Favorit i repris

Det handlar om att hålla andan när man är tio kilometer under vattenytan, då det är helt mörkt överallt och inte ens de bästa kan rädda dig. det handlar om att kunna simma även om man dras ner i djupet fortare än du hinner tänka. det handlar om att överleva när världen försöker krossa dig.

Och för att sedan gå in i en klädaffär och upptäcka att man gått upp ännu en storlek och de trådsmala modellerna på reklamaffischerna tittar på dig. Och de skrattar. Det är då du blir trampad på tårna.

Och sedan kommer sparken i magen när du får reda på att dina föräldrar ska skiljas fastän de varit gifta i flera  år och brukade säga att de älskade varandra. Då du ser din åttaåriga syster gråta för hon tror att det är hennes fel, för att hon tjatade för mycket om att hon ville ha en ny Barbie. Men du, du ville bli som en Barbie, lika smal. Lika blond och lika ytlig. Och du slutade äta och du slutade skratta. Då kan man känna revbenen knäckas.   

i brevlådan får man hem reklam från viktväktarna fastän man knappt väger fyrtio kilo. Tv visar sexsåpor på bästa sändningstid och gratis porr finns tillgängligt dygnet runt på betalkanaler även för de minsta barnen. Den nya tidens barnprogram: se linda Rosing operera sina läppar. och alla bryr vi oss, alla sitter vi bänkade och njuter. För nu har vi dragits så djupt ner under ytan att vi är nära att drunkna.

För vi lärde oss aldrig att simma. vi lärde oss att man måste vara perfekt.

Kommentarer
Postat av: Therese

Är det du som skrivit den texten? (: Vore jättesnällt om du svarar i min blogg. (:

Förresten, sjukt mysig blogg har du! Älskar den!

Postat av: Therese

Jahaa, vet att jag har läst typ den texten, för lääängesen. Fast din och den versionen var inte riktigt samma.

Så lite så. (:

2008-12-17 @ 19:59:08
URL: http://thessiss.blogg.se/

Skriv här:

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback