sommarfilm

har sett en hel del filmer nu i regniga sommar-sverige va. tänkte slänga upp alla i ett långt inlägg. så ni får lite tips inför framtida filmhyrningar (snarare nerladdningar men whatever) enjoy!

image374
Norbit

Livet kunde inte ha börjat något sämre för baby Norbit, som slängs ut ur en bil och hamnar i händerna på Mr. Wong. Den rasistiske barnhemsföreståndaren suckar ?Ännu en svart. Dem blir vi aldrig av med.? Därefter blir det inte mycket bättre.

När hans enda vän Kate blir bortadopterad får han istället Rasputia på halsen. En kaxig, dominant och något rundlagd brud som bestämmer sig, utan att ta hänsyn till eventuella protester, att bli hans flickvän.
Den vuxne Norbit blir därmed en mes fångad i ett olyckligt äktenskap. Han inser hur hemskt hans liv är när hans stora kärlek från barnhemmet återvänder till stan nu som en vacker, ung (och smal) kvinna. När han samtidigt kommer på sin fru rulla runt i sänghalmen med hennes tränare, inser han att hans liv kanske kan få en välbehövlig förändring. Men Rasputia tänker inte släppa honom ifrån sig så lätt.

Vet inte riktigt vad jag har för åsikter om filmen. Det var segt som fan när Norbit pratade, för han lespade som satan, och en annan roll som han har, pratar amerikanska med japansk brytning. Inte kul när man kollar utan svensk text. Var rätt så omöjligt att höra någonting. Annars var det lite torr humor, men den var lite.. gullig? Det bästa var ju att Eddie Murphay spelade 3 roller.

Betyg: 2


image375

Wild hogs

Fyra medelålders män byter tv-soffan mot mc-sadeln, i vad Disney kallar ?en oförglömlig resa? (vilket är lite väl att ta i) och ?en av vårens stora filmsuccéer? (vilket dessvärre är sant).

Doug (Tim Allen) är tandläkaren som kräver samma respekt som en riktig läkare. Woody (John Travolta) är advokaten på väg att förlora både jobbet och sin supermodell till flickvän. Bobby (Martin Lawrence) har en fru i karriären men sitter själv fast på ett äkta skitjobb. Dudley (William H. Macy) är datanörden som misslyckas med att kommunicera med sin iMac lika mycket som med kvinnor. Familjerna visar dem ingen respekt och graven närmar sig. Det finns bara en sak att göra för Fläskkvartetten; återupptäcka de vilda ungdomsåren på en spontan motorcykelresa genom landet. De fyra barndomsvännerna slänger bort mobilerna och trycker ner gasen på väg mot friheten, men har givetvis inte räknat med att stöta på ilskna tjurar, flörtande poliser, eller riktiga mc-gäng som får för sig att döda dem.

Det här är ju verkligen en medelålderskris-film. Men den går väll hem även om man är 14 bast. Men jag vet inte om det är någon film jag skulle rekomendera att gå och hyra. Den var lite sådär tönt-spännande ibland, när dom blev jagade osv. Lite klychig film. Men den får extraplus för välgenomtänkta karraktärer.

Betyg: 2

image376

Djävulen bär prada.

När nyutexaminerade journalisten Andrea Sachs klampar in på tidningen Runways redaktion, är begreppet ?fel person på fel plats? ett understatement. I billiga skor och omatchande outfit är hon minst sagt ett ufo bland alla trådsmala modeller som arbetar där. Men det blir inte hennes största bekymmer: Andrea har ännu inte träffat sin blivande chef?

Runway är mer än en tidning, får den oinsatta småstadstjejen snart lära sig, det är en modebibel för fashion freaks världen över, en institution som kräver en hård och skrupelfri ledare ? och ledaren kräver en tålig assistent. När Andrea slutligen får jobbet som miljontals flickor skulle kunna döda för, har hon inte räknat med vad som komma skall.

Blev förvånad över hur bra den här filmen var. Den har ett budskap som når fram, och det är väll det viktigaste med film. Den vill säga de som kan, inte alltid måste göra det, för man kan förlora mycket på vägen. Filmen handlar mycket om att offra sitt liv för karriären. Ganska vanliga komedi-skämt.

Betyg: 4


image377

Smala Sussie

När Smala Sussie spårlöst försvinner så tvingas hennes bror Erik att återvända till sin barndomsby i Värmland för att leta efter henne. Det dröjer inte länge förrän Erik befinner sig mitt i ett vibrerande getingbo av lögner, penningbegär och värmländsk galenskap. Under ytan har allt förändrats och ingen är intresserad av att hjälpa till i sökandet efter Smala Sussie, inte ens byns ende polis. Snart inser Erik att Sussie inte är den präktiga lillasyster hon en gång var...

"Smala Sussie" är en gangsterkomedi med ett bisarrt persongalleri och rapp dialog. Det är en myllrande historia som tar biobesökaren längre och längre in i ett skruvat brukssamhälle, där gamle bästisen Pölsa har blivigt ett flummigt videofreak, servicehemmet en drogcentral, där föreståndarinnan för videobutiken blivit den verkliga gudfadern.

Gillar filmen riktigt mycket. Den ger en upplevelse på ett speciellt sätt, och man blir sådär mysigt glad av varmländskan. De jag även gillar med den här filmen är karraktärerna. Och hur filmen visas. Man får se massor med saker som man inte förstår någonting om, sedan är filmen som ett pussel när bitarna hela tiden faller på plats eftersom. Finns inget fel med filmen.

Betyg: 5


Kommentarer
Postat av: Anonym

Såg faktiskt Smala Sussie för någon vecka sen. Är värmländska själv så skämten sjunker in ännu bättre.

2007-08-06 @ 13:03:42
Postat av: Mia

hejdär. ser att du har egen design på bloggen, har försökt men jag förstår verkligen inte hur man gör. lust att hjälpa mig? guld värd för det!

2007-08-07 @ 13:06:18

Skriv här:

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback