Tea and B

Jag hittade en finurlig sak nyligen. Det går ut på att skriva fem ord på bokstaven B, där man tycker att definitionen är viktig, vacker, värd att uppskattas eller hur ni nu tänker, för att sedan motivera orden och sprida det vidare! Här är mina ord, berätta för mig om ni också antar utmaningen vettja!


Behöva
Ett liv utan krav är inte mycket till liv. Alla behöver det största och viktigaste i livet, trygghet, glädje och kärlek. Men att behöva saker som fantastisk musik, nytvättade lakan, nybryggt kaffe, sommarkvällar och kyssar är minst lika viktigt. Det är de små sakerna i kombination med livets A och O som gör helheten.

Bättre
Att kunna blicka framåt i motgångar och se bortom svårigheterna är någonting man måste lära sig. Att kunna övertala sig själv om att det alltid finns ett ljus i mörkret ger nog motgångar av alla dess slag en positiv inverkan förr eller senare.

Budskap
Jag tror att en av anledningarna till att var och en lever är för att sprida personliga budskap. Det spelar ingen roll i vilken form, om det är genom skrivna ord, målningar, musik eller gester. Jag tror att det är oerhört viktigt att ta vara på sina talanger och faktiskt visa världen det man har inom sig.

Böcker
..har nog gjort mig till den person jag är idag. Jag vet inte hur många böcker som lärt mig om allt ifrån trasslig tonårskärlek till hur man dras med alla djuren på insidan som bits, rivs och bara vill ut. Nästan allt som försigår i allas tankebanor finns nedskrivet, och det är fantastiskt att upptäcka i någon annans ord, att man faktiskt kanske inte är så konstig och onormal trotts allt.

Bekämpa
Det är svårt att bekämpa sina egna komplex och onda tankar, men det är någonting som måste göras och jag tror att om man själv kan hantera sina monster så kan man hjälpa oändligt många nära, både genom att vara en bra vän och en fantastisk lyssnare.


Så, det var livserfarenhet i en bokstav!

Kommentarer
Postat av: Madeleine

åh, så fint skriver om allt.

förresten, kan du inte göra en fem-i-topp-lista över bästa böcker du har läst?jag antar utmaningen!

Postat av: mulin

Du är lika bra som alltid :*

2009-05-18 @ 15:23:22
URL: http://gbgregn.blogspot.com
Postat av: Angelica Blick

sv; bara sanningen sötnos :)

jag skickade din blogg till en kompis som har länkat dig på hans sida ; http://p1r.blogg.se/2009/may/copy-copy.html#commentfortsätta med det du gör tjejen, för du kommer gå långt!

2009-05-18 @ 16:11:37
URL: http://aangelicab.blogspot.com
Postat av: jennifer,

himla fint. varför just bokstaven b om jag får fråga?

2009-05-18 @ 16:17:46
URL: http://hellobenjamin.blogg.se/
Postat av: Angelica Blick

sv; så bra :)

ja och du är värd varenda läsare, som sagt du är grym!

Ha det underbart tjejen! Puss

2009-05-18 @ 16:33:30
URL: http://aangelicab.blogspot.com
Postat av: jen

jo, det är han verkligen.jag undrar också, varför just B? :)

2009-05-18 @ 18:03:52
URL: http://puss.blogg.se/
Postat av: Hanna

Du är så fantastiskt klok! Jag blir förvånad och förälskad i ditt sätt att uttrycka dig varje gång jag tittar in. Du skriver så moget, och trots att jag inte tror på mognad per ålder så tänker jag hela tiden att du är sexton år. Sexton år och så här himla klok och fin.Puss!

2009-05-18 @ 19:46:23
URL: http://helh.blogspot.com
Postat av: CaTTis

Härliga ord! =)

2009-05-19 @ 00:53:19
URL: http://cataztrof.blogg.se/
Postat av: julia

åh, jag antar utmaningen!

2009-05-24 @ 20:39:26
URL: http://chansondemort.blogg.se/

Skriv här:

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback