nyårsdrinkar

shit, det är fan nyår snart!? man tänker bara på jul så man glömmer bort det.
jul är lite överskattat tror jag :'o menar, det kanske är fett mysigt att träffa hela släkten, äta julmat och titta på kalle anka och få presenter. men vafan, man träffar hela släkten oftare än vad man tänker på, typ när någon fyller år eller när någon gamling äntligen dör eller när någon trycker ut en ny unge eller nått. och julmat äter man fan på påskafton och på midsommar, och då blir det inte värsta överskattat? och alla har en söndertittad och hackig kalle anka film i någon hylla någonstans. alla har ju älskat kalle, någongång.
men nu, dagen innan jul, ska jag langa nyårsrecept för det har jag varit duktig att hitta! enjoy.

ananasdröm (eller klet, tycker jag passar bättre) - 4 glas
isbitar
1 dl krossad ananas
4 dl mjölk
4 dl vaniljyoghurt
4 msk koncentrerad apelsinjuice
4 ananasskivor

blanda ananas, mjölk, yoghurt och juice och ett par isbitar i en mixer. häll upp i glas (eh, såklart), och dekorera med ananas på kanten. serveras kall.

sötsur apelsindrink - 4 glas
krossad is
5 dl apelsinjuice
4 dl sourmix
grenadine (LOVAR! det är inte sprit)
4 coctailbär
4 melonskivor
drinkpinnar

fyll upp glasen med krossad is och häll i lite grenadin i botten (fortfarande inte sprit, tyvär). blanda ihop apelsinjuice och sourmix och häll upp i glasen. garnera med drinkpinne, coctailbär & melon.

lovely chocolate (till sofia) - 4 glas
isbitar
7 dl mjölk
7 msk vaniljglass
8 msk o'boy eller 4 msk kakao + 4 msk florsocker
4 coctailbär
skummad mjölk

mixa ihop mjölk, glass & chokladpulver. lägg ett par isbitar i glasen och häll över kletet eller vätskan eller vad man nu vill kalla det. häll över den skummade mjölken och toppa med coctailbär.

jordgubbsdrink - 4 glas

8 dl frysta jordgubbar
4 pressade lime
4 vaniljstänger
4 burkar magic 320 red (energidryck)

dela vanilstängerna och skrapa ut vaniljfröna i en mixer. tillsätt dom frusna jordgubbar, pressa i lime och häll i magic 320 red. mixa några sekunder och häll upp i glasen. dekorera med limeklyfta + vaniljstång.Kommentarer

Skriv här:

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback