Point of view

Jag har precis läst ut en bok. Dead poets society. Jag var väldigt skeptisk till en början, men man ska verkligen inte dömma en bok efter omslaget, och definitivt inte på de första tjugo sidorna heller. Den var helt fantastisk. I varje kapitel var det små poetiska tankar invävda och man kom på sig själv med att sitta och drömma sig bort - inte för att boken var dålig på något sätt. Utan för att orden var så väl beskrivna, karraktärerna så tjusigt uppmålade att jag nästan blev en av dem.


Man måste ständigt se saker ur andra vinklar. Som på någon gulblekt sida i mitten utav boken, står alla på borden bara för att se ned på rummet ur ett annat perspektiv. Plötsligt träffade det mig hur viktigt det är att ständigt trigga igång sig själv. Att våga sparka sin vän i ryggen och låta någon putta ut en för stupet. Man måste vända allting emot sig för att kunna göra en uppgift så bra som möjligt.

Om man skriver någonting som endast baseras på egna åsikter, kommer den som läser bara förstå. Inte mer än så. Framförhållning, kommunikation och allting blir cirkus. Vad spelar saker för roll, när allting kommer omkring, om man bara ser saker med sina egna ögon?

Det jag vill komma till är att ständigt vara kritisk. Oavsett om det gäller jobbiga skolarbeten med överanalyseringar och svåra ord, eller relationer som fastnat i snåret och tycks rinna ut i sanden. Bli den andre. Bli läsaren, bli partnern. Jag tror att alla kan leva mycket längre på det.

Kommentarer
Postat av: Sanna

Tack så mycket :)

Postat av: Melissa

Visst är den bra! Och filmen är också fantastiskt bra!Svar: Ja, vet inte om kyrkan blir så förtjusta i våra trädpyntar-idéer, bara.

2008-12-08 @ 22:16:44
URL: http://mammamelissa.blogg.se/
Postat av: Ida

Låter som en bra bok det där, den får jag nog ta och kolla upp!

2008-12-08 @ 22:33:57
URL: http://sugartime.blogg.se/
Postat av: elsy

så sant!

2008-12-08 @ 22:44:56
URL: http://relay.blogg.se/
Postat av: josephine

du har smarta tankar

2008-12-08 @ 23:06:56
URL: http://covet.blogg.se/
Postat av: Lina

åh, jag såg den filmen för ett tag sen, än en gång. den är väldigt fin. men eftersom böcker allra oftast tenderar att vara bättre än filmen, måste jag alltså ta mig för att läsa boken nån dag framöver.

2008-12-09 @ 00:03:33
URL: http://finalillalina.blogg.se/
Postat av: sarah

sv: Den är helt och hållet till mig själv. :) Tänkte bearbeta texten och kanske till och med sända in den någonstans...Åh!

Skall förbi biblioteket idag.

Kanske kikar på den där boken :)pussen

2008-12-09 @ 06:59:11
URL: http://fotografism.blogg.se/
Postat av: pelle

Filmen är ju också jävligt bra, så jag förstår om du gillade boken!

2008-12-09 @ 12:45:37
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: sosso

saknar dig CP mycket, nu förstörde jag din fina marsipan blogg genom att skriva cp men så är det

2008-12-09 @ 22:09:06

Skriv här:

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback