Pendeltåg

Ibland när jag sitter på tåget  och har läst vartenda ord i morgontidningarna, när ingen musik i hela världen passar och när jag bara inte orkar något annat än att vara i mina egna tankar, då brukar jag knåpa ihop små historier om damen brevid mig med en vinröd basker eller liknande.


Kanske ser jag en morfar, han har vit mustach som han vårdar med omsorg. I hans vita tygkasse har han gamla tidskrifter från viktiga datum. Kanske tidningen från den dagen han gifte sig med sin runda fru, eller dagen då han fick sitt första barnbarn, som förresten var alldeles rödhårig vid födseln.
Han tycker om att läsa dem, om och om igen på morgonen.

Hans grönrutiga jacka luktar tobak, antagligen från hans pipa. Om man sitter brevid honom på en torsdagmorgon så luktar han pannkakor. För varje torsdag går han upp lite extra tidigt för att grädda pannkakor till sin fru & deras katt Kaptenen, som är nästan lika rund som frugan. Vissa dagar ser han sammanbiten ut, och det beror antagligen på att han inte fått se nyheterna kvällen innan för att hans fru minsann skulle kolla på någon smörig såpa.

Fast han ångrar sig självklart, att han varit sur & tvär hela kvällen. Han hade inte ens satt på tevattnet som han brukade göra klockan nio. Prick. Det är de dagarna han ångrar sig, som han går till ett bageri på torget och köper en prinsesstårta till sin fru. Den med den största, skära rosen på. Och självklart en budapestbakelse till katten Kaptenen.

Så blev historan idag.

Bild: Min världsgoa' morfar

Kommentarer
Postat av: Malin - Professionell Makeupartist/hårstylist...

Ja dom är rikigt bra!

Ush, hatar att pendla.. Tur att man inte behöver göra det längre.. =P

Postat av: Malin - Professionell Makeupartist/hårstylist...

Haha, kanske bara är jag som har dåliga erfarenheter med tåg som aldrig komemr och man står och fryser röven av sig varje vinter... =P

2008-11-06 @ 16:13:42
URL: http://malinnestor.se
Postat av: josse =)

Sv: Tack så mycket! :)

2008-11-06 @ 16:19:49
URL: http://josefinemandarin.blogg.se/
Postat av: Julia

Svar: Jaaa, visst är dom?!:D

2008-11-06 @ 16:29:39
URL: http://sundsvallstjejen.devote.se
Postat av: Natalie

Bra skrivet :)

Tiden går kanske lite snabbare då? :)svar: Tack! :)

2008-11-06 @ 17:13:02
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Cill

Fin blogg! :)

2008-11-06 @ 20:44:25
URL: http://cillftw.blogg.se/

Skriv här:

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback