag, ska komma till saken.

  Hemma-spa
  1. Ånga ansiktet
  2. Lägg ansiktsmask
  3. Badda med mjölk
  4. Smörj

  Gör såhär
  1. Jag brukar koka upp färska björklöv tillsammans med mineralsalt i en stor kastrull. När det börjat koka sänker jag värmen och håller huvudet över kastrullens ånga, med en ren frotéhandduk över huvudet, i ca 10 minuter.
  2. Sen gör jag en ansiktsmask av honung, citron, mineralsalt och yoghurt som jag skrubbar med lätt innan jag låter den verka tills den torkat. ca 10 minuter här också.
  3. Sen baddar jag med vanlig mjölk, för att lugna ned hyn.
  4. Det är jättesuperduper-viktigt att smörja med en fuktgivande kräm efter att man ångat och haft mask. Jag använder Garnier som är lagom fet och som återfuktar mycket.

  Kom ihåg
  Att resultat inte visas om du inte lever hälsosamt. Man vårdar inte sin hy endast från utsidan, utan insidan är minst lika viktig. Om inte viktigare. Drick mycket vatten, grönt & vitt te och se till att alltid smörja in dig med solskyddsfaktor nu under sommaren.


  Farväl eller nått

  Jag får ångest när jag tänker på de kommande dagarna. Får ångest när jag tänker på hösten. Får ångest över att jag faktiskt måste lämna den här skolan för gott.

  Jag kom fram till att hela skolan är som en familj. Det förekommer ingen mobbing över huvudtaget i skolan. Bara en sån sak, som när jag tänker på att det faktiskt förekommer mobbning på andra skolor, så är det som att jag blir blind. Jag kan inte förstå att alla andra skolor inte är som min. Och rektorn känner alla. I min gamla skola hälsade jag inte ens på rektorn. Jag tror att hon inte ens visste vem jag var. Men i min skola, där känner han till och med en. Han vet saker om en, han kan starta en personlig konversation med nästan vem som helst, han vet vilka som är kompis med vilka, i vilken årskurs ens syskon går i osv. Det bästa är att han riktigt njuter av tillvaron. När jag ser honom i skolan går han alltid omkring och mys-ler. För han är stolt. Han är stolt över oss och då blir jag stolt för att jag är en del av den här skolan. Sen så känner alla alla. Jag vet hur det är i andra skolor, man hälsar inte på de som är äldre och inte heller de som är yngre. Desstom är det fel fel fel att prata med någon som inte är från samma årskurs. I min skola förekommer inte det. I min skola känner alla varandra, och jag tror jag pratar för alla när jag säger att en tryggare skola än Engelska skolan, kan man inte gå i.

  Kort sagt. Jag kommer dö på onsdag.


  Supersalvan!


  En oljig salva att smörja kropp, händer & fötter med. Om det kniper, så även ansiktet & håret.
  Eucalyptus, patchouli, apelsin and Cederträ olja är innehållet i salvan. 
  Superbly restorative skin salve 300 kr från Kiehls

  Love is a losing game


  Sommar-07, minnen, promenader, bränna, sandkorn, solnedgång, kallt te & saknad.

  Saker jag tycker om lite extra mycket


  Böcker. Jag älskar att kunna befinna mig i en annans liv, någon annans värld och någon annans ord & tankar för ett tag. Det är så skönt att glömma sig själv, eller känna igen sig själv i något annat för en stund. Oslagbart.


  Skor. Skor är det första jag tittar på när jag ser någon. Jag tycker att skor säger så mycket om personen i fråga. Dessutom kan skor göra en tråkig klädsel till något roligt, och tvärt om i vissa fall. Ser du någon med sneakers syftar det antagligen på att personen är väldigt bekväm av sig, converse är tidlöst och högklackat är mer stilfullt. Personlighetsdrag helt enkelt. Skor är kort sagt underbart.

  Hästar. Jag är dödligt allergisk mot hästar så jag får nöja mig med bilder och att titta på långt avstånd. Anyways, hästar är de vackraste djur som existerar. Att de desutom fulländar mängder av sagor och prinsessdrömmar från barnsben gör inte saken värre. Vackra djur kort sagt.


