Världens godaste choklad!
Ingefärschoklad med vispad grädde
200 gram mörk choklad
2 bitar syltad eller färsk ingefära (ca 15 gram)
1 tsk mald kanel
6 dl vatten (ev. 3 dl vatten/3 dl mjölk)
1. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Grovhacka choklad & ingefära.
2. Blanda alla ingridienser i en kastrull. Låt det sjuda i 2 minuter.
3. Ta nu upp vaniljstången. Mixa drycken slät med hjälp av en stavmixer. Sila sedan & häll upp.
4. Servera drycken varm (kanske i en sån här tjusig) med lättvispad grädde toppad med mald kanel.
Edit: Jag brukar ha i chiliflakes eller lite chilipulver i chokladen, det är så himlans gott!
Bild: babybee
Kommentarer
Postat av: sara
Sv: jaa, verkligen. kram
Postat av: Liene
sv: haha, okej=)
Oh, vad gott det lät och ser gott ut med!
Bara om jag hade alla sakerna som behövs till det.
Postat av: Nelli
Är du typ modell eller ngt?
Du är så sjukt vacker.
Postat av: Sarah
Din blogg är så himla fin, på alla sätt och vis.
Den inspirerar något obeskrivligt mycket,
och dina tankar är jättevackra.
Postat av: Sarah
sv: Åh, tack. Nu blev jag jätteglad!
Postat av: ellis
Låter gott ska kanske testa :)
Och du, har lagt till dig på bloggkoll nu (haha om du är intresserad :P)! :)
Postat av: jennifer
åh va gott det ser ut :o
Postat av: jennifer
då måste man nästan prova juh :)
Postat av: Bella
de där såg sjukt gott ut.
Postat av: Ella
det är förvånansvärt gott med chili i choklad. Jag var jätteskeptiskt till det i början, men sen när jag pövade så var det jäkligt gott. Får spara ditt recept :P
Trackback