Allt är som vanligt


Promenerar till stationen i vanlig ordning


Måste dras med dessa hela dagarna..


"Avnjuter" mindre välsmakande skolmat
Mindre smickrande närbilder


Killing some time på rasterna


.. och försöker få uppmärksamhet.


Med ett halvt öga öppet


Dagen får beskrivas såhär: Världsfina vänner, trött, snowboard, snölandskap, bussresor, smärta, smstumme, iPod, klingande skratt, Robert Gustafsson, träningsvärk, amerikanska pannkakor & kallt kaffe. Imorgon är det minsann jag som går raka vägen till centrum och köper mig stay-ups och strumpebandshållare. Det är jag värd. Godnatt.

Musik för alla lägen


Avlappning
Spiritualized - Ladies and gentlemen we are floating in space
Musik med drömliknande inslag stimulerar thetavågorna i hjärnan, som även aktiveras när man sitter och dagdrömmer i skolbänken om dagarna. När man befinner sig i detta tillståndet ökar kreativiteten & fantasin. Himlans fiffigt. Den här sången med Spiritualized är som handen i handsken. Att videon är min favoritfilm fick mig att le idag.

Koncentration
Yann Tiersen - Comptine d'un autre été (Amelie från Montmatre)
Om man är stressad hindrar man koncentrationsförmågan och splittrar även effektiv inlärning. Men att lyssna på musik som stimulerar alfavågorna i hjärnan gör att man får igång koncentrationsförmågan igen. Musik som går i samma takt som hjärtat hjälper dig att infinna detta tillstånd, och det tycker jag nog var det finaste jag läst om på länge.

Kreativitet
Filmmusiken till The rock
När vi är pigga, glada och alerta är det betavågorna i hjärnan som arbetar på högvarv. Det är i detta tillstånd man har lätt för att analysera omgivningen med öppna ögon, ställa kloka frågor och hitta logiska svar.

Filmmusik är många gånger väldigt bra musik som stimulerar hjärnan och lugnet då just filmmusik innehåller väldigt få ord. Kan låta tråkigt, speciellt i mina öron, eftersom jag älskar att lyssna på Regina Spektor och Lars Winnerbäck som sjunger ut hela sagor om allt mellan himmel och jord. Men musik är minst lika fint bara som den är, det är bara att infinna rätt känsla.


Jag har mina knep

Det finns nog bara en sak som hjälper emot vad jag känner idag. Träning.
Löpbandet på max, svettigt, peppande musik, känna hur allting bara rinner av en, rensa tankarna.

Så får det bli. Gymmet. Nu nu nu.


Ångest

Det här är ingen dikt. Utan det här är allt som snurrar i min huvud, som gör att jag sitter och stirrar in i väggen i timmar och försöker kommunicera med mig själv. Hitta en väg ut, sluta gå åt fel håll. Allting är på botten nu, känslomässigt. Arg, sårad, ledsen, glad, uppriven, lycklig. Jag vet inte, jag är allting. En stor känslomässig kris. Det blir kanske lite tomt här, eller, i alla fall tommare än vanligt - tills jag har samlat ihop alla pusselbitar och lagt dem på rätt plats igen.
Jag orkar inte
Min synvinkel är förstörd
Hjärtat säger en sak
Hjärnan en annan
Hur vet man vad man ska lyssna på?
Ödet ödet ödet

Vet inte om det är tid
Är tiden svaret på alla frågor?
Eller är tid bara ett fösök till flykt?
Jag vet inte, vet ingenting längre

Minns varför jag föll för dig
Känner din doft även om du inte är här
Inbillar mig att jag hör ditt skratt när jag inte kan sova
Men våran låt spelas aldrig längre
Inte på radio
Inte i min musikspelare
Minns inte ens hur melodin går

(Puss Ida som är bäst i världen)

Love is not a victory marchSkapar avtryck mot din panna
Så det finns lite utav mig på dig
Kontrasterna mellan du och jag
Är hårfin & jag hulkar ikapp med dem
Rosamt lägger du dig till rätta
Likt en melodi förvandlar du mig
Eller kanske bedrar, jag klarar inte av att se skillnaden
Jag är en nyinfångad ängsblomster
Ärrad men ändå orörd
Och du vet det, i varenda cell, i vartenda skratt
Utmattad ligger jag brevid dig och andas ikapp
Slukas av tystnaden
Mina tankar är bedövande
Likt halsbränna, någon trampar omkring på min redan svaga puls
Jag vänder mig mot dig, strycker en lock från ditt ansikte
Vankar fram och tillbaka i sinnet
Är det här det jag vill, är du svaret på difusa frågor?
Brottas med min egna rytm
Du är en plåsterförsedd själ, avsides syre
Jag är olycksbådande, vinglar på mina funderingar
Slukas utav en ocean
Döljer tafatt mitt bankande hjärta som tränger sig ut ur bröstkorgen
I sömn, vet att du inte ser insvept i dina drömmar
Men ändå skäms jag
Banden som vi skapat är inte längre njutbara, infinner ingen jämn rytm
Jag genomskådar dig i sökandet på kärlekens ord

Text: Jag

Read me, honey

Idag vill jag visa er en väldigt tjusig och kreativ sak. Någonting som en viss fröken Bäckström skapat.
Sånt här önskar jag att jag kunde få vila ögonen på lite oftare. Kreativitet på nya oanade nivåer är fenomenalt och borde uppmuntras och uppskattas så mycket mer!


Som ett smyckesskrin, fast i en gammal bok. Lite som såna där pop-up böcker ni vet? Fränt!Och vem vill inte ha skor iklädda trycksvärta och fina ord? Gå omkring iklädd vackra budskap och i det här fallet - sidor ifrån gamla franska avdammade böcker. Wow. Att jag aldrig tänkt på det förut! Tidningspappersskor alltså.

Ur arkivet

Jag samlar i princip på bilder. Det finns inget finare än att föreviga saker. Och att bilder, klyschigt, säger mer än tusen ord stämmer mer än något annat ordspråk. Här tänkte jag visa ett urval ur mina favoriter på flickr. Tänk allt fint som finns i världen!
Kroppsdelar. Jag älskar händer för man kan tyda ett liv, följa spår över hela handflatan eller fascineras av krokia fingrar. Jag älskar ryggpartiet för det ser så starkt ut, som kroppens skyddsnät på något vis. Och så älskar jag ben & fötter, helt utan anledning! De är tjusiga att titta på, för de finns i så många olika former.Fåglar. Det här definitionen av frihet fångat i en bild. Jag har alltid varit fast vid alla fågelbilder, helst fåglar i rörelse. Det är vackert och mystiskt att titta på - på samma gång. När jag blir stor ska jag tatuera in flygande fåglar någonstans. För att alltid komma ihåg & påminnas om att jag är fri & kan göra precis det som jag vill göra med mitt liv.
Kollektioner. Genom bara att titta på de här fotografierna kan jag måla upp en bild i huvudet om hur fotografen i sig är som person. Sen är det så häftigt hur bara massor med pryttlar som man till vardags inte uppfattar som fina saker, utan mer vardagliga måsten, kan samlas ihop på en bild och skapa någonting fantastiskt.

Nej nu ropar min säng efter min ångestladdade & utmattade kropp. Fler favoriter en annan dag!

Bilder: merveci, goolebird, zus, rayani, theodosia, creativepaws

Rock 'n Rose

Idag är jag alldeles för stressad och förtvivlad för att orka få orden ned på tangenterna. Har hur som helst gräddat dinkelpannkakor för det verkar vara det enda som är aptitligt just nu. Att peta omkring i maten har blivit en vardagssyssla. Men för att liva upp mig själv så har jag klickat mig in här. Det borde ni också göra! Så himla tjusiga smycken för inga pengar alls! Det finaste i dag hur som helst, bortsett från det vita täcket som ligger och glittrar utanför fönstret.
Saker som fascinerarOrd
Personer som får ord att låta vackert, klingande och enkelt utav bara attan får mig på fall. Det är så vackert hur någon kan förföra en genom att bara leka med ett par ord. Som att kunna tala med ett eget språk nästan. För att inte tala om att kunna slänga ur sig ett citat från kanske den finaste film man någonsin vilat ögonen på, eller kanske en dikt som ligger tryggt bevarat i minnet. Åh.

Självkänsla
Att veta vem man är & att kunna stå för sina handlingar tycker jag är det finaste man kan göra när man är ung och dum. Det är inte lätt att vara 16 och inte veta vart man ska placera sig själv. Men när jag ser någon flicka som sitter rakryggad och ler bara för att, då blir jag varm. Det finns någonting vackert i den kaotiska tonårsvärlden ändå.

Vackra drag
Jag får inte nog. Jag kan titta på vackra människor i evigheter. Det finaste av allt är nog när de är så speciella att ingen annan kanske skulle lägga märket till dem på det sättet. En krokig näsa, en lite för stor glugg eller fräknar över varenda nakna yta av kroppen. Det är det finaste, för det är så charmigt. Sen finns det klyschigare drag, som käkben, mjuka fylliga läppar och djupa ögon att drunkna i. Men att det är det vackraste i världen kan väl inte vara någon nyhet.

Mat
När någon lagar ihop en komplett måltid på ingen tid alls, som dessutom smakar himmelrike - då viker sig knäna under mig. Att veta vilka kryddor som går ihop, vilka råvaror som är det viktigaste och vad som passar ihop med vad är något alldeles speciellt. Jag blir alldeles pirrig när jag tänker på basilika, citrongräs, chiliflingor och.. pojkar. Pojkar med matkunskap helt enkelt. Mums.


Godnatt!
Bild:
Elle Moss'

Scarlett


Visst ser det nästan ut som om hon har en karlavagn på kinden? Tjusigt.

Piece by piece

Den här låten är den absolut finaste låten som spelas i min iPod just nu.
Den är lika fin varje morgonpromenad till tåget, lika fin när jag ligger och vrider på mig in på småtimmarna & lika fin när jag bara sitter rakt upp och ned och bara lyssnar. Lika fin varje gång. För hundrade gången, känns den lika mycket som första gången jag lyssnade till dess budskap. Helt fantastiskt, jättevackert.Bild: flickr

Dear diary

Dagboksutdrag 20/1 eftermiddag
I flera dagar. Bara runt i cirklar. Om och om igen.

Trycket bakom ögonen, fantasisystemet ur funktion och jag kan inte sova inatt heller. Det är någonting, eller kanske någon, i min hjärna. Som springer omkring, runt, runt, runt. Stör min sömn, stör min förmåga att vara vardaglig och skratta sådär klingande som jag brukar skratta. En klump i mitt bröst, en sten i min mage & jag känner att jag har blivit någonting som jag inte alls vill vara.

En ocean på mina klibbiga lakan, vet inte ens varför. Någonstans, en difus smärta som vill skrika, bryta sig ut och bara ställa sig på ett tak och berätta för hela världen att jag har varit så dum, men det är väl inte konstigt. Hela världen är sne och förvriden, jag vet inte ens vem jag är eller vem jag ska vara längre.

Jag vill så mycket men ingenting blir av. Vill älska alla och alla ska älska mig, men hur ska det gå? I flera dagar. Bara runt i cirklar. Om och om igen. Du är där, det skaver långt in, sår som läkt, men som fortfarande rivs upp när jag minst anar det. Behöver dig mer än vad du kan förstå. Behöver dig mer än vad jag älskar dig, och det är så himla mycket.

Springer jag bort från dig eller är det faktiskt från mig själv?

Gammalt som gatan


Titta! Fint som snus tycker jag. Ibland önskar jag att det fanns galor eller andra fina upptåg för allmänheten, så att man bara för någon dag kunde klämma ned kroppen i en tjusig blåsa, kämpa på sig ett par för trånga, men ack så smickrande och pampiga skor, pryda öronen med alltför tunga stenar och sedan bege sig ut i kvällen som doftar natt.

Bilden får mig att tänka på coktails, ciggaretter i långa munstycken, frusterande män och massvis med klingande skratt & skålningar. Fint. Jag borde kanske tänka om, kanske borde bli festfixare eller något sådant. Då skulle kanske världen bli lite finare, vem vet.


I helgen har jag..


Gräddat amerikanska vaniljpannkakor som ätits med lönnsirap & äkta smör
Spelat självkännedomsspel, jag känner mig själv bäst inom relationer & kärlek minsann
Varit på kvällsbio med min familj (filmen var en stor besvikelse)
Ätit muffins & lekt galna muffinslekar på Kick-offen med jobbet
Läst ut en bok som gjort mig helt förälskad
Hängt över toaletten i tafatta migränattacker
Gått soliga men alldeles för kyliga januaripromenader
Vaknat till fågelkvitter! Det är ju alldeles speciellt tycker jag såhär vintertid
.. och nu ska jag äta scrambled eggs & grekisk yoghurt med bär!


Bild: abbytrysagain

Kaleidoskåp

Det här är nostalgi så att det står härliga till. Vet inte hur många gånger jag suttit ihopkrupen under ett duntäcke med doft av källarföråd och brasa, hemma hos mormor & morfar, med ett kaleidoskåp i ett stadigt handtag. Det är som att kika in i en annan värld för en stund. Titta bara.


FenomenaltMinimarket - spring 09

Award

Idag när jag skulle godkänna kommentarer möttes jag av något väldigt fint. Era ord och välformulerade meningar gör mig varm och inspirerad varje dag, men idag var det någonting lite mer speciellt. Jag har nämnligen blivit tilldelad Nice Blog Award av en fröken vid namn Lady Thirty.  Tack finaste du!Och såhär fungerar det nämligen.
Den som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den och dessutom...
♥ Länka till den sockersöta person som utdelat priset
♥ Själv överlämna priset vidare till så många andra fina bloggar man vill och länka till dem
♥ Meddela dem i deras bloggar att staven är överlämnad och priset är deras!
Fiffigt som bara tusan tycker jag. Här kommer i sin tur bloggarna jag tycker om lite extra mycket!

Poesiflickan - Här klickar jag mig in när jag känner mig grå och obefintlig. Vackra ord som livar upp mina dagar när den gråa vardagen dominerar helt enkelt.
Il est mon cheri - Inte bara det att hon är så vacker att man tappar andan, hon är kreativ utav bara tusan också. Jag vill också kunna brodera på tårtpapper och tillverka kaniner av skira tidningsark.
Fem bilder - Illustratören bakom Fulheten har även en blogg. En väldigt kreativ sådan tycker jag. Det går ut på att rita 5 olika bilder, under 5 dagar, på ett speciellt tema. Fint som snus.
Bohemica - Den person som jag följt sedan start ett tror jag minsann. Jag tycker hon är så fantastisk, både jordnära, pillemarisk och inspirerande. Och så uppskattar hon små fina saker precis som jag! Speciellt smycken & saker i fin utstyrsel.
Pyttis - För att hon är en fenomenal förebild i bloggosfären. Hon bidrar med ett sunt förnuft, kreativitet, jordnära känslor och ett genuint sätt att bara vara.

Det var det. Puss!

Moi-mêmeJag är dålig
på att ta det lugnt. Alltid ska det hända någonting.
Jag äter ofta kokt ägg. Det kanske är det bästa som finns. Inte undra på att mina ägg är de mest perfekta äggen någonsin! Det är minsann jag som får gå upp på helgerna för att koka ägg till hela familjen.
Jag stör mig på trångsynta människor som inte kan förstå sig på andras sätt att tänka & leva. Jag tycker att man ska vara öppensinnad och inte vrida ut och in på sig själv så fort någon gör motsattsen till hur man själv skulle agerat.
Jag gillar att gömma mig för min pojkvän eller att smyga mig på människor för att skrämmas!
Jag ger mig sällan in i en disskution där jag måste vara alldeles för mycket klok åt andra
Jag är en stormvind minst sagt! Jag slår i tår, klämmer fingrar, tappar fina tallrikar i golvet, slår huvudet i öppna skåpluckor, spiller mat överallt och springer allmänt mycket omkring.
Jag tenderar att läsa biografier, känsliga diktsamlingar eller gamla dagbokssidor
Jag är vackrast när jag har skrattat så mycket att jag nästan gråter
Jag skrattar högt åt dåliga serier i gratis dagstidningar. Ser ni någon med en Metro i högsta hugg, iklädd blå kappa & som sitter och skrattar ensam på tåget, då är det säkert jag!
Jag är en typisk drömmare & perfektionist. Jag drömmer om vackra hus nära havet, att jag får ha flera sockertoppssöta barn med namn som ligger mjukt i munnen och att jag får resa & upptäcka världen. Jag kan inte göra en paj i en fyrkantig form, eller låta bli att sudda om jag inte skriver tillräckligt snyggt på ett kladdpapper.
Jag har aldrig önskat att jag vore någon annan
Jag älskar att spendera fredagarna med min pojkvän & hans familj. Middagar lagade med omsorg, sällskapsspel, kaffe med perfekt skummad mjölk, omsorgsfullt utvalda chokladpraliner, prat inpå småtimmarna för att sedan somna i soffan i en trygg famn, till ljuset av en nattfilm.
Jag uppskattar när jag får göra vardagsfina saker. T.ex. laga ugnsgratinerad kyckling till min familj, skriva fina små lappar & gömma dem till min pojkvän, göra en hjärtformad frukost eller när jag får känna mig älskad för den jag är. 
Jag tror på att livets mening är att finna vem man själv är.


.. och en för själen!

Att äta nyttigt och hälsosamt kanske inte är så roligt alla gånger. Det är inte roligt att se fram emot en dag som fylls upp utav dinkel, groddar och morotsjuice när man skulle kunna äta skagenröra, gräddglass eller njuta av en cappuccino på en solig uteservering. Men man kan äta hälsosamt på andra sätt. Nämligen för glädjens och lyckans skull! Det är himlans fint tycker jag, att man kan äta lite för själen också. För det är minst lika viktigt. Om du kanske är helt intrasslad i kärlekssnår eller begravd i massvis med studier, då kan det faktiskt vara bra att tröstäta. För det finns faktiskt mat som gör en lyckligare, pirrigare & gladare!


Choklad är en magisk blandning faktiskt! Den innehåller massvis med serotonin - vilket kan jämnföras med ett lyckorus, men även 300 smakämnen. Bara en sån sak.. En bit choklad frigör massvis med glada tankar och känslor. Choklad kan faktiskt agera
lyckopiller för ett litet tag.Popcorn innehåller kolhydrater, vilket har en lugnande effekt på kroppen! Så se till att ha popcorn tillgängligt innan ett viktigt prov, ett jobbigt telefonsamtal, stressig rusningstrafik eller liknande.
Låter suveränt tycker jag.
Ät med ögat. Det tycker jag är det absolut viktigaste här i livet. Det finns ingenting jag får mer ont i magen av än att äta halvfabrikat i form av mikromat. Det varken ser eller smakar speciellt gott. Färg, kombinationer och smak kan lyfta nästan vad som helst. Titta här över bara. Jag vill aldrig äta ensidigt eller enfärgat igen.Bilder: manda, tiger lily and tiny teeth, Bowhaus

Sweet Marie

Det är väldigt mycket musik nu (och skola också, men det är väl en annan femma). Gammalt som nytt, men mest gammalt faktiskt. Jag blir väl lite lätt nostalgisk såhär på vinterhalvåret, det blir lättare att ta sig igenom kylan med fina minnen på något vis. Här kommer en gammal låt som aldrig blir dålig:


Den här låten har väl kanske några år på nacken. Men jag älskar när det är män som sjunger, vars röst nästan spricker upp i falsett - men det sker aldrig riktigt. Rösten bara nosar på de falska tonerna, och det blir så bra! Jag är förälskad i den typen av röst. För att inte tala om låtens text, vilken är briljant alla gånger!

Förresten. Vad vill ni läsa mer av? Min fantasi är i någon annan dimension just nu.

Bild: beth retro

Fantastiskt fint

... just nu.Gungor. Förknippar jag med både frihet, pinupor sisådär 30-tal & sommar. Även om jag inte tycker om att gunga själv, fäster gungor otroligt bra på bild och får någon slags fri, glad och lätt känsla i sig.


Ballonger. Vet inte hur många bilder på ballonger jag har sparat, klippt ut och blivit förälskad i. Lite samma sak som med gungor, det är någon slags frihet som fångas - som man inte kan sätta fingret på. Och att den
här reklamen automatiskt blir finast i världen, är då inte så svårt att räkna ut.Ballett. Kanske världens finaste dans. Känns som att ballett berättar en historia med väldigt mycket känslor, och man kan inte låta bli att dras med. Att de även bär världens finaste utstyrslar och kan röra sig på alla sätt och vis - gör det så oerhört graciöst och behagligt att bara se på.


Fantasifulla sängar. Det finns ingen tanke som lockar mer än att få sova i en säng, upphängd i ett träd eller kanske placerad där havet möter land. När jag blir stor ska jag äga en stor tomt där hängmattor är utrotade. Det ska finnas sängar bäddade med skira lakan överallt! (Drömma kan man alltid göra).Polaroider. Jag kanske är sist med att skriva om det, eftersom det verkar vara väldigt mycket på tapeten just nu. Men jag menar, hur charmigt är det inte? Visst är datorprogrammet Polaroid fantastiskt, som "framkallar" bilderna rakt framför ögonen på en, men det häftigaste hade väl ändå varit att äga en riktigt kamera? Att föreviga något och få det i handen på bara någon sekund.


Nu: mängder med läsning, te och quinoasallad!


Sunshine
Trött, huvudvärk, pluggångest, mjölksyra och skräckfilm. Godnatt.

Kuddar med budskap

Titta vad tjusiga saker jag hittade nyligen. Budskap är som tidigarenämnt någonting jag är väldigt svag för. Och tänk bara, hur fint skulle det inte vara att krypa upp i en fotölj med någon av dessa kuddar?
Ord när de är som bäst.


Kuddarna hittar du
här.

En rödhårig musikprinsessa

Ikväll vill jag att alla ska lyssna lite på fin, vacker och klok musik. I form av Regina Spektor.
Hon ser ut som en rödhårig, rysk och väldigt poetisk prinse


Hotel song
Det bästa med Reginas låtar är att de är som små historier. Ibland är det lite svårt att förstå budskapet efter att bara lyssna en gång - men den här är så fin endå. Om jag fick sjunga vackert för en dag skulle jag vilja sjunga såhär som i den här låten.


Better
Och den här är så fin att det skär i hjärtat. Den är djup, igenomtänkt och väldigt sårbar på något sätt. Jag älskar hur hon sjunger den här som om det kändes lika mycket i kroppen och hjärtat varje gång. Kanske en av de finaste låtarna någonsin!


On the radio
Den här låten handlar om någonting som jag tycker är viktigast i livet. Musik såklart. Den är också berättad som en saga, videon är förträffligt fin och det innehåller väldigt mycket visdomsord. Jag har haft den här som ledmotiv ibland när allting känns svårt.

En klänning
Jag har en så himlans fin klänning. Den är handgjord, stickad faktiskt. Den känns på sätt och vis lite ömtålig, kanske just för att den är handgjord. Det är det som är så tjusigt med såna här saker, att det bara är jag som har just en sånhär klänning - det är så charmigt. Och det gör ju inget heller att den har guldknappar som man kan ha både fram eller bak, vilket som behagar. För den är minsann fin både rättvänd och felvänd. Sådeså!


Erica Lilja

Titta vad världens bästa vän skrev om mig!
Jag har många vänner, många bekanta, och många jag tycker väldigt mycket om.
Men just nu tänkte jag berätta om en väldigt speciell vän. I spånga bor hon, 42 trappsteg upp. Hon är blond, lagom lång, och alldeles precis lagom bred om höfterna. En helt vanlig tjej på utsidan med andra ord, men jag tycker synd om de människor som inte fått chansen att lära känna henne så som jag gjort. Hon har det varmaste och största hjärtat man kan tänka sig, och hon kan känna sympati för andra människor, på ett sätt som inte många klarar. När man ska besöka den här vännen, för att som alltid dricka massor av nya spännande téer, prata om precis det man tänker på, och njuta av varandras sällskap en stund, ja då knackar man på dörren som vanligt, som att det vore vilken dörr som helst. Men när hon öpnnar dörren och ler det léendet som bara hon kan, då kan man inte känna sig mer välkommen någon annanstans i världen. Det finns få människor som kan få mig att förstå hur just jag är speciell på mitt eget sätt. Och det finns få som kan få mig att skratta så hjärligt ända från magen, och det finns få som kan slå sönder mitt hjärta i splitter genom att själv vara ledsen.

Du är en fin vän du Ema Wiksten.

Tvåtusennio

Saker som jag hoppas på att få göra under det nya åretResa.
Som dotter till en ensamstående mamma blir det inte så mycket resande. Inte ens om hela själen och kroppen vill. Finns det inga pengar så går det helt enkelt inte. Men i år, i år ska vi äntligen åka utomlands. Förhoppningsvis Tunisien, där mitt hjärta finns kvar. Vackra vita stränder, strandpromenader, charmiga marknader, turkost ljummet hav, solsken & spännande kultur. Det finaste är att allting ser så ömtåligt ut. Alla små söta hus och rangliga byggnader. Min Prins följer med och det kommer nog få mig att vilja stanna borta för alltid.