  Romantiskt. Jag ska beskriva varför med ord. Rosa, pastelligt, pärlor, rosor, blommor, te med mjölk, krimskrams, rokoko, rosetter, bakelser, skira klänningar, tyll, ljust, sött och sockerchock. Det kan inte bli så mycket finare än så.


  Underkläder. Jag känner mig inte fulländad om jag drar på mig ett par urtvättade bomullstrosor och en BH som inte sitter rätt. Allt känns bara fel, trångt och kantigt på något sätt. Dessutom kan man klä sig enkelt, men med fina underkläder, och bara det gör att man känner sig fin resten av dagen. Underkläder är nog lite utav ett vara-glad-och-le-hela-dagen-knep.


  Sommarkänsla. Det är grönt gräs, filtar, öl i en park, nakenbad, gemenskap och brända axlar. Hela sommaren går man omkring och bubblar likt sockerdricka utan någon speciell anledning. Den känslan är oslagbar. Det finns inget finare än att kunna le både invändigt och utvändigt hela tiden.


  Slott. Har alltid varit faschinerad över slott och stora graciösa byggnader. Det känns alltid som att det finns en historia bakom byggnaderna och omtanke bakom varenda detalj. Desutom känns det lite film-aktigt med slott. Lite drömmar, någonting man vill ha men kanske aldrig kan få. Drömma ska man göra.


  Te. Tror inte jag behöver förklara mig egentligen. Jag är te-narkoman. Det finns smaker i oändligheter och man hittar ständigt nya smaker och favoriter. Folk tycker det är töntigt och ovärdefullt. Men det är nog ungefär som att samla på frimärken eller Pez-figurer. Det bor en liten nörd där inne någonstans och man kan ständigt vara på jakt efter nästa smak.

  Emotionell kris

  Det är natt, igen. Jag sitter ensam och undrar vad som kommer hända härnäst, imorgon, om en vecka. När ingenting är som det brukar vara. Jag har börjat få svårt för förändring. Jag får panik. Det börjar trycka över bröstet och jag vill bara gråta. Hela tiden undrar jag om jag gjort rätt val när jag stått inför kval där jag måste välja rätt väg. Jag blottar mig för sanningen och det känns som att mitt öde hela tiden prövar min moral och vad jag klarar av. Jag kan säga att jag har lärt mig en läxa. Att tänka före jag handlar, speciellt inom vissa områden. Det känns som jag är invirad i något slags snår och jag kan inte komma ut för det kommer göra för ont. Så jag stannar kvar, fängslar och stänger in mig själv, för jag orkar inte bli skadad.

  Nätter är fina. Gatorna är tysta och allting bara sjunger med i mina tankar. Men jag kan inte låta bli att tänka. Tankarna förstör det fina för världen är så trasig. Även fast jag älskar att leva så är det oftast svårt. Det jag vill komma till, är att även om man vill skrika att allting är förstört, eller att man saknar tider som bara går och aldrig kommer igen, så ska man blicka framåt & se allt det fina i saker och ting. För det hjälper. Och det är värt det.


  Suicide blonde


  Har fått höra oräkneliga gånger att jag är lik Bridgette Bardot, Christina Aguilera & Marilyn Monroe.
  Detta har bara varit på senaste tiden, så antar att det är något som inträffat på senare dar.
  I alla fall, jag blir väldigt smickrad och hela det där köret.


  Prom


  Jag & Robert

  Randa

  Lärare

  Gruppbild

  Gruppbild

  Micke

  Zerya & Shukri

  Bal var crazycoconut fint. Kommer aldrig glömma kvällen och defenitivt inte alla världsfina människor.
  Tack för alla fina år, kommer sakna varenda en och alla kommer alltid finnas kvar i mitt hjärta.
  Tack för allt

  In a world full of beauty

  image1087
  Visste du att bågen på överläppen, den som gör läppar hjärtformade,
  kallas för Cupidbow eller Amorbåge. Kan det bli finare? Nej knappast.

  Fashionistas united

  Jag har aldrig riktigt förstått mig på hudfärgade nylonstrumpbyxor.
  Det är som skin. Elastiskt och tight. Det är ungefär som att dra på sig ett till ben eller ett extra lager hud.
  Det är rätt fult. Egentligen.

  Förresten, nej jag är ingen modebloggare.
  För det första tycker jag mer om naket än påklätt, och det skulle ju vara en rätt dålig grej om jag var mode-fitta. Dessutom är modebloggar så överskattade så jag bara vill kräkas. Och alla modebloggare leker så förfinade och rich bitches så det är läskigt. Alla som bloggar om mode känns gråa, platta, trista och matta. Som urtvättade gamla t-shirts. Eller ska jag säga tischor så alla nerds förstår?


  (Självklart drar jag inte alla över samma kam. Jag vet att det finns modebloggare som sticker ut. Men jag pratar om majoriteten. Jag tror de flesta håller med mig på den punkten. Och Linda Skugge for the win).

  Ångest

  Nu har jag ångest. Ångest grande super. Ärligt talat, balen är i övermorgon och hur mycket är jag förberedd? Nada. Jag har en klänning och jag har ett par skor som är 2 storlekar för små. Nada mas. Folk har bokat limo, håruppsättning & manikyr-tid och här sitter jag med min degmage i mjukisbyxor och väntar på bättre tider. Och så sa jag till Erica nyss att jag kommer när jag orkar. Idag betyder det ungefär aldrig. Åh, är det karma? Har jag mördat någon i mitt förra liv? Kommer säkert bli överkörd om jag går ut idag.
   
  Lika bra att stanna hemma. Föralltid.
  (Lägg märke till kontrasterna mellan detta inlägg & inlägget innan)

  Life's a bitch

  image1086
  Igår satt jag i en klätterställning i förorten med Det finaste & åt russin och pratade om fåfänga, drack isvatten in på småtimmarna med vänner på en ranglig bänk och somnade i världens tryggaste famn. Idag fick jag fullkornspankakor med blåbär och keso till frukost, på vägen hem fick jag en ananas av en fruktsäljare, väl hemma hittar jag min kanin, sovandes & gömd, under fotöljen & ikväll får jag träffa världens finaste Erica.

  Om livet är en bitch är det en störtskön bitch!

  Yoga

  image1083
  Vad är yoga?
  Yoga är ett system där man genom fysiska ställningar, andningsövningar, avslappning samt koncentrations- och meditationstekniker skapar balans mellan kropp och själ. Så vitt vi vet kommer yoga ursprungligen från Indien och är minst 5000 år gammal. Ordet yoga är sanskrit och betyder förening/balans. En vanlig missuppfattning är att yoga bara är fysiska ställningar men yoga är en hel vetenskap. Yoga syftar till att skapa balans mellan kropp och själ. Yoga är en teknik för fysiskt, mentalt och andligt växande.

  Ställningar för olika mål
  Plogen
  - Ger bättre sömn
  Kamelen - Minskar stress
  Hunden - Motverkar trötthet och ger energi
  Krigaren/Triangeln - Lindrar ryggont
  Barnets position - Lugnar hjärtat
  Kobran - Stärker ryggen

  Yogan får oss att inse det som är sant, skalar bort alla de lager av föreställningar om vad vi tror att vi är, vad vi ska göra och vad vi drömmer om. När lagren skalas bort får vi nya insikter vilket kan bidra till att livet ser helt annorlunda ut på bara två år. Bara att träna yoga i 2 år kan förändra livssynen.

  Läs mer
  här

  Varför man älskar Stockholm

  image1082image1081image1080image1079image1078image1077
  Nyckelord: Kullersten, tandemcyklar, regn, bevarat, skärgård, Gröna lund, natur, design, fikakultur, museér, gatumusikanter, Plattan, retro, charmigt, kanelbullar, fiskmåsar, uteserveringar, studenter, stress.

  Smycken med buskap

  image1076