Sommar. Jag tänker Umeå med den finaste jag vet, heldagsfiske, paddla kanot, gå promenader till havet, plocka svamp, titta på gamla Ebba & Didrik avsnitt, baka blåbärspaj, spela golf och försöka sig på kvällsdopp i iskalla norrländska sjöar. Eller Ängelsberg med familjen. Cykling på rostiga gamla cyklar, kubb, snickra, läsa i hängmattan, ligga i gräset med musiken som närhet, utjatade sommarserier och skogspromenader. Det kan inte bli annat än minnesvärt och fruktansvärt fint.


Möten. Redan när jag började skolan efter sommaren fick jag möta helt fantastiska människor. Att träffa nya personer som man kan lära sig någonting utav är det finaste som finns. Som delar med sig av sin livserfarenhet och som stärker en som människa. Det spelar ingen roll om det är någon osäker själ med ledsna ord och slitet hår, eller om det är en mormor med tänder som inte fungerar men som har ett väldoftande kök fullt med kakor. Alla människor är fina och alla kan lära mig någonting.Och så de lite mer väsentliga sakerna som bara gör vardagen lite finare


Knytis. Det är någonting som ständigt ligger i luften som ett litet väldoftande moln, men som aldrig blir av. Tänk er, alla vänner bakar och lagar till olika saker, samlas på första bästa plats, äter, dricker te & kaffe, tittar på klassiska snyftfilmer, lyssnar igenom gamla skivor från barndommen och bara är. Det måste ske så fort som möjligt!
Fotografera mat.
Allt jag äter borde dokumenteras. Mest för att mat är tjusigt många gånger, men också för att inspirera andra till att äta faktiskt är både bra för kroppen och ögonen. När jag är mätt men ändå är sugen på någonting specifikt, brukar jag säga att jag ska äta det för själen. För det är också viktigt! Och jag menar, om man äter något
sånthär måste det förevigas tycker minsann jag!


Skriva. Ja, det gör jag väl en hel del. Ibland. När jag känner mig inspirerad. Men egentligen, vad spelar det för roll om man har varit med om bravader eller om man bara legat hemma och pillat av flagor från tapeten? Att skriva av sig är alltid skönt, i alla möjliga sorters former. Både brev, dagbok, små lappar, poesi och i cybervärlden. Alla ord spelar roll och alla ord har en innebörd. Dessutom blir det nog lite mer ordning på saker och ting som snurrar runt i mitt tankenät. Men att läsa är minst lika viktigt, för att finna nya ord och olika sätt att uttrycka sig. I år ska jag läsa alla böcker som kommer i min väg.

Bilder: okänd, abless, krisatomic,  manda, tiger lily and tiny teeth

Frukostmuffins

Min Prins ligger och sover i min säng, och min mamma ligger i sin säng och sover ostört hon också. Jag älskar det här med att vara vaken helt ensam, för då kan jag knåpa ihop en helt fenomenal frukost. Apelsinjuice, nybakta bröd eller muffins, egen müsli, te, nybryggt kaffe, löskokta ägg.. Nu står ugnen på och värmer upp hela köket, och jag står redo i bara nattlinne och tofflor - det blir frukostmuffins!


Du behöver
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk salt
1 dl solrosfrö
2 rivna morötter
50 g margarin
2 dl filmjölk
(Solrosfrön kan bytas ut mot havregryn eller andra frön)

Såhär gör du
Sätt ugnen på 225°C. Blanda de torra ingredienserna. Blanda ner morötterna och margarinet med fingertopparna (eller använd elvisp, långsam fart med degkrokar). Blanda i filmjölken och arbeta snabbt ihop. Dela i 8-10 bitar, lägg i muffinsform eller muffinsplåt. Grädda ca 10-12 min eller tills de fått fin färg. Servera nygräddade med t ex färskost.

När det gäller tiden de ska grädda är jag inte helt säker på att det ska vara 10-12 min. Jag har nämligen antecknat två olika tider, den andra är 25 min, och jag misstänker att det är den tiden man ska följa... Så passa upp på dem lite grann.

Bild: danske

2008

..i bilder och ord:Skratt, landet, kalas, uppskatta småsaker, Paris-drömmar, rött läppstift, tedrickande, detox, ciggaretter, Min Prins, Billie Holiday, havet i Umeå, världens finaste vän, vackra kjolar, fönstersittning, höstpromenader, klackar, iPod, kängor, första snön, pendeltåg & världens finaste vänner.